Svet zena
Forum o partnerstvu, braku, zatrudnjivanju, trudnoci, porodjaju, deci, domacinstvu...
Mnogo saveta, porodicna i fina atmosfera.
Kao gosti ne vidite sve stranice zato pridruzite nam se... :)

Ukoliko imate problema sa registracijom, logovanjem ili slicno prijavite na svetzena@gmail.com
♥️❤️♥️

Join the forum, it's quick and easy

Svet zena
Forum o partnerstvu, braku, zatrudnjivanju, trudnoci, porodjaju, deci, domacinstvu...
Mnogo saveta, porodicna i fina atmosfera.
Kao gosti ne vidite sve stranice zato pridruzite nam se... :)

Ukoliko imate problema sa registracijom, logovanjem ili slicno prijavite na svetzena@gmail.com
♥️❤️♥️
Svet zena
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Blog - Svet zena
Svet zena
Zadnje teme
» Caskanje uz kaficu
od Bubica Pet Feb 02, 2018 11:20 pm

» Namestanje zeludca, materice...
od milica30 Ned Mar 12, 2017 2:21 pm

» Trudnoća po nedeljama - drugo tromesecje
od Tina Ned Feb 05, 2017 3:50 pm

» Hemoroidi
od Nensy85 Čet Feb 02, 2017 1:20 pm

» Trazimo uzrok poteskoca u zatrudnjivanju
od Nensy85 Čet Feb 02, 2017 1:02 pm

» Kako zamisljate sebe za 10 godina?
od Charlize93 Sub Jan 28, 2017 5:55 pm

» Cekamo rode :)
od Tina Pon Jan 23, 2017 6:21 pm

» Pohvalimo se nasom decom
od Tina Sub Jan 21, 2017 11:00 pm

» Razvod
od Bubica Čet Sep 10, 2015 10:22 am

» Prelepa zenska i decija garderoba
od Doktorka Pet Dec 05, 2014 3:30 pm

ZEOLIT

3 posters

Ići dole

ZEOLIT Empty ZEOLIT

Počalji od kathy_gm Ned Dec 22, 2013 8:11 pm

Lekovita priroda - silikatni mineral zeolit poboljšava imunitet i metabolizam, snižava šećer, otklanja gastritis i mučninu u želucu, upalu desni, afte, kamenac na zubima...

Silikatni mineral zeolit zbog svojih lekovitih svojstava konstantno pobuđuje pažnju, kako laika tako i stručne javnosti. Nalazi se u vulkanskim stenama koje su nastale taloženjem gasova i pare u okeanima. U prirodi postoji više od 200 vrsta zeolita, pri čemu mogu biti vlaknasti, lisnati i kristalni. Najčistiji i najefikasniji od svih koji se našao u humanoj upotrebi je kristalni - klinoptilolit. Neškodljiv je što je dokazano hemijskim i toksikološkim analizama, a najviše ga ima u podnožju Kopaonika, kao i na Kosovu.

Suština delovanja zeolita je u tome da on u ćeliju organizma unosi hranljive sastojke, a iz nje odnosi raspadne produkte metabolizma. Kao takav, zeolit može da se pije pomešan sa vodom, ali i da se nanosi na kožu ukoliko na njoj postoje rane ili neke druge neželjene promene. Upućeni tvrde da poboljšava imunitet i metabolizam, snižava šećer, otklanja gastritis i mučninu u želucu, upalu desni, afte, kamenac na zubima... Pospešuje izlučivanje viška tečnosti iz organizma, smiruje alergijska stanja, pomaže čišćenju jetre i drugih organa.Unet oralno reguliše povišeni krvni pritisak, masnoće i holesterol, sprečava razvoj ateroskleroze, a sprečava i komplikacije dijabetesa.

Masaža tela zeolitom, pomešanim sa nekom od krema za telo, čisti masne potkožne naslage, pri čemu koža postaje zategnutija i glatka. Zeolit pomaže i kod opekotina izazvanih prekomernim sunčanjem, ali i kod psorijaze, seboreje i herpesa. Tvrdi se i da uklanja gljivična oboljenja, kao i radioaktivne kontaminacije.
Inače, zagovornici upotrebe zeolita tvrde da svi zdravstveni poremećaji nastaju zbog pada imunog sistema. Na stanje imunog sistema negativno utiču svakodnevne stresne situacije, sve zagađeniji vazduh, hrana i voda bogata nedozvoljenim sastojcima, povećano dejstvo radioaktivnih supstanci... Navedeni uzročnici izazivaju povećano delovanje slobodnih radikala usled kojih dolazi do povećane toksikacije organizma i nastanka raznih oboljenja.

Zeolit pomaže organizmu tako što vezuje i neutrališe slobodne radikale, reguliše Ph vrednost (kiselost) u krvi. Osim antioksidansnog dejstva, zeolit se pokazao i kao dobar dijetetski suplement, jer sadrži obilje minerala - kalijum, kalcijum, magnezijum, natrijum... Kao takav predstavlja značajan dodatak zdravoj ishrani.

Međutim, željeni efekat lečenja ne može da se očekuje odmah. Tri do šest meseci predstavlja optimalni period tokom kojeg treba uzimati zeolit, kako bi dejstvo moglo da se oseti.

Preporuka korisnicima zeolita je da umerenom ishranom i uzimanjem ovog minerala sa dve litre vode dnevno polako podižu imunitet. Istovremeno, ovakvim režimom reguliše se Ph vrednost u krvi, čisti organizam od toksina, pobeđuje zdravstvena nemoć i poboljšava opšti kvalitet života

Sa druge strane, zeolit se posebno preporučuje zdravim osobama koje trpe izuzetno snažne fizičke napore, kao što su, na primer, profesionalni sportisti. Kod njih zbog teškog treninga, takmičenja i psihičke napetosti pred nastupe dolazi do snažnog oksidativnog stresa. Umesto uzimanja sintetičkih vitaminskih i ostalih preparata, poželjnije je orijentisati se na prirodne antioksidanse kao što je zeolit.

Kliničke studije i sportsko naučna istraživanja pokazuju da aktivirani zeolit kod sportista dovodi do smanjenja slobodnih radikala, brže regeneracije organizma, veće izdržljivosti, što dovodi do boljeg uspeha na takmičenjima i uopšte poboljšanja psihofizičkog stanja. Redovno uzimanje zeolita utiče i na celokupnu detoksikaciju organizma od teških metala, amonijaka i čitavog niza opasnih toksina koji ugrožavaju zdravlje i vitalnost.

I što je najvažnije, proizvodi na bazi aktiviranog zeolita su apsolutno prirodni, bez aditiva, kontraindikacija i neželjenih efekata. Osim toga, ne sadrže nikakve supstance i dodatke koji su u suprotnosti sa antidoping regulativom.

SLOBODNI RADIKALI

Ljudski organizam svakodnevno napada desetine hiljada slobodnih radikala. Slobodni radikali su nestabilni molekuli koji lako reaguju sa drugim jedinjenjima u svojoj okolini. Opasni su jer narušavaju ravnotežu uzimajući elektrone drugih molekula. Stabilni molekuli stvaraju slobodne radikale, pri čemu se zdrave ćelije oštećuju. U ćeliji napadnutoj slobodnim radikalima dolazi do narušavanja strukture proteina, oštećenja DNK, a na kraju čak i do njene smrti. A upravo ovi poremećaji na ćelijskom nivou dovode do nastanka najrazličitijih bolesti - pojave tumora, bolesti srca i krvnih sudova, jetre, dijabetesa, autoimunih oboljenja.

Da bi se predupredile ovako ozbiljne posledice delovanja slobodnih radikala, poželjno je kroz ishranu ili dijetetske proizvode, unositi prirodne antioksidanse koji sprečavaju dalja oštećenja.

Zeolit je jedan od preporučenih antioksidanasa, jer se pokazalo da uspešno čuva struktura organizma, ukoliko se poštuju uputstva pravilne primene.

ČUVA PLOD
Ovaj prirodni mineral nastao je mešanjem vulkanske lave sa alkalnim podzemnim vodama. Rešetkaste je strukture, a kristali su bogati mikroelementima koji su jako važni za zdravlje. Istraživanja pokazuju da posle uzimanja, svi toksini iz organizma počnu da se izlučuju kroz mokraću, u periodu od 6 do 8 sati. Stručnjaci preporučuju da, dok pijete zeolit, unosite više tečnosti nego obično, a važno je i da ne uzimate druge lekove istovremeno, odnosno da se sa svojim lekarom posavetujete da li zeolit može da utiče na vašu redovnu terapiju. Ukoliko redovno pijete određene lekove, važno je da razmak između uzimanja zeolita i terapije bude od 4 do 6 sati. Zeolit nema štetan uicaj ni na plod u majčinom stomaku, pa ga u Aziji trudnice masovno koriste, a neka istraživanja pokazala su da zeolit čak štiti plod od štetnog uticaja toksina u majčinom telu. Zeolit se koristi i ko dodatak životinjskoj hrani, u baštovanstvu i poljoprivredi, jer kulture koje se obogaćuju zeolitom daju veće i zdravije plodove.
kathy_gm
kathy_gm
Pocasni clan
Pocasni clan

Ženski Datum rođenja : 28.09.1987
Datum upisa : 22.02.2011
Godina : 37

Nazad na vrh Ići dole

ZEOLIT Empty Re: ZEOLIT

Počalji od leptirko Pon Dec 23, 2013 4:36 pm

Koristitla ga i super je stvar. Sada ga ne koristim, jer ne znam kako bi reagovali moji lekovi, tj, da li bi ih nekako apsorbovao. Moj muz nije osetio polensku alergiju kad je pio zeolit. Posle je probao i drug, pa nije ni osetio alergiju na ambroziju. super je stvar!
leptirko
leptirko
Pocasni clan
Pocasni clan

Ženski Datum rođenja : 04.06.1982
Datum upisa : 04.02.2013
Godina : 42

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od kathy_gm Pon Dec 23, 2013 4:41 pm

Drago mi je sto cujem pozitivno iskustvo. Pocela sam da pijem. Moja sestra radi u apoteci i ona mi je preporucila pre par meseci da pijem,ali me nije zanimalo. Ali,posto radim u ambulanti koja se nalazi na planini Rudnik,a gore je porastao broj karcinoma u poslednje vreme,a i voda vec dugi niz godina nije za pice,jer je bogata Arsenom,onda sam se odlucila za Zeolit(ipak kuvamo kafu sa tom vodom :lol:). Preventive radi...  huug 
kathy_gm
kathy_gm
Pocasni clan
Pocasni clan

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od leptirko Pon Dec 23, 2013 5:14 pm

Ma sve nam je puno metala i radioaktivnih suspstanci, a ovamo se trudimo da se zdravo hranimo... SDuper mi je zeolit. Bas sam razmisljala da napravim i masku za lice.
Zamisli, lice mi se stegne i ukoci!  :lol: :lol: :lol: :lol: 
leptirko
leptirko
Pocasni clan
Pocasni clan

Ženski Datum rođenja : 04.06.1982
Datum upisa : 04.02.2013
Godina : 42

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od marasrna Pon Dec 23, 2013 6:36 pm

ja sam ga pila pre nego sto cu da zatrudnim i sada ga popijem ponekada kada se setim i to uvece pred spavanje posto pijem lekove pa da mi ne bi apsorbovao.
marasrna
marasrna
Urednici

Ženski Datum rođenja : 01.06.1975
Datum upisa : 15.03.2012
Godina : 49

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od kathy_gm Pon Dec 23, 2013 7:19 pm

Leptirko,bila bi Kamena lady...  :lol: :lol: :lol: Kako ste pile? Ja ubacim jedan kamencic u onu manju flasicu,od pola litra i onda ispijem te dve i onda menjam kamencic.  :umislima: 
kathy_gm
kathy_gm
Pocasni clan
Pocasni clan

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od marasrna Pon Dec 23, 2013 7:27 pm

ja imam u prahu.ravna kasicica na casu vode
marasrna