Svet zena
Forum o partnerstvu, braku, zatrudnjivanju, trudnoci, porodjaju, deci, domacinstvu...
Mnogo saveta, porodicna i fina atmosfera.
Kao gosti ne vidite sve stranice zato pridruzite nam se... :)

Ukoliko imate problema sa registracijom, logovanjem ili slicno prijavite na svetzena@gmail.com
♥️❤️♥️
Blog - Svet zena
Svet zena
Zadnje teme
» Caskanje uz kaficu
od Bubica Pet Feb 02, 2018 11:20 pm

» Namestanje zeludca, materice...
od milica30 Ned Mar 12, 2017 2:21 pm

» Trudnoća po nedeljama - drugo tromesecje
od Tina Ned Feb 05, 2017 3:50 pm

» Hemoroidi
od Nensy85 Čet Feb 02, 2017 1:20 pm

» Trazimo uzrok poteskoca u zatrudnjivanju
od Nensy85 Čet Feb 02, 2017 1:02 pm

» Kako zamisljate sebe za 10 godina?
od Charlize93 Sub Jan 28, 2017 5:55 pm

» Cekamo rode :)
od Tina Pon Jan 23, 2017 6:21 pm

» Pohvalimo se nasom decom
od Tina Sub Jan 21, 2017 11:00 pm

» Razvod
od Bubica Čet Sep 10, 2015 10:22 am

» Prelepa zenska i decija garderoba
od Doktorka Pet Dec 05, 2014 3:30 pm


Zanimljivosti iz sveta

Ići dole

Zanimljivosti iz sveta Empty Zanimljivosti iz sveta

Počalji od zvrki taj Čet Mar 21, 2013 3:25 pm


Buducnost je odredjena krvnom grupom


Tečnost koja teče našim venama a koju smo nasledili od naših roditelja mnogo toga krije i mnogo toga govori o nama. Ljudi sa istoka veruju da krvna grupa može da otkrije šta nas čeka u budućnosti i da na osnovu analize krvi može da se uradi nečiji psihološki profil.

Umesto pitanja „Koji ste horoskopski znak?“, u Japanu je, tokom prijava za posao ili upoznavanje partnera, čak i prilikom naručivanja hrane u restoranu, uobičajeno čuti „Koja ste krvna grupa?“.

Gotovo 95 odsto Japanaca zna odgovor na ovo pitanje. Nauče to još kao deca. Ponegde se učenici raspoređuju u odeljenja po krvnim grupama, a i neke kompanije organizuju radne timove po tom principu, da bi u kancelarijama vladali harmonični odnosi. Mnoge novine, magazini i TV emisije objavljuju dnevne „krvne horoskope“.

Izgleda da karijera, zdravlje, brak, sudbina i sreća teku našim venama. Sve je zapisano u krvi. Na tome profitira i deo industrije. Prave se proizvodi prilagođeni krvnim grupama. Postoje soli za kupanje, pića, žvake, čak i kondomi za nosioce krvnih grupa A, B, AB i O. Ipak, ova ozbiljna zabava najviše se zasniva na teoriji da krvne grupe utiču na to kako ispoljavamo emocije i kako se slažemo sa okolinom, što je značajno prilikom izbora prijatelja, ljubavnika i bračnih partnera. Evo sa kojim krvnim grupama se savršeno slažemo, a sa kim su nam suđeni brzi rastanci.

0 pozitivna: Dobro se slažete sa 0 i A pozitivnim muškarcima, a u nekim slučajevima i sa 0 negativnim. Budući da A pozitivan muškarac ponekad može da bude autoritativan, važno je da imate neki izduvni ventil kako biste svoje impulsivne reakcije držali pod kontrolom i da ne biste osećali veliki pritisak u njegovom društvu.

Sa 0 pozitivnim muškarcem, međutim, postoji neka tajna veza, iznad svih reči i događaja, pa kada odlučite da odete na potencijalni ljubavni sastanak, dajte prednost 0 pozitivnom kandidatu. Žene nulte grupe su društvene, ljupke, mogu da budu sjajne domaćice sve dotle dok ima para. Ali kada ponestane novca, ne umeju da se nose sa problemima. Umeju da budu veoma arogantne, posesivne i ljubomorne, pa sklone i tome da partneru proveravaju mobilne telefone.

A pozitivna: Bićete srećni sa A pozitivnim ili negativnim partnerom, ali često ulećete u zamku AB pozitivnog kandidata. Možete da budete i sa 0 pozitivnim tipom, ali ta veza je zahtevnija jer je “testirana” između njegove zamisli kakva veza treba da bude i životnih situacija kroz koje A pozitivna žena tada prolazi. Kada je reč o A negativnom muškarcu, on ima običaj da se povuče ako uvidi da dozvoljavate nekim spoljašnjim faktorima da se upletu u vašu vezu i naruše harmoniju, što je jedan od razloga zašto RH negativne/RH pozitivne veze mogu da budu veliki izazov.

Za A pozitivnu ženu najbolji izbor su A i AB pozitivan muškarac, pod uslovom da tu ima hemije. Tada sve nekako prirodno dolazi na svoje mesto. Ove žene nisu naročito romantične, ali poštuju partnera i kada se udaju, odlučne su u tome da brak bude harmoničan. Kreativne su, senzibilne, ali i gorde i tvrdoglave i teško se bore sa stresom.

B pozitivna: Tragate za jakim muškarcem, pa ćete se dobro uklopiti sa 0 i B pozitivnim. Budući da A pozitivan može da bude veoma osećajan, veza sa njim se ne preporučuje. B pozitivnoj ženi neophodno je da i sama bude pozitivna i da se tako oseća u društvu partnera, a takva je u društvu 0 i B pozitivnih muškaraca. Ipak, savetuje se oprez – ako potencijalni partner nije spreman da se veže, ne ustručavajte se da istražite druge mogućnosti.

Ponekad treba pustiti ljubav da ode da bi vam se vratila jača nego što je bila. Ovim ženama stalno je potrebna pažnja, prezahtevne su i često se kasno odlučuju za brak.

AB pozitivna: Ovoj ženi je važno da se zabavi i ona beži od preozbiljnih veza. Za nju je dobar izbor AB muškarac, ali prijaće joj i A, B ili 0 pozitivan, ako su je upoznali pod pravim okolnostima i odmah pokazali da su njome opčinjeni. Ove žene su veoma tolerantne, pa tako prave greške puštajući u svoj život nekoga ko im se dopao a da nisu uočile neke upozoravajuće signale.

„Kladite“ se na B pozitivnog ili na AB pozitivnog. Neće vas obmanuti, barem ne u ranoj fazi veze. Ako u vašim venama teče krv ove grupe, to znači da želite da vas muškarci doživljavaju kao mističnu osobu. Volite avanturističke tipove.

0 negativna: Njima je najteže da zatrudne, a najbolje šanse za to imaju sa muškarcima „nulte“ negativne grupe. Sa njima se i emotivno najbolje slažu, jer ih oni uravnotežuju. Sa muškarcima AB krvne grupe lako izlaze na kraj, ali nemaju šansu da ostvare uzbudljiv brak. I žena i muškarac koji imaju 0 negativnu grupu daju sve od sebe kada im neko pronađe žicu.

Žene 0 negativne više izluđuju muškarce nego one koje imaju 0 pozitivnu ili A grupu jer ništa ne zadržavaju za sebe, ni sreću ni frustracije. Par 0 negativan spada u onu vrstu parova koji može da pomeri planine. Ne guše jedno drugo i međusobno se podržavaju. Dok B pozitivan muškarac verovatno ne bi ni primetio da vam je potrebna pomoć, za 0 negativnog je sasvim prirodno da to uvidi.

A negativna: Najbolje se slaže sa A negativnim muškarcem, ali dobro joj ide i sa AB negativnim. U igri je i muškarac 0 negativan, iako ga doživljava kao nametljivog. Žene A negativne žele nekoga ko će ih „ukapirati“ i neće ih opterećivati kada požele da odlutaju u svoj svet, a A negativan muškarac je baš takav.

I sa AB negativnim biće na istoj talasnoj liniji, ali kada je reč o spoju A negativna žena i A negativan muškarac, njihova veza je uglavnom zasnovana na sličnim interesovanjima. Kao i 0 negativne, i A negativne žene su veoma osećajne i žele da se vežu. Jednom kada pronađu pravog partnera, verne su. Mogu da uspostave veze za B negativnim ili A pozitivnim muškarcem, ali one ne traju dugo i ponekad vode ka raskidima u kojima partner ne želi tako lako da ode. Ako ste obeshrabreni nizom propalih veza, usredsredite se na traženje muškarca A negativnog muškarca.

B negativna: Kao u slučaju svih RH negativnih žena, i vama savršeno odgovara partner vaše krvne grupe, ali AB negativan može da vam pomogne da čvrsto stojite na zemlji, a da to ne doživite kao komandu. Veza sa 0 negativnim nije najsrećnija, osim u slučaju kada se bavite sličnim poslovima i kada imate uzvišene ciljeve.

Oboje ste u stanju da se fokusirate na karijeru ako uz sebe imate partnera koji je takođe posvećen poslu. Muškarci A negativni nisu najbolji izbor, jer su preosetljivi i u potrazi za nekim ko ceni tu njihovu osobinu, a vi je doživljavate kao prepreku. U vezi sa B pozitivnim muškarcem B negativna žena često ima osećaj da nema cilj, pa je sklona tome da ispunjenje traži van veze. Svakako, AB i B negativni partneri odgovaraju vam mnogo više nego drugi.

AB negativna: Tolerantni ste prema svakome ko vam olakšava život, čak i kada se sa njim ne slažete naročito. Podjednako vam prijaju muškarci A, AB ili B grupe. B negativan traži posvećenost i biće divan prema vama ako ste i vi prema njemu, ali ako niste, počnite odmah da pakujete kofere. I A negativan dolazi u obzir, ali procenite da li vredi sa njim ići do kraja.

Iako sa AB negativnim postoji manji rizik, sa njim možete da ostvarite divnu doživotnu vezu ili onu koja će potrajati barem nekoliko godina. Posle razlaza često ostajete prijatelji. Kako je AB grupa univerzalni primalac, tako i AB negativne žene nemaju problem da pronađu zajednički jezik sa muškarcima.

Muškarci

0 pozitivan: Ovi muškarci su rođene vođe, samuraji. Lako pronalaze zajednički jezik sa 0 i A pozitivnom ženom. Potencijalne partnerke su im sve koje imaju pozitivnu krvnu grupu, ali to može da bude i 0 negativna. Ovim muškarcima ljubav je neophodna koliko i hrana, sposobni su za jaka osećanja, spremni na romantične reakcije kada partnerka to najmanje očekuje, ali među njima je i mnogo egoista koji seks doživljavaju kao takmičenje i potom brzo gube interesovanje za partnerku.

A, B i AB pozitivan: A, B i AB pozitivni muškarci dobro se slažu sa AB pozitivnim ženama, kao i sa A i B pozitivnim, osim što će oni iz A grupe uvek prvo videti ženu iz A, oni iz B najpre će biti privučeni ženom iz svoje grupe, a onima iz AB prvo će se svideti žena sa AB kapima krvi. Muškarci A krvne grupe rano se žene i važno im je da u partnerki imaju i prijatelja i ljubavnicu.

Odani su, verni. Nisu interesantni na prvu loptu, ali u dužoj vezi pokazuju sve kvalitete. Oni iz B grupe su strastveni, umeju ženu da tretiraju kao kraljicu, ali u Japanu smatraju da ih treba izbegavati, jer su sebični i neodgovorni. Nasuprot njima, sa muškarcima AB krvne grupe lako je biti u vezi. Umeju da se udvaraju, vole uzbuđenja, ali u startu se treba pomiriti sa činjenicom da uzvraćaju manje ljubavi nego što je dobijaju.

0 negativan: Često tragate za udobnošću bez imalo izazova, jer smatrate da život ne treba bespotrebno komplikovati. Zbog toga, idući linijom manjeg otpora, često završavate u vezi sa nekim ko vam uopšte ne odgovara. Odgovorni ste, tako da ko god da vas prihvati, prema njemu ćete biti okej, ali najbolju razmenu energija imate sa 0 ili A negativnim ženama. Sa 0 negativnom ženom uvek sledite instinkte i isterujete pravdu. Veza sa B negativnom ženom može da funkcioniše, ali morate da imate iste ciljeve i interesovanja.

A negativan: Srećni ste ako su i drugi u vašem društvu srećni i kada vam život ostavi dovoljno prostora da istražite sopstvena interesovanja. Često se oduševljavate ne baš profitabilnim projektima. Da bi A negativan tip bio na pravom putu, trebalo bi da ga „kontroliše“ A ili 0 negativna žena, da prepozna njegove potrebe i usmeri ga kako bi bio produktivan. Osobe A negativne veoma su slične 0 negativnim, ali nemaju uvek radar koji bi ih usmeravao.

Sa AB negativnim ženama povremeno ulaze u vezu, ali ona nije perspektivna osim ako mu se veoma dopada. Sa B negativnom ženom može da čini težak spoj, jer oboje teže da zadovolje sopstvene emotivne potrebe. Zbog toga, vaš prvi izbor treba da bude A negativna, potom 0 negativna partnerka.

B negativan muškarac: Ne ide vam dobro sa 0 negativnim ženama, ali često se zavaravate da nešto funkcioniše iako nije tako. A onda se čudite što partnerka pokušava da vas ostavi. B negativna i AB negativna žena u većini slučajeva su savršene za vas, jer razumeju sa kim imaju posla i suočavaju se sa izazovima koje pred njih stavljate.

A sa čime se suočavaju? Muškarci koji imaju B krvnu grupu poznati su po „plejbojštini“, neodgovornosti, sebičluku. Smatra se da su odlični komičari, dobri da vas nasmeju, ali ih niko ne uzima za ozbiljno.

AB negativan: Ovim muškarcima nije lako da pronađu partnerku. Zašto? Razapeti su između svoje A i B prirode, pa ih često doživljavamo kao lude naučnike. Metodični su, inteligentni i pomalo ludi. Među njima je najveći procenat genijalaca, ali i „psihića“.
Najviše im odgovaraju AB negativna i B negativna žena.

Izvor: b92.net
zvrki
zvrki
Senior na forumu
Senior na forumu

Ženski Datum rođenja : 16.07.1993
Datum upisa : 01.09.2012
Godina : 26
Lokacija : Srbija

Nazad na vrh Ići dole

Zanimljivosti iz sveta Empty Re: Zanimljivosti iz sveta

Počalji od zvrki taj Ned Mar 24, 2013 8:42 am


Mame koje vole čokoladu imaju "slađe" bebe
Iako ovo zvuči samo kao dobar izgovor da se navali na čokoladu, rezultati jednog finskog istraživanja zaista su pokazali da su bebe čije su majke tokom trudnoće uživale u čokoladi svakog dana bile opuštenije i smirenije u prvim mjesecima po rođenju. Naučnici su ove podatke objasnili činjenicom da čokolada podstiče lučenje endorfina, a smanjuje lučenje hormona stresa u tijelu trudnice, što onda ima pozitivan uticaj i na bebu.
zvrki
zvrki
Senior na forumu
Senior na forumu

Ženski Datum rođenja : 16.07.1993
Datum upisa : 01.09.2012
Godina : 26
Lokacija : Srbija

Nazad na vrh Ići dole

Zanimljivosti iz sveta Empty Re: Zanimljivosti iz sveta

Počalji od marasrna taj Ned Mar 24, 2013 5:12 pm

samo nisu napisali da je to crna cokolada i da treba biti umeren :haha:

_________________
Zanimljivosti iz sveta Car169pr___
marasrna
marasrna
Urednici

Ženski Datum rođenja : 01.06.1975
Datum upisa : 15.03.2012
Godina : 44
Lokacija : Iceland

Nazad na vrh Ići dole

Zanimljivosti iz sveta Empty Re: Zanimljivosti iz sveta

Počalji od marasrna taj Pon Jun 03, 2013 9:22 pm

REZULTATI ISTRAŽIVANJA: Postoji neraskidiva fizička veza između majke i djeteta
Dokazano je da svaka žena koja je ikada bila trudna u sebi nosi određeni postotak stanica svog djeteta. Stanice djeteta mogu kružiti majčinim krvotokom do kraja njezina života te učiniti čuda za njezino zdravlje.

Dobro je poznato da je psihička povezanost majke i djeteta duboka i neraskidiva, međutim znanstvena istraživanja pokazuju da je njihova fizička povezanost dublja nego što se do sada vjerovalo.

Kako navodi časopis Scientific American, a prenosi portal Bitno, duboka psihička i fizička veza između majke i djeteta započinje u trudnoći, kada je majka izvor života za razvoj fetusa. Tijekom trudnoće fizičku vezu između majke i djeteta osigurava posteljica – organ izgrađen od tkiva majke i embrionalnog tkiva, koji prvenstveno služi za ishranu fetusa. Stanice majke i fetusa putuju kroz posteljicu u oba smjera, a zadržavaju se u plućima, štitnjači, jetri, srcu, bubrezima, koži…


Fetalne stanice mogu kružiti majčinim krvotokom do kraja njezina života te učiniti čuda za njezino zdravlje. Zanimljiv je podatak da stanice djeteta mogu zaštititi majku od nekih oblika raka, te pospješiti regeneraciju oštećenog tkiva. Kroz dosadašnja je istraživanja dokazano da svaka žena koja je ikad bila trudna u sebi nosi određeni postotak stanica svoga djeteta. Sva začeta djeca, čak i ona koja su bila spontano ili namjerno pobačena, ostavila su u majci svoj DNA. Dakle, majke do kraja života u sebi nose dio svoje djece, i obrnuto, što u potpunosti potvrđuje njihovu neraskidivu vezu.


_________________
Zanimljivosti iz sveta Car169pr___
marasrna
marasrna
Urednici

Ženski Datum rođenja : 01.06.1975
Datum upisa : 15.03.2012
Godina : 44
Lokacija : Iceland

Nazad na vrh Ići dole

Zanimljivosti iz sveta Empty Re: Zanimljivosti iz sveta

Počalji od zvrki taj Sre Jun 05, 2013 12:25 pm

Maro,tekst je divan.... :aplauz:
zvrki
zvrki
Senior na forumu
Senior na forumu

Ženski Datum rođenja : 16.07.1993
Datum upisa : 01.09.2012
Godina : 26
Lokacija : Srbija

Nazad na vrh Ići dole

Zanimljivosti iz sveta Empty Re: Zanimljivosti iz sveta

Počalji od marasrna taj Ned Jul 14, 2013 2:09 pm

Medicinski zahvati za koje niste znali da postoje!

Iako savremena medicina napreduje svakoga dana sve više i više, postoje tretmani koji i dalje izazivaju čuđenje među ljudima.
Medicinski zahvati za koje niste znali da postoje!

Verovatno znate da se uveliko radi transplantacija jetre, bubrega, srca...Ali ono što niste znali svakako je da se radi i transplantacija glave.

Postupak transplantacije ljudske glave ranijih godina nije bio moguć zbog nedovoljno razvijene tehnologije, ali su lekari 1970. godine uspeli da presade glavu majmuna.

Tokom napredovanja tehnologije, usavršenii su i medicinski zahvati koji omogućavaju ovaj postupak, tako da se transplantacija glave izbodi na temperaturi od 15 stepeni C.

S obzirom na rasprostranjenost plastične hirurgije, razni tretmani koji se sprovode zbog lepote nisu novost, ali postoje neki za koje verovatno niste čuli.

Da li ste znali da se uveliko radi presađivanje trepavica osobama kojima su zbog nekih oboljenja otpale, jer je poznato da su nam trepavice neophodne kao zaštita od prašine.

Takođe, pojedini ljudi odlučuju se na stanjivanje nožnih prstiju jer smatraju da su im predebeli, a žele da im noga lepše izgleda u cipelama.

Postoji mučan tretman transplantacije fekalija koji služi za suzbijanje bakterija koje napadaju probavni sistem čoveka, tako da se ispostavilo da je ova metoda bila uspšna kod 90% pacijenata.

Izvor: Pressonline, Net.hr
Tagovi

_________________
Zanimljivosti iz sveta Car169pr___
marasrna
marasrna
Urednici

Ženski Datum rođenja : 01.06.1975
Datum upisa : 15.03.2012
Godina : 44
Lokacija : Iceland

Nazad na vrh Ići dole

Zanimljivosti iz sveta Empty Re: Zanimljivosti iz sveta

Počalji od Bozana30 taj Uto Avg 13, 2013 10:57 am

Pre neki dan sam pročitala ovaj članak, i već danima, svaki put kad se smorim na poslu i ovako, razmišljam kako bi bilo odlično da se preselim ovde! :)

http://www.media1.rs/drustvo/zanimljivosti/1235621/2157932/SPANSKI_GRAD_Plata_1_200_evra_kirija_15_evra_nema_kriminala_i_nezaposlenih
Bozana30
Bozana30

Ženski Datum upisa : 01.08.2013

Nazad na vrh Ići dole

Zanimljivosti iz sveta Empty Re: Zanimljivosti iz sveta

Počalji od marasrna taj Čet Sep 19, 2013 6:30 pm


Najdragocenija beba
Majka posle 19 uzastopnih pobačaja
Autor: Blic žena | 18.9.2013
image

Džoana Šort uspela je da posle 19 pobačaja rodi zdravu devojčicu koju sada, nakon 14 godina muka njenih roditelja, novine nazivaju najdragocenijom bebom u Velikoj Britaniji.

U porođajnoj sali Džoana je snažno privukla babicu da bi još jednom naglasila koliko je dete koje dolazi na svet bitno.

- Sećam se da sam je čvrsto držala i i izgovorila ono što sam morala još jednom da ponovim: „Ne zaboravite, ovo je vrlo, vrlo dragocena beba - seća se Džoana.Babici podsećanje i nije trebalo jer je u Džoaninom zdravstvenom kartonu mogla da vidi potresnu priču žene koja je 14 godina pokušavala da rodi dete, uspevši pri tom 19 puta da zatrudni i isto toliko puta da pobaci. Nakon pobačaja Džoana je bila 12 puta hospitalizovana, a tokom ovog dugog perioda lečilo je deset različitih lekara. Kada je, ovog januara stigla u bolnicu u Njuportu da se porodi, Džoana je delovala mirno i fokusirano. Odbila je bilo koje sredstvo protiv bolova i rešila da svoju malu Emili Kejt rodi sasvim prirodno. Njen muž Stiv, ipak nije mogao da izdrži.- Potpuno sam se raspao. Za mene je napetost u toj sobi bila neizdrživa. Kao da su sve brige i bol koje smo proživljavali u poslednjih 14 godina odjednom napunili tu sobu- priseća se Stiv.

Danas je Emili Kejt, dete za kojim se toliko čeznulo, srećna, zdrava i slatka četvoromesečna beba. Jednog dana će sigurno i sama saznati koliko je sreće njeno rođenje donelo porodici Šort.

Priča porodice Šort, počinje i mnogo pre nego što su se sreli, u vreme kada je Džoana bila četrnaestogodišnja devojčica kojoj je dijagnostifikovana endometrioza. Ovo je stanje koje stvara izrasline koje obmotavaju matericu, a njegova posledica može biti i neplodnost.Kada su se Džoana i Stiv upoznali, 1997. vrlo brzo su se zaljubili i počeli da žive zajedno. Nakon dve godine zajedničkog života kupili su svoju prvu kuću i otvoreno su pričali o tome kako žele da imaju mnogo dece. Ali kada je Džoana ostala u drugom stanju usledio je i prvi pobačaj.

- Sećam se da su i fizički i emocionalni bol tom prilikom bili jednako jaki i da sam bila u potpunoj agoniji. Stiv nije znao šta da radi- priseća se Džoana.

Nakon ovoga, par je pokušao da gleda na stvari pozitivno, tešeći se činjenicom da je Džoana ipak u stanju da zatrudni. Sledeće godine pokušali su ponovo, ali sledio je još jedan pobačaj. Nakon još jednog pokušaja sa istim ishodom, potražili su pomoć stručnjaka ali im je rečeno da se strpe, da pričekaju i nastave da pokušavaju.Do 2003. Džoana i Stiv su se venčali, preselili su se u veću kuću, kupili kola i sve uredili tako da budu spremni na prinovu kada ona konačno stigne.

- Nova kuća imala je četiri spavaće sobe i dvorište dovoljno veliko da u njega stanu sve igračke za baštu. Ja sam počela da se bavim brigom o deci, delom zato što ih volim, a delo zato što sam se i na taj način pripremala da postanem majka. Sve u našem životu – kuća, kola, posao- sve je bilo prolagođeno porodici jer je to ono o čemu smo oduvek maštali- kaže novopečena mama Džoana.Međutim u narednoj deceniji, iz godine u godinu priča se ponavljala. Džoana je uspevala da ostane u drugom stanju, ali je između osme i 12 nedelje uvek sledio pobačaj. Ova žena je posle nekoliko godina već naučila da prepozna promenu u svom telu i pre nego što počne krvarenje i da oseti da više nije trudna i pre nego što joj doktor to potvrdi

- Ista priča se ponavljala, isti bol. Na kraju sam zapravo počela da prepoznajem taj osećaj, niko ništa nije morao da mi kaže – priča Džoana.Tokom ovog perioda Šortovi su obilazili lekarske ordinacije, neprestamo tražeći rešenje. Sećaju se da su neki lekari bili ljubazni ali jednostavno nisu mogli da im pomognu, a da su neki bili grubi i oštri, bez imalo samilosti za situaciju u kojoj su bili njihovi pacijent.

- Jedan od lekara kod kojih smo išli, rekao mi je da nije moguće da sam toliko puta zatrudnela i pobacila i da je sve to najverovatnije samo u mojoj glavi. To je bilo posle šestog pobačaja. Nisam mogla da verujem. – seća se Džoana.Prošle godine par je posetio specijalistu Ričarda Penketa, koji im je nekim čudom dao snage da se ponovo ponadaju. On je predložio Džoani da ode u Kanadu gde se trenutno ispituje novi operativni postupak koji uklanja ožiljke sa materice, mnogo dublje iz tkiva nego što su to radili hirurzi u Britaniji.
Rizik koji je Džoana prihvatila pristajući na ovaj zahvat se isplatio i bračni par Šort uz svoju ćerkicu Emili Kejt sada može da uživa u porodičnom životu koji su oduvek želeli.
_________________
Zanimljivosti iz sveta Car169pr___
marasrna
marasrna
Urednici

Ženski Datum rođenja : 01.06.1975
Datum upisa : 15.03.2012
Godina : 44
Lokacija : Iceland

Nazad na vrh Ići dole

Zanimljivosti iz sveta Empty Re: Zanimljivosti iz sveta

Počalji od Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu