Svet zena
Forum o partnerstvu, braku, zatrudnjivanju, trudnoci, porodjaju, deci, domacinstvu...
Mnogo saveta, porodicna i fina atmosfera.
Kao gosti ne vidite sve stranice zato pridruzite nam se... :)

Ukoliko imate problema sa registracijom, logovanjem ili slicno prijavite na svetzena@gmail.com
♥️❤️♥️
Svet zena
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Blog - Svet zena
Svet zena
Zadnje teme
» Caskanje uz kaficu
od Bubica Pet Feb 02, 2018 11:20 pm

» Namestanje zeludca, materice...
od milica30 Ned Mar 12, 2017 2:21 pm

» Trudnoća po nedeljama - drugo tromesecje
od Tina Ned Feb 05, 2017 3:50 pm

» Hemoroidi
od Nensy85 Čet Feb 02, 2017 1:20 pm

» Trazimo uzrok poteskoca u zatrudnjivanju
od Nensy85 Čet Feb 02, 2017 1:02 pm

» Kako zamisljate sebe za 10 godina?
od Charlize93 Sub Jan 28, 2017 5:55 pm

» Cekamo rode :)
od Tina Pon Jan 23, 2017 6:21 pm

» Pohvalimo se nasom decom
od Tina Sub Jan 21, 2017 11:00 pm

» Razvod
od Bubica Čet Sep 10, 2015 10:22 am

» Prelepa zenska i decija garderoba
od Doktorka Pet Dec 05, 2014 3:30 pm


Koja je voda najbolja za bebu?

Strana 1 od 2 1, 2  Sledeći

Ići dole

Koja je voda najbolja za bebu? Empty Koja je voda najbolja za bebu?

Počalji od Crnokosa taj Sub Avg 14, 2010 7:26 pm

Bebe se tokom perioda grejanja, kao i tokom toplijeg perioda godine znoje više od odraslih, pa ih je potrebno često pojiti vodom. Evo šta sve treba da znate o tome…
Od ukupne težine novorođenčeta 80% predstavlja voda. Stoga je neophodno osigurati detetu unos potrebne količine vode. I ne samo to, voda je nezamenljiva za pravilno funkcionisanje celog organizma jer:
* u unutrašnjosti svake ćelije u kojoj se odvijaju hemijske reakcije kao osnova svih vitalnih procesa ima vode.
* u prostoru između ćelija, voda omogućuje transport hranljivih materija.
* voda je tečni deo krvi, pljuvačke, znoja, želudačnih i crevnih sokova, mokraće i limfe.
Mokraćom, stolicom, znojenjem i disanjem ljudski organizam gubi veliku količinu vode. Za bebu je gubitak još veći jer učestalo mokri i kaki. Treba dodati i to da je bebin sistem za termoregulaciju još uvek nezreo, pa postoji rizik od dehidracije u slučaju da dobija manje vode nego što je gubi. Primera radi, leti se beba jako znoji, pa je opasnost od dehidracije znatno veća.

Kada početi sa davanjem vode?
Ako je beba isključivo na prirodnoj ishrani, majčino mleko joj osigurava dovoljnu količinu tečnosti, pa dodavanje vode nije potrebno. Međutim, postoje situacije kada detetu treba dati dodatnu količinu vode:
* Tokom leta kada znojenjem gubi veću količinu tečnosti
* Ako ima povišenu temperaturu
* Ako ima proliv ili povraća
Ako se beba hrani adaptiranom mlečnom formulom, izbor vode za pripremu veštačkog mleka je veoma važan. Kada se počinje s uvođenjem polučvrste i čvrste hrane, voda postaje nezaobilazan deo dečije ishrane.

Flaširana ili “česmuša”?
Na tržištu postoji mnogo različitih vrsta vode, ali nisu sve pogodne za bebu. U izboru vode za bepca, važno je voditi računa o tome da ona ne sadrži mnogo minerala. Naime, bubrezi novorođenčeta i bebe mlađe od osam meseci nisu dovoljno zreli i ne smeju da se opterete većom količinom minerala. Ukratko, voda za bebu sme da sadrži najviše 100 mg minerala na litar, odnosno mora biti oligomineralna.
Velike kompanije koje proizvode dečju hranu imaju u ponudi oligomineralnu vodu namenjenu bebama (primera radi, “Humana” voda za bebe).
Voda iz slavine ne preporučuje se za pripremu mlečnog obroka jer sadrži hlor i druge materije za pročišćavanje koje menjaju ukus mlečne formule. Osim toga, u njoj ima i kamenca, što nepovoljno deluje na bebin nežni organizam.

Priprema obroka
Za pripremu prvih kašica uvek treba koristiti oligomineralnu vodu. Kada beba malo poraste i bubrezi počnu bolje da joj rade, možete joj dati vodu koja sadrži srednju količinu minerala. Ako se koristi voda iz slavine, treba je prethodno prokuvati da bi se višak minerala slegao na dno.

Lečenje zatvora

Ako vaša beba pati od opstipacije, dajte joj da pije oligomineralnu vodu jer ona omekšava tvrdu stolicu (feces) i potpomaže pražnjenju creva. Ova pojava česta je kod beba koja se hrane veštačkim mlekom.

Šta učiniti ako beba dehidrira?
Ako se beba ne budi sama, a slabo mokri, treba je buditi i pojiti kašičicom. U početku se može davati prokuvana i nezaslađena voda – svakih pet minuta po nekoliko kašičica. Kada se postigne zadovoljavajuća hidratacija, dete će “živnuti” i početi da mokri. Dalji unos tečnosti treba nastaviti mlekom. Kod svakog slučaja dehidracije odojčeta, treba utvrditi zašto je do nje došlo. Najčešće je u pitanju nedovoljan unos mleka. Razlog može da bude nedovoljna količina majčinog mleka, ali je češće u pitanju problem u tehnici dojenja. Tada beba nije u mogućnosti da izvuče iz dojke mleko kojeg, inače, ima dovoljno. U tom slučaju, popravite tehniku dojenja ili izmlazajte mleko pomoću pumpice, pa dohranite bebu na flašicu.

Izvor: www.mojabeba.rs
Crnokosa
Crnokosa
Admin
Admin

Ženski Datum upisa : 06.08.2010

https://svetzena.forumsr.com

Nazad na vrh Ići dole

Koja je voda najbolja za bebu? Empty Re: Koja je voda najbolja za bebu?

Počalji od Brana taj Pet Avg 27, 2010 2:31 pm

Mnogi daju Rosu jer ona ima najmanje minerala teskih za bebine bubrege.Ja ga dojim pa mu voda nije potrebna a on je i odbija ali uskoro cu poceti da mu dajem Rosu.

_________________
Koja je voda najbolja za bebu? As1cHgj003-0010MTYzZHwwMDA4OTk2ZHxNb2phIGxqdWJhdiBMYXphcg

Koja je voda najbolja za bebu? D61b92fc68f780a88b35382f90b334f0
Brana
Brana
Admin
Admin

Ženski Datum rođenja : 02.01.1988
Datum upisa : 18.08.2010
Godina : 32
Lokacija : BG

Nazad na vrh Ići dole

Koja je voda najbolja za bebu? Empty Re: Koja je voda najbolja za bebu?

Počalji od Maja. taj Pon Avg 30, 2010 6:19 pm

U prodavnicama se može naći mnogo različitih vrsta vode ali nisu sve jednake. Što više, znatno se razlikuju po svojim karakteristikama. Nije sva voda pogodna za novorođenče iako može biti vrlo kvalitetna za odrasle.
U izboru vode za novorođenče važno je da voda ne sadrži puno minerala – treba koristiti oligomineralnu vodu jer sadrži malo soli. Bubrezi novorođenčeta još su nezreli i ne smeju se opteretiti većom količinom minerala. Ukratko, voda za novorođenče sme sadržavati od 50-150 mg minerala na litru, t.j. mora biti oligomineralna.

Pri izboru vode u boci, odnosno tetrapaku, uvek pročitajte etikete kako bi bili sigurni u pravilan izbor. Velike firme koje proizvode dečju hranu imaju u ponudi vodu namenjenu bebama koja je oligomineralna kao na primer Humana voda za bebe.

Ne preporučuje se za pripremu dečjeg zamenskog mleka – mlečne formule, voda iz slavine. Iako je uglavnom to pitka i kontrolisana voda, ona može opteretiti dečji organizam, a sadrži i veću količinu hlora i drugih dodanih materija za pročišćavanje koje i menjaju ukus zamenskog mleka (hlor!). Osim toga, voda iz slavine sadrži i veću količinu kamenca što može ponekad nepovoljno delovati na nežni organizam deteta.
Maja.
Maja.
Pocasni clan
Pocasni clan

Ženski Datum upisa : 19.08.2010

Nazad na vrh Ići dole

Koja je voda najbolja za bebu? Empty Re: Koja je voda najbolja za bebu?

Počalji od Maja. taj Pon Avg 30, 2010 6:19 pm

Savet
Nemojte dojenčetu dati gaziranu vodu -može pogodovati nakupljanju vazduha u stomaku uz meteorizam i grčeve koji su za njega vrlo bolni.
Kada se dete odvikava od dojenja, t.j uvodi se jedan obrok hrane koja nije mlečna, može dobiti čaj za dojenče (obično kamilica) priređen sa posebnom vodom za bebe (primer Humana) ili prirodnom izvorskom vodom koja ne sadrži previše minerala.

Podela vrsta vode vrši se prema sadržaju mineralnih soli
Svaki tip vode sadrži minerale u formi iona slobodnih za spajanje s drugim elementima i stoga ih organizam može odmah koristiti. Voda za piće pakovana u boce ili tetrapak klasifikovana je na osnovu vrste i količine minerala koje sadrži, što je i označeno na etiketi.

Bikarbonat: bikarbonatnog iona ima više od 600 mg/l
Sulfat: količina iona prelazi 200 mg/l
Kalcijum: iona kalcija ima više od 150 mg/ l
Magnezij: ioni magnezija prelaze 50 mg/l
Fluorat: ioni fluora prelaze 50 mg/l
Spojevi gvožđa: ioni željeza prelaze 1 mg/l
Natrijum: ioni natrijuma prelaze 200 mg/l
Hiponatremična (voda) ioni natrijuma ne prelaze 20 mg/l.

Ukupna količina soli koju voda sadrži procenjuje se prema ostatku koji se dobije evaporacijom 1 litre vode na 100° C i daljim isušivanje na 180° C. Vrednost minerala izražava se miligramima na litru (mg/l) i mora biti iskazana na etiketi.

Prema količini otopljenih soli voda može biti:
• Od 0-50 mg/l je minimalno mineralizirana voda
• Od 50-500 mg/l voda je oligomineralna, što znači da sadrži malo minerala (pr. Humana voda za bebe)
• Od 500–1500 mg/l voda sa srednjom količinom minerala - ima slična svojstva kao oligomineralna
• 0d 1500 mg/l i više voda je bogata mineralima

Pažnja: svaka voda sadrži veću ili manju količinu minerala, te se stoga naziva mineralnom. Nekada je ovaj izraz bio gotovo isključivo primjenjivan na gazirane vode.

Koju vrstu vode koristiti
Iako se za ranu dečju dob najviše koristi oligomineralna voda t.j ona sa količinom minerala od 50-500 mg/l, i ostale vrste mogu se koristiti u nekim posebnim situacijama u cilju rešavanja određenih detetovih zdravstvenih problema.

Za pripremu mlečnog obroka (zamensko mleko, mlečna formula)
Za pripremu obroka u bočici razređuje se mleko u prahu za dojenčad oligomineralnom vodom (primer Humana voda za bebe). Ako je dete alergično na belančevine kravljeg mleka i u prehranu je uvedeno posebno zamensko mleko, pedijatar može preporučiti i tip vode koja sadrži veću količinu kalcijuma kako bi unos ovog važnog minerala za razvoj kostiju i zuba bio dovoljan. Sve zavisi o tome da li je posebna mlečna formula već obogaćena kalcijumom ili ne.

Kad je dete žedno
• Ako majka doji dijete, uglavnom nema potreba za dodavanjem vode, no ako je dete na prehrani zamenskim mlekom na bočicu, uvek je potreban unos određene količine oligomineralne vode tokom dana kako bi organizam dobio dovoljno tečnosti. Tako se postiže ravnoteža u količini voda i soli (hidratacija).
• Majčino mleko sadrži 90% vode. Dete na prsima svakim obrokom dobije upravo onu količinu vode koja mu je potrebna. Ponekad je detetu koje majka doji potrebno dodati vode kako ne bi došlo do dehidracije u sledećim situacijama:
- tokom leta i visokih spoljašnjih temperatura dete znojenjem gubi veću količinu tečnosti što može dovesti do dehidracije.
- Ako ima povišenu temperaturu: povećanjem telesne temperature dolazi do povećanog gubljenja tečnosti zbog znojenja i ubrzanog disanja.
- Zbog proliva i povraćanja dolazi do većeg gubitka tečnosti koju treba nadoknaditi.

Za pripreme prvih obroka povrća (početak dohrane)
• Za pripremu prvih kašica uvek treba koristiti oligomineralnu vodu. Kad je dojenče starije i bubrezi zreliji može se koristiti voda koja sadrži srednju količinu minerala. Ako se koristi voda iz slavine treba je prethodno prokuvati kako se višak minerala slegao na dno i čista voda koristila za pripremu kašice od povrća.

… i na kraju
• Dok je dojenče na prsima, majčino mleko osigurava mu dovoljnu količinu vode i tek kada nastupe posebne okolnosti potreban je dodatni unos tečnosti. Ako je prehrana zamensko mleko, dodatak oligomineralne vode svakodnevno mora biti pravilo kako dojenče ne bi bilo žedno (žeđ je znak da organizmu nedostaje tečnost!).
Maja.
Maja.
Pocasni clan
Pocasni clan

Ženski Datum upisa : 19.08.2010

Nazad na vrh Ići dole

Koja je voda najbolja za bebu? Empty Re: Koja je voda najbolja za bebu?

Počalji od Gost taj Pon Avg 30, 2010 6:24 pm

voda koja stoji mesecima u plasticnoj flasi ne znam kako moze biti zdrava za bilo sta...moja drugarica je tehnolog za vodu i mikrobioloske procese,kaze da su nakon ogleda utvrdili da je najbolja voda iz vodovoda...barem u NSadu....mislim ostavi vodu u staklenoj casi dva dana pih..a kamoli u staklenoj ambalazi mesecima....nemojte da vam marketing ispira zdravu logiku!


Poslednji izmenio merilin_monro dana Pon Avg 30, 2010 6:52 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
avatar
Gost
Gost


Nazad na vrh Ići dole

Koja je voda najbolja za bebu? Empty Re: Koja je voda najbolja za bebu?

Počalji od Gost taj Pon Avg 30, 2010 6:49 pm

I ja sam za cesmovacu :) , mada je voda u Obenovcu katastrofa
avatar
Gost
Gost


Nazad na vrh Ići dole

Koja je voda najbolja za bebu? Empty Re: Koja je voda najbolja za bebu?

Počalji od Crnokosa taj Pon Avg 30, 2010 6:56 pm

Ja cim popijem cesmusu kod nas stomak pocinje da reaguje... ili neku izvorsku pijem ili neku flasiranu...

_________________

Nazad na vrh Ići dole

Koja je voda najbolja za bebu? Empty Re: Koja je voda najbolja za bebu?

Počalji od Gost taj Pon Avg 30, 2010 7:00 pm

navikao ti je stomak na silne aditive onda...jer mozes da zamislis sta moraju da stave u vodu da bi ona ostala ispravna za pice a da stoji toliko dugo :dont:
avatar
Gost
Gost


Nazad na vrh Ići dole

Koja je voda najbolja za bebu? Empty Re: Koja je voda najbolja za bebu?

Počalji od Crnokosa taj Pon Avg 30, 2010 7:04 pm

Ma islaa sam na praksu u vodovod... imala sam tehnologiju vode... Nego ova nasa voda cim pada malo jaca kisa ono se zamuti izvor i sl. i ljudi imaju dosta problema sa stomakom zbog vode!

_________________

Nazad na vrh Ići dole

Koja je voda najbolja za bebu? Empty Re: Koja je voda najbolja za bebu?

Počalji od Bubi89 taj Pon Maj 23, 2011 10:22 am

Ja kako kad, kad kupim flasiranu, onda nju, kad zaboravim onda cesmovacu... Ajd sad, sve se to sipa iz cesme da ja vama kazem :lol:
Bubi89
Bubi89
Urednici

Ženski Datum rođenja : 02.06.1989
Datum upisa : 04.01.2011
Godina : 31
Lokacija : BG

Nazad na vrh Ići dole

Koja je voda najbolja za bebu? Empty Re: Koja je voda najbolja za bebu?

Počalji od Aleksandra18 taj Pon Maj 23, 2011 2:03 pm

Ja sam na pocetku aqva vivu a kasnije prokuvavam,i jos uvek
Aleksandra18
Aleksandra18
Pocasni clan
Pocasni clan

Ženski Datum rođenja : 28.10.1987
Datum upisa : 03.12.2010
Godina : 32

Nazad na vrh Ići dole

Koja je voda najbolja za bebu? Empty Re: Koja je voda najbolja za bebu?

Počalji od Bubi89 taj Pon Maj 23, 2011 2:04 pm

I ja vivu, ali i nju prokuvavam... Ali isto ima kamenca... Uzaaas
Bubi89
Bubi89
Urednici

Ženski Datum rođenja : 02.06.1989
Datum upisa : 04.01.2011
Godina : 31
Lokacija : BG

Nazad na vrh Ići dole

Koja je voda najbolja za bebu? Empty Re: Koja je voda najbolja za bebu?

Počalji od Brana taj Pon Maj 23, 2011 5:19 pm

Ja sam mom Lakiju davala Rosu,jer ona ima najmanje minerala koji opeterecuju bebi bubrege,a od 8.meseca mu nisam vise prokuvavala vodu jer bebin organizam mora da se navikava na prirodnu vodu bez prokuvavanja i sterilizacije..

_________________
Koja je voda najbolja za bebu? As1cHgj003-0010MTYzZHwwMDA4OTk2ZHxNb2phIGxqdWJhdiBMYXphcg

Koja je voda najbolja za bebu? D61b92fc68f780a88b35382f90b334f0
Brana
Brana
Admin
Admin

Ženski Datum rođenja : 02.01.1988
Datum upisa : 18.08.2010
Godina : 32
Lokacija : BG

Nazad na vrh Ići dole

Koja je voda najbolja za bebu? Empty Re: Koja je voda najbolja za bebu?

Počalji od Bubi89 taj Pon Maj 23, 2011 5:22 pm

I ja htela rosu, ali u mojim mini maxijima nema veca od 0,5l.

Ma nece nista ni od ove da mu fali... :ujedam:
Bubi89
Bubi89
Urednici

Ženski Datum rođenja : 02.06.1989
Datum upisa : 04.01.2011
Godina : 31
Lokacija : BG

Nazad na vrh Ići dole

Koja je voda najbolja za bebu? Empty Re: Koja je voda najbolja za bebu?

Počalji od Aleksandra18 taj Pon Maj 23, 2011 7:22 pm

Joooj ova cesmusa kod nas je malo malo pa mutna tako da ja jos uvek prokuvavam,nesto se bojim jos uvek da joj dam a da ne prokuvam
Aleksandra18
Aleksandra18
Pocasni clan
Pocasni clan

Ženski Datum rođenja : 28.10.1987
Datum upisa : 03.12.2010
Godina : 32

Nazad na vrh Ići dole

Koja je voda najbolja za bebu? Empty Re: Koja je voda najbolja za bebu?

Počalji od sissi taj Pon Maj 23, 2011 8:09 pm

Ja sam mojima prokuvavala do 8meseca
sissi
sissi
Senior na forumu
Senior na forumu

Ženski Datum rođenja : 19.06.1981
Datum upisa : 29.11.2010
Godina : 39
Lokacija : wien

Nazad na vrh Ići dole

Koja je voda najbolja za bebu? Empty Re: Koja je voda najbolja za bebu?

Počalji od sissi taj Pon Maj 23, 2011 8:11 pm

A kad dodjemo dole u Srbiju kupujemo rosu...ovde pijemo sa cesme.
sissi
sissi
Senior na forumu
Senior na forumu

Ženski Datum rođenja : 19.06.1981
Datum upisa : 29.11.2010
Godina : 39
Lokacija : wien

Nazad na vrh Ići dole

Koja je voda najbolja za bebu? Empty Re: Koja je voda najbolja za bebu?

Počalji od Brana taj Pon Maj 23, 2011 8:29 pm

sissi ::Ja sam mojima prokuvavala do 8meseca
Тi kao i ja! huug

_________________
Koja je voda najbolja za bebu? As1cHgj003-0010MTYzZHwwMDA4OTk2ZHxNb2phIGxqdWJhdiBMYXphcg

Koja je voda najbolja za bebu? D61b92fc68f780a88b35382f90b334f0
Brana
Brana
Admin
Admin

Ženski Datum rođenja : 02.01.1988
Datum upisa : 18.08.2010
Godina : 32
Lokacija : BG

Nazad na vrh Ići dole

Koja je voda najbolja za bebu? Empty Re: Koja je voda najbolja za bebu?

Počalji od jagodica taj Uto Maj 24, 2011 9:01 am

Mi koristimo rosu,prokuvanu naravno..mada bas i ne voli da je pije,ali zato caj obozava.. :dont:
jagodica
jagodica
Junior na forumu
Junior na forumu

Ženski Datum rođenja : 18.06.1988
Datum upisa : 13.02.2011
Godina : 32
Lokacija : Beograd

Nazad na vrh Ići dole

Koja je voda najbolja za bebu? Empty Re: Koja je voda najbolja za bebu?

Počalji od Bubi89 taj Sre Maj 25, 2011 10:53 am

jagodica ::Mi koristimo rosu,prokuvanu naravno..mada bas i ne voli da je pije,ali zato caj obozava.. :dont:

A koje mu cajice dajes? I jel pije sokice?
Bubi89
Bubi89
Urednici

Ženski Datum rođenja : 02.06.1989
Datum upisa : 04.01.2011
Godina : 31
Lokacija : BG

Nazad na vrh Ići dole

Koja je voda najbolja za bebu? Empty Re: Koja je voda najbolja za bebu?

Počalji od jagodica taj Čet Maj 26, 2011 8:03 am

Barbarica ::
jagodica ::Mi koristimo rosu,prokuvanu naravno..mada bas i ne voli da je pije,ali zato caj obozava.. :dont:

A koje mu cajice dajes? I jel pije sokice?
Sada samo bibi-libi i nudim ga vodom..a za sokice je jos rano..
jagodica
jagodica
Junior na forumu
Junior na forumu

Ženski Datum rođenja : 18.06.1988
Datum upisa : 13.02.2011
Godina : 32
Lokacija : Beograd

Nazad na vrh Ići dole

Koja je voda najbolja za bebu? Empty Re: Koja je voda najbolja za bebu?

Počalji od Bubi89 taj Čet Maj 26, 2011 8:38 am

Ja cu mom sad od 4og krenuti da dajem sokic od jabuke...
Bubi89
Bubi89
Urednici

Ženski Datum rođenja : 02.06.1989
Datum upisa : 04.01.2011
Godina : 31
Lokacija : BG

Nazad na vrh Ići dole

Koja je voda najbolja za bebu? Empty Re: Koja je voda najbolja za bebu?

Počalji od Maca taj Sub Sep 24, 2011 8:15 pm

Koristimo odmenjsku vodu...
Za kuvanje cajeva,ne smem cesmusu ovu nasu-dobio bi kamen u bubregu a ne bi napunio ni 1 godinu...
Kod nas je voda uzas,smrdi,kamenac,zuta je i peskovita.

_________________
Koja je voda najbolja za bebu? As1cJTz8pj-1100MDAwNTc2bHwwMDAxNzU1ZHxEaW1pdHJpamU


Lilypie Pregnancy tickers
avatar
Maca
Urednici

Ženski Datum rođenja : 22.06.1987
Datum upisa : 10.11.2010
Godina : 33

Nazad na vrh Ići dole

Koja je voda najbolja za bebu? Empty Re: Koja je voda najbolja za bebu?

Počalji od Brana taj Sub Sep 24, 2011 11:12 pm

Kazu da je za bebe najbolja Rosa...mada bitno je samo naci vodu koja ne sadrzi mnogo minerala,zbog bebinih bubrega...

_________________
Koja je voda najbolja za bebu? As1cHgj003-0010MTYzZHwwMDA4OTk2ZHxNb2phIGxqdWJhdiBMYXphcg

Koja je voda najbolja za bebu? D61b92fc68f780a88b35382f90b334f0
Brana
Brana
Admin
Admin

Ženski Datum rođenja : 02.01.1988
Datum upisa : 18.08.2010
Godina : 32
Lokacija : BG

Nazad na vrh Ići dole

Koja je voda najbolja za bebu? Empty Re: Koja je voda najbolja za bebu?

Počalji od Maca taj Ned Sep 25, 2011 10:08 am

Pa ova je bas bebeca voda,kao humana samo jeftinija...A i ja samo kuvam caj sa njom.

_________________
Koja je voda najbolja za bebu? As1cJTz8pj-1100MDAwNTc2bHwwMDAxNzU1ZHxEaW1pdHJpamU


Lilypie Pregnancy tickers
avatar
Maca
Urednici

Ženski Datum rođenja : 22.06.1987
Datum upisa : 10.11.2010
Godina : 33

Nazad na vrh Ići dole

Koja je voda najbolja za bebu? Empty Re: Koja je voda najbolja za bebu?

Počalji od Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Strana 1 od 2 1, 2  Sledeći

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu