Zadnje teme
» Caskanje uz kaficuod Bubica Pet Feb 02, 2018 11:20 pm
» Namestanje zeludca, materice...
od milica30 Ned Mar 12, 2017 2:21 pm
» Trudnoća po nedeljama - drugo tromesecje
od Tina Ned Feb 05, 2017 3:50 pm
» Hemoroidi
od Nensy85 Čet Feb 02, 2017 1:20 pm
» Trazimo uzrok poteskoca u zatrudnjivanju
od Nensy85 Čet Feb 02, 2017 1:02 pm
» Kako zamisljate sebe za 10 godina?
od Charlize93 Sub Jan 28, 2017 5:55 pm
» Cekamo rode :)
od Tina Pon Jan 23, 2017 6:21 pm
» Pohvalimo se nasom decom
od Tina Sub Jan 21, 2017 11:00 pm
» Razvod
od Bubica Čet Sep 10, 2015 10:22 am
» Prelepa zenska i decija garderoba
od Doktorka Pet Dec 05, 2014 3:30 pm
Preporucujemo teme:
Teme za caskanje:
Cekamo rode :),
Caskanje trudnica,
Caskanje mamika
Zatrudnjivanje:
Hrana koja povecava plodnost
Trudnoca:
Prvo tromesecje,
Drugo tromesecje,
Trece tromesecje
Porodjaj:
Nakon porodjaja, Vasa porodjajna pricaGorušica u trudnoći
+4
Crnokosa
morena
M&D
Maja.
8 posters
Strana 1 od 3
Strana 1 od 3 • 1, 2, 3
Gorušica u trudnoći
Gorušica je jedna od uobičajenih smetnji koje se mogu javiti u ranom stadijumu trudnoće. Štagod da pojedete, osetićete ovu smetnju nakon nekoliko minuta. Zapravo, gorušica nastaje usled povećane količine želudačne kiseline koja je povezana sa visokom koncentracijom hormona u telu. Možda ćete se bolje osećati kada istekne treći mesec Vaše trudnoće, mada kod nekih žena ova smetnja je prisutna do kraja trudnoće.
Kako izaći na kraj gorušicom u toku trudnoće?
- Kadgod ste gladni, trebalo bi da jedete u malim količinama, što znači da intervali između dva jela treba da budu takođe kratki. Ukoliko ste navikli da jedete 4-5 puta dnevno, promenite tu naviku i jedite 6-8 puta dnevno u kratkim intervalima. Male količine hrane se lako mogu svariti, a da se dodatno ne proizvode kiseline u želucu.
- Štagod da pojedete, potrebno je da dobro sažvaćete hranu pre nego što je progutate. Žvakanje hrane potpomaže lučenje pljuvačke, koja se meša sa hranom i neutralizuje želudačnu kiselinu.
- Izbegavajte hranu koja izaziva obilno lučenje kiseline kao što je to začinjena hrana, izbegavajte hranu koja sadrži masti i ulja, gaziranu vodu, kofein, čokoladu, alkohol i drugo.
- Izbegavajte da legnete odmah nakon jela. Poželjno je lagano prošetati posle večere pa tek onda otići na spavanje. Blage vežbe pospešuju proces varenja.
- Nosite mekanu i udobnu spavaćicu za spavanje noću. Takođe, možete koristiti jastuk ispod leđa, tako da se želudačna kiselina neće uputiti nagore i stvoriti gorušicu u toku noći.
- Ako Vam nijedan od ovih saveta ne pomognu, onda popričajte sa lekarom kako biste pronašli rešenje. Lekar će Vam možda predložiti sredstva protiv kiseline u želucu kako biste obuzdali smetnje koje Vam stvara gorušica. Međutim, ne smete uzeti bilo kakav lek bez recepta Vašeg lekara kako biste se pobrinuli za datu situaciju.
Izvor: mojabeba.com
Kako izaći na kraj gorušicom u toku trudnoće?
- Kadgod ste gladni, trebalo bi da jedete u malim količinama, što znači da intervali između dva jela treba da budu takođe kratki. Ukoliko ste navikli da jedete 4-5 puta dnevno, promenite tu naviku i jedite 6-8 puta dnevno u kratkim intervalima. Male količine hrane se lako mogu svariti, a da se dodatno ne proizvode kiseline u želucu.
- Štagod da pojedete, potrebno je da dobro sažvaćete hranu pre nego što je progutate. Žvakanje hrane potpomaže lučenje pljuvačke, koja se meša sa hranom i neutralizuje želudačnu kiselinu.
- Izbegavajte hranu koja izaziva obilno lučenje kiseline kao što je to začinjena hrana, izbegavajte hranu koja sadrži masti i ulja, gaziranu vodu, kofein, čokoladu, alkohol i drugo.
- Izbegavajte da legnete odmah nakon jela. Poželjno je lagano prošetati posle večere pa tek onda otići na spavanje. Blage vežbe pospešuju proces varenja.
- Nosite mekanu i udobnu spavaćicu za spavanje noću. Takođe, možete koristiti jastuk ispod leđa, tako da se želudačna kiselina neće uputiti nagore i stvoriti gorušicu u toku noći.
- Ako Vam nijedan od ovih saveta ne pomognu, onda popričajte sa lekarom kako biste pronašli rešenje. Lekar će Vam možda predložiti sredstva protiv kiseline u želucu kako biste obuzdali smetnje koje Vam stvara gorušica. Međutim, ne smete uzeti bilo kakav lek bez recepta Vašeg lekara kako biste se pobrinuli za datu situaciju.
Izvor: mojabeba.com
Maja.- Pocasni clan
- Datum upisa : 19.08.2010
Re: Gorušica u trudnoći
A nije navedeno od cega goruscica ili kiselina nastaje...
Najcesce nastaje jer bebi kosa raste...a sirova kafa isto pomaze...
Pojedine bebe nemaju goruscicu,a neke imaju bas izrazenu..
Najcesce nastaje jer bebi kosa raste...a sirova kafa isto pomaze...
Pojedine bebe nemaju goruscicu,a neke imaju bas izrazenu..
M&D- Junior na forumu
- Datum upisa : 01.09.2010
Mrzim je. Ne mogu spavati po noći od toga!
morena- Clan u razvoju
- Datum rođenja : 04.08.1980
Datum upisa : 19.08.2010
Godina : 44
I ja je mrzim , i sta ne jedem ne bi li prestala, ali nista ne pomaze
Gost- Gost
Ni meni. Pomogla mi je jedino soda bikarbona, ali je ne savjetuju u trudnoći, tako da sad patim.
morena- Clan u razvoju
Probale ste pirinac, jabuke, sargarepicu , djumbir,koricu hleba...? A jer sme rupurut u trudnoci?
Ma ja sam probala i pirinac, i badem, lesnik, i koricu hleba, ali malo mi pomognu grisine i onda opet iz pocetka, sinoc mi je bilo uzas
Gost- Gost
Ja te ništa ne razumijem!!!!
morena- Clan u razvoju
Mislim da rupurut sme , ali da moramo da se posavetujemo sa dr, a ja posto sam odlucila da ne idem u dom zdravlja moram da cekam januar kod dr u Bg-u pa cu ga pitati
Gost- Gost
Nikog ne razumijem, kad počnete hranu nabrajat, ja nemem pojma o čemu pričate!
morena- Clan u razvoju
Stvarno ili me zezas?Verolino ::Ja sam cula da pomazu grasak, pasulj i boranija
Gost- Gost
Miljce ::Stvarno ili me zezas?Verolino ::Ja sam cula da pomazu grasak, pasulj i boranija
Trabalo bi da sam :koka: ovde jaaaaaaaaaa
Gost- Gost
morena ::Nikog ne razumijem, kad počnete hranu nabrajat, ja nemem pojma o čemu pričate!
Sta ti je nejasno u nazivu hrane????
Gost- Gost
Ti i jesi :koka: Ne možeš pobjeć od toga.
morena- Clan u razvoju
Verolino ::morena ::Nikog ne razumijem, kad počnete hranu nabrajat, ja nemem pojma o čemu pričate!
Mi sve to zovemo nekako drugačije. Niste primjetile da mene nema na receptima? Ja tamo ništa ne razumijem.
morena- Clan u razvoju
KOji je ona ludak obozavam jeVerolino ::morena ::Ti i jesi :koka: Ne možeš pobjeć od toga.
Umireeeeeeeem
Gost- Gost
Nista... moram da uradim forum na dva jezika
Jao sto je meni slatko kad ona kaze da nas ne razume!
Jao sto je meni slatko kad ona kaze da nas ne razume!
morena ::Verolino ::morena ::Nikog ne razumijem, kad počnete hranu nabrajat, ja nemem pojma o čemu pričate!
Mi sve to zovemo nekako drugačije. Niste primjetile da mene nema na receptima? Ja tamo ništa ne razumijem.
Pasulj je ono sto ti zoves fazol, boranija je jedna vrsta spargle, sargarepa je mrkva, pirinac je riza...ma pitaj sta te zanima...
Gost- Gost
Strana 1 od 3 • 1, 2, 3
Strana 1 od 3
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu