Svet zena
Forum o partnerstvu, braku, zatrudnjivanju, trudnoci, porodjaju, deci, domacinstvu...
Mnogo saveta, porodicna i fina atmosfera.
Kao gosti ne vidite sve stranice zato pridruzite nam se... :)

Ukoliko imate problema sa registracijom, logovanjem ili slicno prijavite na svetzena@gmail.com
♥️❤️♥️
Blog - Svet zena
Svet zena
Zadnje teme
» Caskanje uz kaficu
od Bubica Pet Feb 02, 2018 11:20 pm

» Namestanje zeludca, materice...
od milica30 Ned Mar 12, 2017 2:21 pm

» Trudnoća po nedeljama - drugo tromesecje
od Tina Ned Feb 05, 2017 3:50 pm

» Hemoroidi
od Nensy85 Čet Feb 02, 2017 1:20 pm

» Trazimo uzrok poteskoca u zatrudnjivanju
od Nensy85 Čet Feb 02, 2017 1:02 pm

» Kako zamisljate sebe za 10 godina?
od Charlize93 Sub Jan 28, 2017 5:55 pm

» Cekamo rode :)
od Tina Pon Jan 23, 2017 6:21 pm

» Pohvalimo se nasom decom
od Tina Sub Jan 21, 2017 11:00 pm

» Razvod
od Bubica Čet Sep 10, 2015 10:22 am

» Prelepa zenska i decija garderoba
od Doktorka Pet Dec 05, 2014 3:30 pm


Kondilomi

Strana 1 od 2 1, 2  Sledeći

Ići dole

Kondilomi Empty Kondilomi

Počalji od Brana taj Pet Sep 03, 2010 8:13 pm

Kondilomi

Kondilomi (Polne bradavice, Genitalne bradavice) su bolest koju uzrokuje HPV virus, tj. Humani Papilloma Virus. HPV virus je uzročnik raka grlića materice kod žene i odmah po otkrivanju virusa treba početi lečenje. Sam hpv virus ima više od 100 varijacija i ne izaziva svaka varijacija polne bradavice, ali najrasprostranjenije vrste uglavnom izazivaju. Svega 4 vrste virusa izazivaju rak grlića materice, a više od 30 prouzrukuju pojavu genitalnih bradavica.

Prenošenje kondiloma

Humani Papiloma Virus (HPV) se najčešće prenosi putem polnog odnosa, bilo da je u pitanju regularan seks, bilo da je oralni ili analni seks. Međutim kondilomi se prenose i direktnim kontaktom sa zaraženom kožom i sluzokožom.

Polne bradavice je jako lako dobiti čak iako koristite kondom za zaštitu. Skoro je nemoguće biti bezbedan od ove bolesti, s obzirom da vaš partner može biti prenosnik virusa, čak i ako na sebi nema vidljivih simptoma. Dovoljan je samo dodir sa zaraženom kožom ili kontakt preko telesnih tečnosti prilikom seksa da biste se zarazili. Ovo je razlog zašto je ova bolest postala svetska epidemija.

Statistike

Ova bolest jako brzo postaje polno prenosiva bolest broj 1 u svetu po broju zaraženih. U skladu sa statistikama koje daju američki centri za prevenciju i kontrolu bolesti (CDC), najmanje 20 miliona ljudi u Americi je zaraženo sa HPV virusom. Najrasprostranjenije vrste HPV virusa imaju za posledicu ili kondilome ili opasnost od raka grlića materice. Procene su da je oko 80% seksualno aktivne populacije zaraženo nekom vrstom ovog virusa.

U Hrvatskoj se procenjuje da je ovim virusom biva inficirano 60% seksualno aktivnih žena, od toga najviše uzrasta između 20 i 24 godine, dok kod žena starijih od 40 godina broj inficiranih opada.

U Srbiji za sada nažalost nemamo pouzdane statistike, ali je za očekivati da ne odstupamo previše od ovih zemalja.

Kondilomi Simptomi

Simptomi kondiloma su uglavnom male roze tačkice ili narasli plikovi ili jedan plik (šiljasti kondilomi), koji izgledaju kao male bradavice. Mogu izgledati i kao crvene, roze i bele fleke na koži u genitalnom predelu i to su tzv. ravni kondilomi, koji su u ravni koži i ispoljavaju se promenom boje tkiva.

Simptomi hpv infekcije mogu izostati dosta dugo, ponekad i godinama, ali u većini slučajeva ćete u naredna tri meseca nakon seksualnog kontakta sa obolelom osobom primetiti simptome.

Kondilome se obično razvijaju iz HPV virusa onda kada je organizam najslabiji, kao kada ste bolesni ili kada spavate nedovoljno i nekvalitetno. Zdrava ishrana i trening su vrlo važni faktori u sprečavanju pojavljivanja kondiloma.

Simptomi kada je HPV infekcija prisutna su dakle obično primetniji kod muškaraca nego kod žena, budući da su bradavice vidljivije na penisu i oko korena penisa, nego li u okolini vagine. Žene mogu da prođu bez vidljivijih simptoma, ali ako se zaraze, postoji povećana mogućnost za rak grlića materice, budući da je zaraženost HPV virusom neophodan preduslov za ovu bolest.
I kod muškaraca i kod žena javljaju se u okolini anusa (analnog otvora).

Simptomi kondiloma kod muškarca

Muškarci su često samo prenosioci, a kada se simptomi pojave, javljaju se kao bradavice na penisu, odnosno osip na penisu, crvene, roze tačke i tačkice oko baze (korena) penisa, na kožici, glaviću i u okolini, kao i unutar analnog otvora (anusa).

Simptomi kondiloma kod žene

Kod žena su simptomi isti kao kod muškaraca, samo se javljaju mnogo češće. Polne Bradavice se kod žena mogu pronaći u vidu tačkica i plikova spolja, u predelu vagine, kao i u unutrašnjosti vagine, unutar usmina (malih i velikih usana). Mali plikovi se mogu pojaviti i dublje unutar vagine, zbog čega je PAPA test (Papanikolau test), neophodan za žene svih uzrasta kako bi se izbegle moguće komplikacije, koje mogu nastati ako se bolest ne leči adekvatno.

HPV Testiranje
Izvor: WebMD

Doktor obično može da dijagnostikuje vidljive polne bradavice, nakon uvida u vaš medicinski karton (vaša medicinska istorija) i fizičkog pregleda. Ali ne uzrokuju kondilome sve HPV infekcije. Ako nemate nikakve vidljive polne bradavice ili druge simptome, možda će vašem doktoru biti teže da postavi dijagnozu. Može vam postaviti sledeća pitanja:

* Da li mislite da ste bili izloženi HPV virusu ili nekoj drugoj polno prenosivoj bolesti? Kako znate za to? Da li vam je vaš seksualni partner to rekao?
* Koji su vaši simptomi? Ako imate vaginalni sekret ili sekret iz penisa, važno je da primetite i zapamtite miris ili boju.
* Koju vrstu kontracepcije koristite? Da li koristite kondom da se zaštitite od polnih bolesti?
* Da li ste imali polne bolesti u prošlosti? Kako ste ih lečili?
* Da li ste radili papa test i kakav je bio rezultat (za žene)?

HPV Testiranje Za žene

Nakon uvida u vaš karton, imaćete ginekološki pregled, koji obično uključuje PAPA test.

Papa testom se skenira vaš grlić materice (cerviks), čime se proverava ima li promena, tj. abnormalnosti na ćelijama. Rezultat Papa testa MOŽE potvrditi prisustvo HPV virusa, čak iako nema vidljivih bradavica.

Žene starije od 30 godina mogu da obave HPV test u isto vreme kada rade i PAPA test. HPV testiranje skenira uzorak tkiva u potrazi za genetskom informacijom (DNK) virusa. Ženama koje su mlađe od 30 godina preporučuje se da rade HPV testiranje samo ako rezultati prethodno uradjenog PAPA testa to zahtevaju.

Ako se testiranjem utvrdi postojanje promena na grliću materice (koje mogu biti posledica Hpv infekcije), doktor vam može preporučiti odgovarajuću terapiju.

HPV Testiranje Za muškarce

Takođe nakon pregleda kartona, imaćete fizički pregled kako bi se utvrdilo postojanje polnih bradavica.

Ne postoji HPV testiranje za muškarce. Iako nema formalnih uputstava, neki eksperti veruju da muškarci koji su primali analni seks trebaju da rutinski rade s vremena na vreme analni PAPA test, pogotovo ako imaju i HIV virus.
Za oba pola

Ako su kondilomi prisutni, dijagnoza obično može biti postavljena bez daljih testiranja.

Kada vaš doktor utvrdi promene na tkivu, ali ne može sa sigurnošću da donese dijagnozu, možda će vam doktor predložiti da se uradi biopsija tkiva koje ima promene. Tipizacija HPV virusa, tj. testiranje zarad utvrđivanja koji je tip HPV virusa u pitanju nije korisno za donošenje dijagnoze i ovaj test se ne radi rutinski.

Kondilomi u trudnoći

U većini slučajeva, polne bradavice neće uticati na trudnoću. Vaš lekar će možda trebati da vas nadgleda češće i da vam preporuči odgovarajuću terapiju ako bude potrebna. Ako imate polne bradavice i ostanete u drugom stanju, odmah recite vašem lekaru, jer postoji rizik od prenošenja HPV virusa (koji izaziva kondilome) na vaše novorođenče za vreme vaginalnog porođaja.

Kako kondilomi utiču na trudnoću?

Svaka buduća majka je prirodno zabrinuta u vezi bilo čega što može da naškodi njenoj bebi. To ni ovde nije izuzetak. Na svu sreću, kondilomi u većini slučajeva ne uzrokuju probleme ni za bebu ni za majku za vreme trudnoće.
Ovde ćemo se fokusirati na

* Posledice prethodnih javljanja polnih bradavica
* Potencijalne posledice kondiloma na majku
* Potencijalne posledice kondiloma za vreme trudnoće na nerođenu bebu

Prethodna javljanja kondiloma i trudnoća

Ako ste imali kondilome u prošlosti i stanje vam se sredilo (bilo da su nestale vremenom ili kao posledica tretmana), malo je verovatno da će se vratiti za vreme trudnoće. Vi ipak trebate da obavestite vašeg lekara koji prati trudnoću ako ste imali polne bradavice u prošlosti.

Kondilomi u trudnoći: Kakve su posledice na majku?

Ne postoje istraživanja koja bi pokazala da razvijanje kondiloma za vreme trudnoće povećava rizik da se desi pobačaj, prevremeni porođaj, preeklampsija ili neka druga komplikacija. Kod žena kod kojih su dijagnostikovani kondilomi u trudnoći, njihov lekar će pažljivo pratiti situaciju, iako možda neće preporučiti lečenje, s obzirom na činjenicu da se kondilomi posle lečenja u trudnoći mogu vratiti brže nego inače. Međutim, obično počnu da nestaju sami neposredno nakon porođaja. Ako terapija bude preporučena, nekoliko različitih opcija su moguće.

U nekim slučajevima, polne bradavice mogu uzrokovati probleme za vreme trudnoće. Npr. polne bradavice mogu postati veće i prokrvariti. Rast kondiloma može otežati mokrenje. Ako su kondilomi u vagini, mogu da učine vaginu manje elastičnom ili da blokiraju porodjajni kanal. Ako dođe do toga, porođaj carskim rezom možda postane neophodan. Ipak, postojanje kondiloma nije jedini razlog zašto se radi carski rez.

Naučnici nisu sigurni zašto polne bradavice postaju veće u trudnoći. Hormoni ili promene (oslabljenje) imunog sistema možda igraju bitnu ulogu.

Kondilomi u trudnoći: posledice na dete?

Polne bradavice su kao što smo na početku rekli uzrokovane HPV virusom. Za ženu koja ima kondilome prilikom porođaja, postoji veoma mali rizik da prenese HPV virus na bebu tokom vaginalnog porođaja. Svom srećom, čak i ako se HPV prenese, ogromna većina beba nema nikakvih posledica.

U retkim slučajevima, kod bebe koja je izložena kondilomima, mogu da se razviju bradavice u grlu (laringealni papilomi, juvenilna papilomatoza, papilomi larinksa). Iako retko, ovo je potencijalno veoma opasno po život bebe, jer joj onemogućava disanje i zahteva česte laserske tretmane kako bi beba mogla nesmetano da diše. Ovakve bradavice se mogu formirati kod deteta i do 5 godina nakon rođenja.

Zbog malog rizika da se virus prenese vaginalnim porođajem, kao i zbog povećanog rizika od hirurškog zahvata, carski rez se obično preporučuje samo trudnicama koje imaju komplikovan slučaj kondiloma.

Lečenje Kondiloma

Lečenje kondiloma, pod kojim se zapravo podrazumeva uklanjanje kondiloma se radi dosta uspešno, ali ne postoji lek koji će zauvek odstraniti HPV virus iz organizma. U većini slučajeva, organizam se vremenom sam očisti od virusa. Iako se virus koji izaziva kondilome ne može ukloniti, osim ako se organizam sam vremenom izbori sa njim, samo skidanje kondiloma je prilično jednostavno i postoji nekoliko metoda:

* krioterapija (smrzavanje)
* Elektrokauterizacija (spaljivanje kondiloma, elektrokoagulacija, EKT kondiloma)
* tečni preparati na bazi podofilina
* aldara krema, tj. imikvimod
* ubrizgavanjem interferona koji stvara imunost na virus u kondilome
* lasersko uklanjanje kondiloma
* uklanjanje kondiloma hirurški (isecanje kondiloma, skidanje kondiloma hirurškim putem)

Postoji relativno nova vakcina pod imenom Gardasil koja je u Srbiji u upotrebi od polovine 2007 godine. Vakcina pomaže u prevenciji 4 vrste HPV virusa koji su potencijalni prouzrokovači raka grlića materice (cerviksa). Od ove 4 vrste virusa, 2 vrste virusa izazivaju 70% raka grlića materice, a sa preostale 2 ukupno 90% slučajeva. Namenjen je za devojčice i devojke uzrasta od 9 do 26 godina. Vakcina ima za svrhu imunizaciju od kondiloma i raka, ali lekari upozoravaju da vakcina nije dovoljna, već da devojke i dalje treba da barem jednom u godinu dana rade Papanikolau test.

U međuvremenu ova akcija je dobila i konkurenta, vakcinu Cervarix koja ima sličnu namenu, ali je namenjen ženama od 10 do 45 godina.

U svakom slučaju, ako, npr. vodite aktivan seksualni život i svesni ste koliko su kondilomi rasprostranjeni, ima smisla da razmišljate o vakcinisanju. Obavezno se prethodno obratite vašem lekaru za savet.

Izvor: hpv emedtv

_________________
[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]
Brana
Brana
Admin
Admin

Ženski Datum rođenja : 02.01.1988
Datum upisa : 18.08.2010
Godina : 31
Lokacija : BG

Nazad na vrh Ići dole

Kondilomi Empty Re: Kondilomi

Počalji od Suzi84 taj Uto Nov 01, 2011 10:59 pm

Imam problem,..bila sam kod ginekologa i ustanovila je da imam kondilome,trenutno cekam rezultate Papa-testa a u medjuvremenu je moj partner isao na pregled i njemu nisu nasli kondilome,pa me zanima kako je moguce da ih ja imam ako mi je on jedini i stalni partner,mislim samo sa njim sam imala odnose a on nema kondilome.Oboje smo se zacudili posle njegovog pregleda.Kako oni nastaju i da li se mogu preneti i drugacije ili samo polnim putem?Jel bolno njihovo uklanjanje,i da li je opasno to oboljenje?Ne znam nista o tome,molim vas da mi sto pre odgovorite jer sam jako zabrinuta.Hvala unapred!
Suzi84
Suzi84

Ženski Datum upisa : 19.10.2011
Lokacija : Novi Sad

Nazad na vrh Ići dole

Kondilomi Empty Re: Kondilomi

Počalji od Tina taj Sre Nov 02, 2011 9:46 am

Suzi,dobrodosla! Kondilomi se najcesce prenose polnim putem,ali najbolje ti je da sacekas rezultate testa da vidis koje su,jer ih ima raznih! Drugi nacin na koji se mogu dobiti jesu upotreba tudjeg peskira,osobe koja je zarazena,sedenja na tudjoj wc solji,opet od zarazene osobe... one se najcesce spolja ispoljavaju,ali ako su i unutrasnje onda su prenete polnim odnosom! U telu ti se pojavljuje HPV virus i on ostaje u tvom telu zauvek,sigurno bar 1%! Ali ne brini,nije nista opasno,uglavnom se ne vracaju bradavice i to nije bolest! Samo skidanje kondiloma vrse se uglavnom spaljivanjem tecnim azotom,najcesce pacijenta uspavaju tako da verovatno nista neces ni osetiti! Opusti se i sacekaj rezultate testa! Pozdrav
Tina
Tina
Urednici

Ženski Datum rođenja : 14.07.1989
Datum upisa : 08.03.2011
Godina : 30
Lokacija : Pariz

Nazad na vrh Ići dole

Kondilomi Empty Re: Kondilomi

Počalji od Maca taj Sre Nov 02, 2011 10:10 am

Hoce isto i od pada imuniteta.Ja sam jedno vreme mislila da imam kondilome pa mi dr objasnila o cemu se radi.....Kod kondiloma ni prezervativ ne moze da bude zastita.Mozda partner i ima ali se ne mogu pojaviti dok ne padne imunitet.

