Zadnje teme
» Caskanje uz kaficuod Bubica Pet Feb 02, 2018 11:20 pm
» Namestanje zeludca, materice...
od milica30 Ned Mar 12, 2017 2:21 pm
» Trudnoća po nedeljama - drugo tromesecje
od Tina Ned Feb 05, 2017 3:50 pm
» Hemoroidi
od Nensy85 Čet Feb 02, 2017 1:20 pm
» Trazimo uzrok poteskoca u zatrudnjivanju
od Nensy85 Čet Feb 02, 2017 1:02 pm
» Kako zamisljate sebe za 10 godina?
od Charlize93 Sub Jan 28, 2017 5:55 pm
» Cekamo rode :)
od Tina Pon Jan 23, 2017 6:21 pm
» Pohvalimo se nasom decom
od Tina Sub Jan 21, 2017 11:00 pm
» Razvod
od Bubica Čet Sep 10, 2015 10:22 am
» Prelepa zenska i decija garderoba
od Doktorka Pet Dec 05, 2014 3:30 pm
Preporucujemo teme:
Teme za caskanje:
Cekamo rode :),
Caskanje trudnica,
Caskanje mamika
Zatrudnjivanje:
Hrana koja povecava plodnost
Trudnoca:
Prvo tromesecje,
Drugo tromesecje,
Trece tromesecje
Porodjaj:
Nakon porodjaja, Vasa porodjajna pricaBiohemijska trudnoca
3 posters
Strana 1 od 1
Biohemijska trudnoca
Biohemijske trudnoće se javljaju često i većina žena i ne zna da je došlo do biohemijske trudnoće ukoliko iz nekog razloga nisu ranije uradile test ili merile beta HCG. Naime, biohemijske trudnoće se javljaju u čak 50 do 60% svih trudnoća, ali jako mali postotak je ustanovljenih biohemijskih trudnoća.
Šta je biohemijska trudnoća?
Bihemijska trudnoća je ustvari jajna ćelija koja je oplođena i odmah zatim odumire i ne dolazi do implatacije.
Ove turdnoće su tako male da ih je nemoguće dijagnostikovati putem UZ –a, već samo merenjem beta HCG iz krvi ili urina. Po pravilu, kod ponovljenog merenja beta HCG se nakon drugog dana duplo smanjuje u odnosu na prvu vrednost. I tada se kaže da je došlo do biohemisjke trudnoće.
Kod biohemijskih trudnoća najčešće nije potrebna kiretaža jer se oplođena jajna ćelija spontano izbacuje sa sledećom menstruacijom. Biohemijska trudnoća može uzrokovati izostanak menstruacije koja se potom javlja ali je obilnija, i može imati više ugrušaka. Simtomi najčešće izostaju jer ove trudnoće su manje od 5 nedelja a prvi simptomi se javljaju tek 6. nedelje trudnoće, no ipak neke žene mogu osetiti blage simptome, koji više liče na PMS.
Bez obzira što nije potrebna kiretaža poželjno je obratiti se lekaru.
Uzroci biohemijskih trudnoća:
* Manjak hormona koji pomažu da se trudnoća održi,
* Anomalije materice ili miomi,
* Hromozomski poremećaji (najčešći uzrok pobačaja)
Žene koje planiraju trudnoću budu razočarane kad ustanove da je došlo do bihemijske trudnoće, ali mora se priznati da je ovo ipak dobar znak jer ukazuje da je začeće moguće.
Izvor:svetroditeljstva.com
Šta je biohemijska trudnoća?
Bihemijska trudnoća je ustvari jajna ćelija koja je oplođena i odmah zatim odumire i ne dolazi do implatacije.
Ove turdnoće su tako male da ih je nemoguće dijagnostikovati putem UZ –a, već samo merenjem beta HCG iz krvi ili urina. Po pravilu, kod ponovljenog merenja beta HCG se nakon drugog dana duplo smanjuje u odnosu na prvu vrednost. I tada se kaže da je došlo do biohemisjke trudnoće.
Kod biohemijskih trudnoća najčešće nije potrebna kiretaža jer se oplođena jajna ćelija spontano izbacuje sa sledećom menstruacijom. Biohemijska trudnoća može uzrokovati izostanak menstruacije koja se potom javlja ali je obilnija, i može imati više ugrušaka. Simtomi najčešće izostaju jer ove trudnoće su manje od 5 nedelja a prvi simptomi se javljaju tek 6. nedelje trudnoće, no ipak neke žene mogu osetiti blage simptome, koji više liče na PMS.
Bez obzira što nije potrebna kiretaža poželjno je obratiti se lekaru.
Uzroci biohemijskih trudnoća:
* Manjak hormona koji pomažu da se trudnoća održi,
* Anomalije materice ili miomi,
* Hromozomski poremećaji (najčešći uzrok pobačaja)
Žene koje planiraju trudnoću budu razočarane kad ustanove da je došlo do bihemijske trudnoće, ali mora se priznati da je ovo ipak dobar znak jer ukazuje da je začeće moguće.
Izvor:svetroditeljstva.com
Re: Biohemijska trudnoca
Cao, devojke,
da predjem na stvar...
Pre dva dana na toalet papiru sam primetila sekret sa malo krvi,ponovo kada sam se obrisala nema nista... sinoc , kada sam se istusirala na peskiru mi je ostala krv ali kao kada se posecem samo malo, prosla sam opet i neki parcici ne znam kako da vam objasnim.... danas nema nista...
da predjem na stvar...
Pre dva dana na toalet papiru sam primetila sekret sa malo krvi,ponovo kada sam se obrisala nema nista... sinoc , kada sam se istusirala na peskiru mi je ostala krv ali kao kada se posecem samo malo, prosla sam opet i neki parcici ne znam kako da vam objasnim.... danas nema nista...
JECAAAA- Clan u razvoju
- Datum rođenja : 03.06.1989
Datum upisa : 11.07.2013
Godina : 35
Kad treba da dobijes?
leptirko- Pocasni clan
- Datum rođenja : 04.06.1982
Datum upisa : 04.02.2013
Godina : 42
trebala sam 30-og novembra
JECAAAA- Clan u razvoju
Jeco, uradi betu, pa da vidis da li ima ili je bilo trudnoce ili makar zakazi kod dr, neka te pregleda.
leptirko- Pocasni clan
Uf, moracu ali se mnoogo plasim....
hvala leptirko
hvala leptirko
JECAAAA- Clan u razvoju
Nemoj da se plasis, draga moja. Bolje je da vidis na cemu si, pa da dr zna kao da te pripremi za narednu trudnocu.
leptirko- Pocasni clan
Similar topics
» Biohemijska trudnoca
» Menstruacija - trudnoca ili ne?
» Neplanirana trudnoća
» Vanmatericna trudnoca
» Rizična trudnoća
» Menstruacija - trudnoca ili ne?
» Neplanirana trudnoća