Zadnje teme
» Caskanje uz kaficuod Bubica Pet Feb 02, 2018 11:20 pm
» Namestanje zeludca, materice...
od milica30 Ned Mar 12, 2017 2:21 pm
» Trudnoća po nedeljama - drugo tromesecje
od Tina Ned Feb 05, 2017 3:50 pm
» Hemoroidi
od Nensy85 Čet Feb 02, 2017 1:20 pm
» Trazimo uzrok poteskoca u zatrudnjivanju
od Nensy85 Čet Feb 02, 2017 1:02 pm
» Kako zamisljate sebe za 10 godina?
od Charlize93 Sub Jan 28, 2017 5:55 pm
» Cekamo rode :)
od Tina Pon Jan 23, 2017 6:21 pm
» Pohvalimo se nasom decom
od Tina Sub Jan 21, 2017 11:00 pm
» Razvod
od Bubica Čet Sep 10, 2015 10:22 am
» Prelepa zenska i decija garderoba
od Doktorka Pet Dec 05, 2014 3:30 pm
Preporucujemo teme:
Teme za caskanje:
Cekamo rode :),
Caskanje trudnica,
Caskanje mamika
Zatrudnjivanje:
Hrana koja povecava plodnost
Trudnoca:
Prvo tromesecje,
Drugo tromesecje,
Trece tromesecje
Porodjaj:
Nakon porodjaja, Vasa porodjajna pricaRizična trudnoća
3 posters
Strana 1 od 1
Rizična trudnoća
Kako da znam da li će moja trudnoća biti niskog ili visokog rizika?
Svaka trudnoća je jedinstvena i nikad se ne zna kako će se koja trudnoća razvijati. Ako ste imali problema sa pritiskom ili šećerom u krvi pre trudnoće, na primer, vrlo je moguće da će se problemi nastaviti ili čak pogoršati tokom trudnoće i da će vam biti potrebne dodatne kontrole. Ako ste imali povišen pritisak tokom prethodne trudnoće, moguće je da će se to desiti i tokom druge...Ipak, najbolje je da smanjite rizike tako što ćete prestati da pušite, više se kretati, jesti zdravo, izbegavati slano i stres...
Trudnoće visokog rizika su one koje zahtevaju posebne kontrole i nadzor i samim tim su i veća briga za trudnicu. Na svu sreću, mnogo je više trudnoća niskog rizika, gde se normalnim ponašanjem i praćenjem saveta lekara, uz minimalan rizik dolazi do kraja trudnoće i zdrave bebe.
Kada je trudnoća visokorizična?
Kada majka puši, kada je previše mršava ili previše gojazna, kada koristi alkohol ili droge ili kada ima neki zdravstveni problem od pre trudnoće, bez obzira da li je na lekovima zbog toga ili ne.
Podaci o problemima tokom prethodne trudnoće tako mogu da vas svrstaju u visokorizičnu trudnoću - prevremeni porođaj, anomalija bebe, tromboza, gestacijska šećerna bolest i povišeni pritisak.
Postoje i faktori na koje treba obratiti pažnju i kod porođaja – veoma velika beba, veoma mala beba, blizanci, beba koja ne prednjači glavicom, nego nekim drugim delom tela, prethodni carski rez, krvarenje tokom prethodnog porođaja...
Ako nemate ništa od gore navedenog, niti ste imali problema tokom prethodnih trudnoća, veoma su male šanse da imate problem tokom ove trudnoće.
Izvor: Bebac
Svaka trudnoća je jedinstvena i nikad se ne zna kako će se koja trudnoća razvijati. Ako ste imali problema sa pritiskom ili šećerom u krvi pre trudnoće, na primer, vrlo je moguće da će se problemi nastaviti ili čak pogoršati tokom trudnoće i da će vam biti potrebne dodatne kontrole. Ako ste imali povišen pritisak tokom prethodne trudnoće, moguće je da će se to desiti i tokom druge...Ipak, najbolje je da smanjite rizike tako što ćete prestati da pušite, više se kretati, jesti zdravo, izbegavati slano i stres...
Trudnoće visokog rizika su one koje zahtevaju posebne kontrole i nadzor i samim tim su i veća briga za trudnicu. Na svu sreću, mnogo je više trudnoća niskog rizika, gde se normalnim ponašanjem i praćenjem saveta lekara, uz minimalan rizik dolazi do kraja trudnoće i zdrave bebe.
Kada je trudnoća visokorizična?
Kada majka puši, kada je previše mršava ili previše gojazna, kada koristi alkohol ili droge ili kada ima neki zdravstveni problem od pre trudnoće, bez obzira da li je na lekovima zbog toga ili ne.
Podaci o problemima tokom prethodne trudnoće tako mogu da vas svrstaju u visokorizičnu trudnoću - prevremeni porođaj, anomalija bebe, tromboza, gestacijska šećerna bolest i povišeni pritisak.
Postoje i faktori na koje treba obratiti pažnju i kod porođaja – veoma velika beba, veoma mala beba, blizanci, beba koja ne prednjači glavicom, nego nekim drugim delom tela, prethodni carski rez, krvarenje tokom prethodnog porođaja...
Ako nemate ništa od gore navedenog, niti ste imali problema tokom prethodnih trudnoća, veoma su male šanse da imate problem tokom ove trudnoće.
Izvor: Bebac
Maja.- Pocasni clan
- Datum upisa : 19.08.2010
Re: Rizična trudnoća
Koliko zaista rizicno ako zena pusi 10 do 15 cigareta dnevno? Ja sam pusac i pomalo mi je tesko da ostavim cigarete. To svakako imam na umu alli nesto se tesko odlucujem na to. Inace imala sam jedan spontani u januaru prosle godine i od tada nikako da ostanem u drugom stanju. Pratila sam folikule i plodne dane ali nista... Za sada mi jedini problem to pusenje, mada znam mnoge zene koje su cak celu trudnocu ispratile tom navikom. Ne bi da se poredim sa njima, ali da li je i koliko to zaista rizicno ako neko zeli da ostane u drugom stanju? Hvala!
Mima- Datum rođenja : 03.11.1981
Datum upisa : 06.05.2011
Godina : 43
Re: Rizična trudnoća
draga ja iskreno sam ostala trudna dok sam pusila skoro dve pakle na dan(nervoza)
a sto se tice sad cigareta pusim 5 ili 6 dnevno ali pola bacim jer pusim 100s pa nestignem popusiti....
a sto se tice sad cigareta pusim 5 ili 6 dnevno ali pola bacim jer pusim 100s pa nestignem popusiti....
mama m- Junior na forumu
- Datum rođenja : 17.05.1986
Datum upisa : 04.05.2011
Godina : 38
Similar topics
» Biohemijska trudnoca
» Biohemijska trudnoca
» Menstruacija - trudnoca ili ne?
» Neplanirana trudnoća
» Vanmatericna trudnoca
» Biohemijska trudnoca
» Menstruacija - trudnoca ili ne?