Zadnje teme
» Caskanje uz kaficuod Bubica Pet Feb 02, 2018 11:20 pm
» Namestanje zeludca, materice...
od milica30 Ned Mar 12, 2017 2:21 pm
» Trudnoća po nedeljama - drugo tromesecje
od Tina Ned Feb 05, 2017 3:50 pm
» Hemoroidi
od Nensy85 Čet Feb 02, 2017 1:20 pm
» Trazimo uzrok poteskoca u zatrudnjivanju
od Nensy85 Čet Feb 02, 2017 1:02 pm
» Kako zamisljate sebe za 10 godina?
od Charlize93 Sub Jan 28, 2017 5:55 pm
» Cekamo rode :)
od Tina Pon Jan 23, 2017 6:21 pm
» Pohvalimo se nasom decom
od Tina Sub Jan 21, 2017 11:00 pm
» Razvod
od Bubica Čet Sep 10, 2015 10:22 am
» Prelepa zenska i decija garderoba
od Doktorka Pet Dec 05, 2014 3:30 pm
Preporucujemo teme:
Teme za caskanje:
Cekamo rode :),
Caskanje trudnica,
Caskanje mamika
Zatrudnjivanje:
Hrana koja povecava plodnost
Trudnoca:
Prvo tromesecje,
Drugo tromesecje,
Trece tromesecje
Porodjaj:
Nakon porodjaja, Vasa porodjajna pricaKako zatrudneti nakon endometrioze
3 posters
Strana 1 od 1
Kako zatrudneti nakon endometrioze
Jel ima neko iskustva sa ovom temom?
Ja sam imala dosta velike ciste i miom koje su odstranjene nakon dve operacije (laparoskopija) i nakon hormonske terapije sa Diferelinom.Sad je sve u redu i trebamo da pravimo bebu, pratim plodne dane, ali rezultata nema. Ginekolog kaže da je sve ok.
Da li je neko prošao nešto slično ili ima neki savet.
Hvala unapred.
Ja sam imala dosta velike ciste i miom koje su odstranjene nakon dve operacije (laparoskopija) i nakon hormonske terapije sa Diferelinom.Sad je sve u redu i trebamo da pravimo bebu, pratim plodne dane, ali rezultata nema. Ginekolog kaže da je sve ok.
Da li je neko prošao nešto slično ili ima neki savet.
Hvala unapred.
Etna- Junior na forumu
- Datum rođenja : 30.12.1981
Datum upisa : 18.07.2011
Godina : 42
Re: Kako zatrudneti nakon endometrioze
Draga,i ja sam imala problema sa cistama,sto vodenim,sto mesnatim koja je odstranjena operacijom. Nakon toga sam 3x dnevno jela neki med sa travama,preporuka prijateljice,to pravi jedna baka u Srbiji,i nikada vise mi se nisu pojavile. Evo sad ocekujem bebu samo polako i bice,kada se najmanje nadas,kada je vec sve ok. Samo nemoj psihu da unistis time,jer to mnogo utice na zatrudnjivanje. Drzimo palceve. ;)
Tina- Urednici
- Datum rođenja : 14.07.1989
Datum upisa : 08.03.2011
Godina : 35
Uh, znaš kako kažu svakom je svoj problem najveći, te tako i ja mislim da se ovo nikom ne dešava samo meni.
Trudim se da budem jaka, imala sam dosta zdravstvenih problema u životu, između ostalog i operaciju na srcu.....
Tako da sam malo zabrinuta, ali mi je drago čuti da je neko to prevazišao ida je sad sve ok.
Nadam se da će tako biti i sa mnom.
Hvala na podršci, znači mi mnogo
Trudim se da budem jaka, imala sam dosta zdravstvenih problema u životu, između ostalog i operaciju na srcu.....
Tako da sam malo zabrinuta, ali mi je drago čuti da je neko to prevazišao ida je sad sve ok.
Nadam se da će tako biti i sa mnom.
Hvala na podršci, znači mi mnogo
Etna- Junior na forumu
- Datum rođenja : 30.12.1981
Datum upisa : 18.07.2011
Tu smo da pomognemo kako mozemo sve ce to biti dobro,videces. Samo ne gubi veru!
Tina- Urednici
- Datum rođenja : 14.07.1989
Datum upisa : 08.03.2011
Godina : 35
Operisala sam endometriozu pre godina dana, na Betaniji.
Bila je na levom jajniku, ali mi nije jajnik odstranjen. Tada su proverili i prohodnost mojih jajnika. Sve je bilo ok. Nisu mi dali niakvu terapiju jer sam se izjasnila da odmah zelim da radim na deci. Letos sam saznala da imam neredovne ovulacije, pa sam koristila klomifen tri meseca, odlazila na folikulometriju. Folikuli su sami pucali , bez potrebe za injekcijama.
Nista se nije desavalo. Otisla sam na privatnu kliniku, 4d ultrazvuk i tamo su mi videli neki tzv. septum, pregradu u materici, ali sam saznala da to nije prepreka za zatrudnjivanje. Uradila sam nalaze hormona i sve je ok, ali mi je nizak amh.
Doktorka mi je rekla da je smanjena rezerva jc posledica endometrioze. Uzela sam uput za Betaniju, jer necu da otezem zbog niskog amh.
Danasnji doktori su mrtva puvala, pa sam sve moras. Trazicu papire da se spremim za komisiju za vto.
Kakva su vasa iskustva?
Ima li zenica sa istim problemom ili barem onih koje poznaju slicne?
Bila je na levom jajniku, ali mi nije jajnik odstranjen. Tada su proverili i prohodnost mojih jajnika. Sve je bilo ok. Nisu mi dali niakvu terapiju jer sam se izjasnila da odmah zelim da radim na deci. Letos sam saznala da imam neredovne ovulacije, pa sam koristila klomifen tri meseca, odlazila na folikulometriju. Folikuli su sami pucali , bez potrebe za injekcijama.
Nista se nije desavalo. Otisla sam na privatnu kliniku, 4d ultrazvuk i tamo su mi videli neki tzv. septum, pregradu u materici, ali sam saznala da to nije prepreka za zatrudnjivanje. Uradila sam nalaze hormona i sve je ok, ali mi je nizak amh.
Doktorka mi je rekla da je smanjena rezerva jc posledica endometrioze. Uzela sam uput za Betaniju, jer necu da otezem zbog niskog amh.
Danasnji doktori su mrtva puvala, pa sam sve moras. Trazicu papire da se spremim za komisiju za vto.
Kakva su vasa iskustva?
Ima li zenica sa istim problemom ili barem onih koje poznaju slicne?
leptirko- Pocasni clan
- Datum rođenja : 04.06.1982
Datum upisa : 04.02.2013
Similar topics
» Kako pokrenuti mleko nakon porodjaja
» Nakon porodjaja
» Trudnoća nakon pobačaja
» Kako do oplodnje?
» Kako ste se upoznali?
» Nakon porodjaja
» Trudnoća nakon pobačaja