_________________
[You must be registered and logged in to see this image.]


[You must be registered and logged in to see this link.]
avatar
Maca
Urednici

Ženski Datum rođenja : 22.06.1987
Datum upisa : 10.11.2010
Godina : 32

Nazad na vrh Ići dole

Kondilomi Empty Re: Kondilomi

Počalji od Bubi89 taj Sre Nov 02, 2011 11:42 am

Ja sam se sad usrala od straha... Primetila sam kad sam se do koske obirjala xD da imam kao neke maaaale bubuljicice, na par mesta...
Pa se plasim da nisu kondilomi... Ali koristili smo kondom, Dule nema nista, a i nista me nit boli, nit svrbi, nit imam sekret neki enprijatnog mirisa, ama bas nista... A u pm... moram kod ginekologa podhitnooo!!!
Mada mozda je i od brijanja :/ :sad:(((((
Bubi89
Bubi89
Urednici

Ženski Datum rođenja : 02.06.1989
Datum upisa : 04.01.2011
Godina : 30
Lokacija : BG

Nazad na vrh Ići dole

Kondilomi Empty Re: Kondilomi

Počalji od Suzi84 taj Sre Nov 02, 2011 12:04 pm

devojke hvala puno na brzom odgovoru,malo ste me ohrabrile...nista onda mi ostaje da sacekam rezultate testa pa se cujemo,pozdrav!
Suzi84
Suzi84

Ženski Datum upisa : 19.10.2011
Lokacija : Novi Sad

Nazad na vrh Ići dole

Kondilomi Empty Re: Kondilomi

Počalji od Brana taj Sre Nov 02, 2011 12:17 pm

Kondilomi mogu biti i posledice virusa,koji je partner prelezao i postao imun na njega,ali ti nisi,pa su ti se zato pojavili...Oni se obicno spaljuju sto rece Tina tecnim azotom,ali ne moraju da te uspavaju,moja sestra ih je imala,pa mi je pricala..u svakom slucaju ne brini,oni nisu opasni i ako se adekvatno uklone,nece ti vise praviti probleme...srecno! :)
DOBRODOSLA! huug

_________________
[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]
Brana
Brana
Admin
Admin

Ženski Datum rođenja : 02.01.1988
Datum upisa : 18.08.2010
Godina : 31
Lokacija : BG

Nazad na vrh Ići dole

Kondilomi Empty Re: Kondilomi

Počalji od Tina taj Sre Nov 02, 2011 2:41 pm

Barbi mila to su ti bubuljicice od brijanja. Kondilomi su kao visece bradavice.
Tina
Tina
Urednici

Ženski Datum rođenja : 14.07.1989
Datum upisa : 08.03.2011
Godina : 30
Lokacija : Pariz

Nazad na vrh Ići dole

Kondilomi Empty Re: Kondilomi

Počalji od Maca taj Sre Nov 02, 2011 10:11 pm

A jeste gledale slike kondiloma na netu...da covek umre istog trena.

_________________
[You must be registered and logged in to see this image.]


[You must be registered and logged in to see this link.]
avatar
Maca
Urednici

Ženski Datum rođenja : 22.06.1987
Datum upisa : 10.11.2010
Godina : 32

Nazad na vrh Ići dole

Kondilomi Empty Re: Kondilomi

Počalji od Julija. taj Čet Nov 03, 2011 11:49 am

Ja jesam kao nisam povratila ne daj me Boze...
Julija.
Julija.
Urednici

Ženski Datum rođenja : 26.07.1987
Datum upisa : 30.04.2011
Godina : 32
Lokacija : Doha Qatar

Nazad na vrh Ići dole

Kondilomi Empty Re: Kondilomi

Počalji od Suzi84 taj Čet Nov 03, 2011 10:42 pm

hvala Brano! :)...joj i ja sam gledala slike kondiloma na internetu i stvarno su grozne,al ja imam unutrasnje kondilome pa sva sreca ne mogu da ih vidim,jer kad bih videla tako nesto na sebi jos vise bi se prestravila.Jedva cekam da mi stignu rezulatati Papa-testa,i da mi se otklone kako god,bas me nervira sve to.
Suzi84
Suzi84

Ženski Datum upisa : 19.10.2011
Lokacija : Novi Sad

Nazad na vrh Ići dole

Kondilomi Empty Re: Kondilomi

Počalji od Bubi89 taj Pet Nov 04, 2011 11:24 am

Aaaaaa, aaaaaa, aaaaaaaaaa, sad videh, aaaaaa
Uzas...
Definitivno je ovo moje od brijanja, nije ni nalik ovome sa slika...
Bogu hvala :*** ljubim te Boze ;***
Bubi89
Bubi89
Urednici

Ženski Datum rođenja : 02.06.1989
Datum upisa : 04.01.2011
Godina : 30
Lokacija : BG

Nazad na vrh Ići dole

Kondilomi Empty Re: Kondilomi

Počalji od Maca taj Pet Nov 04, 2011 11:27 am

Pa kazem ja da srce stane od tih slika.....

_________________
[You must be registered and logged in to see this image.]


[You must be registered and logged in to see this link.]
avatar
Maca
Urednici

Ženski Datum rođenja : 22.06.1987
Datum upisa : 10.11.2010
Godina : 32

Nazad na vrh Ići dole

Kondilomi Empty Re: Kondilomi

Počalji od Bubi89 taj Pet Nov 04, 2011 11:29 am

Ali brale onu su neki podmukli igleda, kod nekih zapustenih zena, koje su dosle kod ginekologa psoel ko zna koliko... Idi bre... Ili kod nekih baba...
Bubi89
Bubi89
Urednici

Ženski Datum rođenja : 02.06.1989
Datum upisa : 04.01.2011
Godina : 30
Lokacija : BG

Nazad na vrh Ići dole

Kondilomi Empty Re: Kondilomi

Počalji od Maca taj Pet Nov 04, 2011 11:32 am

Pa dobro bako sta ste dosad cekali?
Sinko ja mislila to mi ostao cokanj jos kad smo pre 2 meseca cistili kukuruz :lol: :lol: :lol:

_________________
[You must be registered and logged in to see this image.]


[You must be registered and logged in to see this link.]
avatar
Maca
Urednici

Ženski Datum rođenja : 22.06.1987
Datum upisa : 10.11.2010
Godina : 32

Nazad na vrh Ići dole

Kondilomi Empty Re: Kondilomi

Počalji od Bubi89 taj Pet Nov 04, 2011 11:33 am

Ahahaha, e blesav si xD Ahahahah
Ma idi bre...
Bubi89
Bubi89
Urednici

Ženski Datum rođenja : 02.06.1989
Datum upisa : 04.01.2011
Godina : 30
Lokacija : BG

Nazad na vrh Ići dole

Kondilomi Empty Re: Kondilomi

Počalji od Suzi84 taj Sub Nov 19, 2011 11:58 am

Devojke evo mene opet sa rezultatima i moram reci da su losi i da sam jako zabrinuta,...tacnije Papa mi je u redu 2 grupa,ali sam radila i druge briseve na bakterije i HPV tipizaciju i pozitivna sam na bakterije Eneteroccocus i Enterobacter za to sam dobila antibiotik i vaginalete ali pozitivna sam i na HPV i to visokoonkogene tipove 16 i 18 koji izazivaju kancer grlica,a s obzirom da imam ranicu na grlicu hoce da mi rade biopsiju pa sam htela da pitam da li to boli i ima li tegoba posle biopsije,koliko traje vremenski i koliko se cekaju rezultati?uopste sta god znate o toj biopsiji,...ja ne bi to cackala jer mislim da onda u to osteceno tkivo virus moze mnogo lakse i brze da prodre a i bojim se iskreno...sta mi predlazete i imate li iskustva sa tim? A da sto se tice kondiloma to ce kazu posle biopsije da srede.
Ma nema sta nemam,uopste ne razumem kako se sve to odjednom stvorilo kod mene kad sam seksualno aktivna svega nekoliko meseci,al se jako nerviram i stalno mislim na sve to,poludecu!
Suzi84
Suzi84

Ženski Datum upisa : 19.10.2011
Lokacija : Novi Sad

Nazad na vrh Ići dole

Kondilomi Empty Re: Kondilomi

Počalji od Brana taj Sub Nov 19, 2011 2:59 pm

Suzi,nemoj brinuti,dr.umeju jako da zaplase,a pritom odredjene stvari mogu vrlo uspesno da se saniiraju.Ja sam imala ranicu na grlicu(svaka druga zena je ima),ona mora da se prati,da se razumemo,ne sme da se zapusti jer moze stvoriti odredjene probleme ako se ne ukloni.Hteli su da mi rade biopsiju u drzavnoj bolnici,odmah panika itd..ali moj doktor,koji je inace fenomenalan(kasnije mi je vodio i trudnocu),mi je uradio kolposkopiju i rekao da ne vidi neke znacajne promene na tom mozaiku tj.ranici i da ce je on ukloniti zahvatom koji se naziva Krioterapija,tj.zamrzavanje ranice tecnim azotom...to je i uradio,i od tada hvala Bogu,nema vise ni traga od nje..ali posto je tebi rezultat pokazao odredjene vece referentne vrednosti od normale,mozda je bolje da uradis biopsiju,prisustvovala sam kada je dr.radio biopsiju jednoj zeni,nije je nista bolelo,to je u stvari skidanje epitela sa dela na kome je ranica radi analize,koliko sam mogla uociti,nije bolno..jedino su me upozorili kada sam trebala da je radim da se ona ne radi kada se ocekuje ciklus jer moze doci do povecanog krvarenja..rezultati su ja mislim brzo gotovi,tj.za par dana...
A za bakterije ne brini,to su baketrije koje se nalaze u digestivnom traktu kao normalni stanovnici koji se putem nuzde prenose u urinarni trakt i tada prave probleme, koji se uspesno resavaju antibioticima,za to ne brini,moja preporuka ti je da pijes caj od lista kruske,on je prirodan antibiotik i caj od brusnice i za vrlo kratko vreme bakterije vise neces imati!
Srecno! huug

_________________
[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]
Brana
Brana
Admin
Admin

Ženski Datum rođenja : 02.01.1988
Datum upisa : 18.08.2010
Godina : 31
Lokacija : BG

Nazad na vrh Ići dole

Kondilomi Empty Re: Kondilomi

Počalji od Gaga taj Sub Nov 19, 2011 5:05 pm

Suzi84 ::devojke hvala puno na brzom odgovoru,malo ste me ohrabrile...nista onda mi ostaje da sacekam rezultate testa pa se cujemo,pozdrav!
Mace to je dosadan virus, ja sam ih imala kada sam bila trudna sa prvim detetom, isla sam na spaljivanje, radio talasima....to je skroz bezbolno, povukli su mi se, da bi pre godinu dana primetila opet jednu. Otisla sam kod gine.., rekao mi je da je to od pada imuniteta, tako da sam je udarila po ecomeru i sama sa povukla, mislim na bradavicu....bitno je reagovati na vreme da se one ne sire!..U sustini izlecive su....bar je u mom slucaju tako...
Gaga
Gaga
Novajlija
Novajlija

Ženski Datum rođenja : 20.04.1980
Datum upisa : 04.11.2011
Godina : 39

Nazad na vrh Ići dole

Kondilomi Empty Re: Kondilomi

Počalji od Suzi84 taj Sub Nov 19, 2011 6:32 pm

hvala puno obema na odgovoru,nadam se da ce se sve ovo dobro zavrsiti al ne mogu da se ne nerviram, uglavnom cujemo se cim obavim sledeci pregled,pozz!
Suzi84
Suzi84

Ženski Datum upisa : 19.10.2011
Lokacija : Novi Sad

Nazad na vrh Ići dole

Kondilomi Empty Re: Kondilomi

Počalji od Suzi84 taj Čet Dec 15, 2011 2:11 pm

Hej cao devojke,evo mene opet posle mesec dana :)....bila sam na pregledu,od biopsije su odustali a predlozili su mi skidanje kondiloma radio talasima posto ih ima dosta u unutrasnjosti vagine cak i u uretri,a na grlicu nemam,pa sam hetla da vas pitam jel znate nesto o tome,na kom principu se to radi,kakve su tegobe posle intervencije,koliko kosta odprilike privatno da se odradi i tako sta god znate?...Gaga vidim da si to to radila,ispricaj mi malo detaljnije? Hvala unapred! :)
Suzi84
Suzi84

Ženski Datum upisa : 19.10.2011
Lokacija : Novi Sad

Nazad na vrh Ići dole

Kondilomi Empty Re: Kondilomi

Počalji od Gaga taj Čet Dec 15, 2011 8:00 pm

Hej mace, da meni su skidali radio talasima, sto se tice procedure totalno je bezbolna. Prvo namazu neki kremicu-gel, sacekas par minuta da deluje i onda ti skidaju, osecaj je kao vrlo blago peckanje, ali kazem toliko se malo oseti da kao sto kazem skroz je bezbolno, oko cene sada ne znam, meni su to radili pre 10 godina, a nasla sam ordinaciju privatno preko oglasa, platila sam tada 200 maraka, a radili su mi par puta, tako da sam na kraju otisla kod moje doktorke, koja mi je vodila tada trudnocu, ona mi je tada uzela 60 maraka, i tada mi je skroz nestalo....i nisam imala do pre godinu ili dve, primetila sam jednu badavicu, tj. prilikom kupanja sam je napipala, i onda mi je sadasnji doktor rekao da pijem nesto za imunitet, ja udarila po ecomeru i sama je nestala.
Tako da kada ti to budu radili, obavezno nesto koristi za imunitet, ja sam ecomer i on mi je stvarno super...i da kada ti urade intervenciju radio talasima, znam da nema sexa, e sada jedino ako nesto nije promenjeno, mada recice ti to sve oni...a tegobe nemas nikakve, posle toga sve normalno...jedino taj sex.
I draga moja, nema potrebe da mi se zahvaljujes, ako sam nesto zbrzala ti pitaj.... blowkiss
Gaga
Gaga
Novajlija
Novajlija

Ženski Datum rođenja : 20.04.1980
Datum upisa : 04.11.2011
Godina : 39

Nazad na vrh Ići dole

Kondilomi Empty Re: Kondilomi

Počalji od Maca taj Čet Dec 15, 2011 11:54 pm

Gago,ne bih da pomislis nesto lose....Ali ekomer je dobar za imunitet ali povisuje jetrene enzime,meni licno, mm i jos mi je apotekarka rekla da se ljudi zale.....Skrecem sa teme ali eto nadam se da ce nekome ovo pomoci! huug

_________________
[You must be registered and logged in to see this image.]


[You must be registered and logged in to see this link.]
avatar
Maca
Urednici

Ženski Datum rođenja : 22.06.1987
Datum upisa : 10.11.2010
Godina : 32

Nazad na vrh Ići dole

Kondilomi Empty Re: Kondilomi

Počalji od Suzi84 taj Pet Dec 16, 2011 12:30 pm

Skoro sve si rekla Gaga,al nisi najbitnije,koliko dugo posle toga nema sex-a? :))...Maco ne znam za ecomer a meni su preporucili Aloe Vera gel da pijem,kazu da je i to jako dobro za imunitet. Uglavnom hvala vam obema na odgovoru! :)
Suzi84
Suzi84

Ženski Datum upisa : 19.10.2011
Lokacija : Novi Sad

Nazad na vrh Ići dole

Kondilomi Empty Re: Kondilomi

Počalji od Gaga taj Pet Dec 16, 2011 1:47 pm

Maca ::Gago,ne bih da pomislis nesto lose....Ali ekomer je dobar za imunitet ali povisuje jetrene enzime,meni licno, mm i jos mi je apotekarka rekla da se ljudi zale.....Skrecem sa teme ali eto nadam se da ce nekome ovo pomoci! huug
Ne mace, ja sam pricala samo iz mog iskustva, da meni ecomer mnogo pomaze, i ne naravno da ne mislim nista lose....i to je verovatno kao i sve, nekome prija, a nekome ne :)
Gaga
Gaga
Novajlija
Novajlija

Ženski Datum rođenja : 20.04.1980
Datum upisa : 04.11.2011
Godina : 39

Nazad na vrh Ići dole

Kondilomi Empty Re: Kondilomi

Počalji od Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Strana 1 od 2 1, 2  Sledeći

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu