Zadnje teme
» Caskanje uz kaficuod Bubica Pet Feb 02, 2018 11:20 pm
» Namestanje zeludca, materice...
od milica30 Ned Mar 12, 2017 2:21 pm
» Trudnoća po nedeljama - drugo tromesecje
od Tina Ned Feb 05, 2017 3:50 pm
» Hemoroidi
od Nensy85 Čet Feb 02, 2017 1:20 pm
» Trazimo uzrok poteskoca u zatrudnjivanju
od Nensy85 Čet Feb 02, 2017 1:02 pm
» Kako zamisljate sebe za 10 godina?
od Charlize93 Sub Jan 28, 2017 5:55 pm
» Cekamo rode :)
od Tina Pon Jan 23, 2017 6:21 pm
» Pohvalimo se nasom decom
od Tina Sub Jan 21, 2017 11:00 pm
» Razvod
od Bubica Čet Sep 10, 2015 10:22 am
» Prelepa zenska i decija garderoba
od Doktorka Pet Dec 05, 2014 3:30 pm
Preporucujemo teme:
Teme za caskanje:
Cekamo rode :),
Caskanje trudnica,
Caskanje mamika
Zatrudnjivanje:
Hrana koja povecava plodnost
Trudnoca:
Prvo tromesecje,
Drugo tromesecje,
Trece tromesecje
Porodjaj:
Nakon porodjaja, Vasa porodjajna pricaSareni kolac
2 posters
Sareni kolac
Kora:
- 4 jaja
- 170 gr šećera
- 2 dl ulja
- 2 dl mleka
- 250 gr brašna
- 2 kašike kakaoa
- pola kesice praška za pecivo
Fil:
- 1l mleka
- 8 kašika griza
- 100 gr kokosa
- 200 gr šećera
Glazura:
- 3 štangle čokolade
- malo ulja
Kora -
Dobro umutiti jaja i šećer, pa dodati ulje, mleko, brašno i prašak za pecivo. Dobro umutiti masu, pa je podeliti na dva dela. U jednu polovinu dodati kakao i promešati. Obe mase sipati naizmenično u brašnom posut i podmazan pleh, da bi se dobila prošarana kora. Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 20 minuta. Pečenu i ohlađenu koru preseći na pola.
Fil -
7 dl mleka stavite na vatru da proključa, u ostatak hladnog mleka razmutiti griz, pa umešati šećer i kokos. Sipati masu u vrijuće mleko, smanjiti temperaturu i kuvati neprestano mešajući dok se fil ne zgusne. Skloniti sa vatre i ostaviti da se fil ohladi. Čokoladu sa malo ulja otopiti na pari. Preko prve polovine kore premazati sav fil, preklopiti drugom korom, pa nju premazati glazurom od čokolade i ostaviti da se stegne.
- 4 jaja
- 170 gr šećera
- 2 dl ulja
- 2 dl mleka
- 250 gr brašna
- 2 kašike kakaoa
- pola kesice praška za pecivo
Fil:
- 1l mleka
- 8 kašika griza
- 100 gr kokosa
- 200 gr šećera
Glazura:
- 3 štangle čokolade
- malo ulja
Kora -
Dobro umutiti jaja i šećer, pa dodati ulje, mleko, brašno i prašak za pecivo. Dobro umutiti masu, pa je podeliti na dva dela. U jednu polovinu dodati kakao i promešati. Obe mase sipati naizmenično u brašnom posut i podmazan pleh, da bi se dobila prošarana kora. Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 20 minuta. Pečenu i ohlađenu koru preseći na pola.
Fil -
7 dl mleka stavite na vatru da proključa, u ostatak hladnog mleka razmutiti griz, pa umešati šećer i kokos. Sipati masu u vrijuće mleko, smanjiti temperaturu i kuvati neprestano mešajući dok se fil ne zgusne. Skloniti sa vatre i ostaviti da se fil ohladi. Čokoladu sa malo ulja otopiti na pari. Preko prve polovine kore premazati sav fil, preklopiti drugom korom, pa nju premazati glazurom od čokolade i ostaviti da se stegne.
Poslednji put izmenio Maia dana Čet Sep 23, 2010 12:08 pm, izmenio ukupno 2 puta
Re: Sareni kolac
Sastojci:
- 10 soljica brasna
- 1 prasak za pecivo
- 5 soljica secera
- 5 soljica vode
- 3 soljice ulja
- 2 kasike kakaa
Priprema:
Brasno, prasak za pecivo i secer pomesati.Dodati vodu i ulje i dobro izmesati, da bude glatka masa, bez grudvica.
Podeliti dobijenu masu na dva jednaka dela, i u jedan staviti dve kasike kakaa, a drugo ostaviti kako i jeste.
Podmazati tepsiju i sipati testo> u sam centar tepsije sipati malo belog testa(ja sam radila manjom kutlacom, a moze i kasikom, recimo po tri kasike jer sto se manje stavi kolac je sareniji),zatim u istu tacku u belom testu sipati tamno testo i tako sve dok se ne potrosi materijal.
Kolac staviti da se pece na 200 stepeni
E sad postoje dve varijante
Napraviti preliv od 2 soljice vode i isto toliko secera, i preliti vruc kolac vrucim prelivom ili ko ne voli preliv…
Posuti prah secerom.
coolinarika.com
- 10 soljica brasna
- 1 prasak za pecivo
- 5 soljica secera
- 5 soljica vode
- 3 soljice ulja
- 2 kasike kakaa
Priprema:
Brasno, prasak za pecivo i secer pomesati.Dodati vodu i ulje i dobro izmesati, da bude glatka masa, bez grudvica.
Podeliti dobijenu masu na dva jednaka dela, i u jedan staviti dve kasike kakaa, a drugo ostaviti kako i jeste.
Podmazati tepsiju i sipati testo> u sam centar tepsije sipati malo belog testa(ja sam radila manjom kutlacom, a moze i kasikom, recimo po tri kasike jer sto se manje stavi kolac je sareniji),zatim u istu tacku u belom testu sipati tamno testo i tako sve dok se ne potrosi materijal.
Kolac staviti da se pece na 200 stepeni
E sad postoje dve varijante
Napraviti preliv od 2 soljice vode i isto toliko secera, i preliti vruc kolac vrucim prelivom ili ko ne voli preliv…
Posuti prah secerom.
coolinarika.com
Ovo deluje fiino!
Ja sve hocu da ubacim neke svoje recepte pa nikako da se nateram.
Ja sve hocu da ubacim neke svoje recepte pa nikako da se nateram.
smiley- Pocasni clan
- Datum upisa : 09.12.2010
Samo ti stavi, volim ja isprobane recepte...
Moja mama ima slican recept samo sto se zove zebra
Nije los, prost a ukusan...
Moja mama ima slican recept samo sto se zove zebra
Nije los, prost a ukusan...
Kod mene se zove mramorni i redja se naizmenicno kasika zutog kasika braon testa a testo je skoro isto.
smiley- Pocasni clan
- Datum upisa : 09.12.2010
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu