Zadnje teme
» Caskanje uz kaficuod Bubica Pet Feb 02, 2018 11:20 pm
» Namestanje zeludca, materice...
od milica30 Ned Mar 12, 2017 2:21 pm
» Trudnoća po nedeljama - drugo tromesecje
od Tina Ned Feb 05, 2017 3:50 pm
» Hemoroidi
od Nensy85 Čet Feb 02, 2017 1:20 pm
» Trazimo uzrok poteskoca u zatrudnjivanju
od Nensy85 Čet Feb 02, 2017 1:02 pm
» Kako zamisljate sebe za 10 godina?
od Charlize93 Sub Jan 28, 2017 5:55 pm
» Cekamo rode :)
od Tina Pon Jan 23, 2017 6:21 pm
» Pohvalimo se nasom decom
od Tina Sub Jan 21, 2017 11:00 pm
» Razvod
od Bubica Čet Sep 10, 2015 10:22 am
» Prelepa zenska i decija garderoba
od Doktorka Pet Dec 05, 2014 3:30 pm
Preporucujemo teme:
Teme za caskanje:
Cekamo rode :),
Caskanje trudnica,
Caskanje mamika
Zatrudnjivanje:
Hrana koja povecava plodnost
Trudnoca:
Prvo tromesecje,
Drugo tromesecje,
Trece tromesecje
Porodjaj:
Nakon porodjaja, Vasa porodjajna pricaNajcesce greske roditelja?
+12
Maca
Tina
ptica
Bubi89
zoranabat
Caca
Aleksandra18
Brana
Mivica
M&D
morena
Crnokosa
16 posters
Svet zena :: Deca :: Razgovori roditelja
Strana 1 od 2
Strana 1 od 2 • 1, 2
Najcesce greske roditelja?
Sta je to sto su vasi roditelji gresili sa vama a vi necete sa svojom decom?
Re: Najcesce greske roditelja?
Moji su meni sekli krila..Najgori su bili dok sam isla u srednju skolu. Principalna ideja im je bila kako da me sprece da se ne udam u tom periodu. Zato su bili nepodnosljivi (ali Verka je iskakala kroz prozor da bi izasla u grad i sluzila se svim trikovima koji su joj pali na pamet )..Kad sam presla 20-tu to ih je popustilo i bili su i ostali otad najbolji na svetu za mene...
Gost- Gost
A mene je nerviralo sto moja mama nije umela lepo da poprica sa mnom nego je pokusavala da mi smesti do kad da izlazim, s kim da se druzim,nekad davala neke kazne... i dok god je bila takva ja sam bila jos gora...
A moj tata je druga prica...uvek je lepo pricao sa mnom,to je ostalo jos iz osnovne skole i uvek sam njega slusala i uvek smo mogli da se dogovorimo...
Svidja mi se odnos mV sa njegovima! On razgovara otvoreno o svemu sa njima... i o problemima i svemu i njegovi sve rese lepo sa njim...
Tako da znam da nikad necu da gusim moje dete, nego samo lep razgovor i dogovor! Naravno da mora da se zna ko je roditelj al ne da radim sto je moja mama!
A moj tata je druga prica...uvek je lepo pricao sa mnom,to je ostalo jos iz osnovne skole i uvek sam njega slusala i uvek smo mogli da se dogovorimo...
Svidja mi se odnos mV sa njegovima! On razgovara otvoreno o svemu sa njima... i o problemima i svemu i njegovi sve rese lepo sa njim...
Tako da znam da nikad necu da gusim moje dete, nego samo lep razgovor i dogovor! Naravno da mora da se zna ko je roditelj al ne da radim sto je moja mama!
Puno toga. Ne bi nikad ostala doma kao moja mama i svoj život posvetila samo odgoju djece. To je nešto što joj jako zamjeram, jer je sada sama, bez prijatelja i očekuje da joj mi (djeca) budemo najbolji prijatelji. I dalje je opsjednuta našim životima, šta je strašno. Užasno veliko opterećenje za nas.
Tata je bio druga krajnost, samo posao i posao po cijele dane, mislim da je premalo vremena proveo sa nama.
Tata je bio druga krajnost, samo posao i posao po cijele dane, mislim da je premalo vremena proveo sa nama.
morena- Clan u razvoju
- Datum rođenja : 04.08.1980
Datum upisa : 19.08.2010
Godina : 44
moja mama je bila u fazonu samo karijera....a i tata...mi smo imali zenu koja je zivela sa nama i cuvala nas...mama je rodila nas petoro zavrsila filozofiju i istoriju umetnosti i sve vreme radila kao novinarka :)nista kod kuce nije radila...i nas je nakon dojenja prebacila nasoj Nini :)mozda mi je mama i nedostajala kao maloj....ali morence moja mama zaista ima zivot drustveni sada bogatiji od mene - i to je sjjano ona sa svojih 60 godina zivi kao da ima 30...hvala Bogu...a tata direktor ceo zivot..i na kraju nije ni docekao penziju ...umro je od srcanog udara ...kao i veccina njih...ja mislim da su pogresili sto nam nisu usadili bolje radne navike...svi smo po sto godina studirali...ali niko od nas zato nije lenj da radi....morena ::Puno toga. Ne bi nikad ostala doma kao moja mama i svoj život posvetila samo odgoju djece. To je nešto što joj jako zamjeram, jer je sada sama, bez prijatelja i očekuje da joj mi (djeca) budemo najbolji prijatelji. I dalje je opsjednuta našim životima, šta je strašno. Užasno veliko opterećenje za nas.
Gost- Gost
Izgleda da su greske 90%majki-evo sma samo rekla majki-sto nepricaju sa nama,sto?Sto je to toliko tesko?Da smao znaju koliko bi nama to koristilo,a znate sta je najgore,ja sa svojom malom pricam jer je u toj fazi da se prica sa njom,ali ona opet ode tetki (zaovi mi)i sa njom se isprica,i kaze njoj lakse sa njom nego samnom'.Zasto?
M&D- Junior na forumu
- Datum upisa : 01.09.2010
I meni je lakse bilo da odem sa tetkom da popricam ali jednostavno ona i moja mama su drugacije po tom pitanju... Moja mama je zatvorenija a i da je ja pitam nesto cisto iz radoznalosti na pr. o sexu kad je doslo vreme ona bi me napala kak osam vec spavala sa nekim i td... znate valjda na sta mislim...
A na pr. mV svojima sve moze da kaze i oni to super prihvataju i o svemu pricaju...
A na pr. mV svojima sve moze da kaze i oni to super prihvataju i o svemu pricaju...
zato sto deca znaju da roditelji od njih ocekuju bezgresnost....a roditelji decu ubede u takvo sta jer pogresno reaguju na decije greske ....bar se meni tako cini..pokusala sam da se setim sebe iz detinjstva...a mozda i nije tako lose da deca budu malo ekstrovertnija....to ce im biti dobra stvar u probijanju u zivotu...tako da ne znam da li je to pogresno ili ne..bitno je da dete za neki problem -ako ima -ima dovoljno povorenja da se obrati roditeljima..a za te sitnice mislim da je nebitno ....mozda i ja gresim....al tako mi se cini
Gost- Gost
Eto vidis,i kod mene je tako,ista stvar,a ja bih volila i da pricam i sve ali moja mala ode i sa njom,mada nebunim se mozda ce joj i bolje ili nekako pristupacnije prikazati to nego ja,ali opet gledaj sve mamae nekako su u grcu,kako bi rekli,a tate,to je prica za sebe,cure su tatine miljenice a decki mamini moci ehehhe
M&D- Junior na forumu
- Datum upisa : 01.09.2010
da to je uvek tako sa cerama i tatama
Ma bitno je ja mislim da ima s kim da poprica a da li si ti ili tetka...
To vam ja pricam iz iskustva... nije bilo odavno to kod mene...
Ja i dalje sa mamom ne mogu da pricam o nekim stvarima a sa tetkom mogu...
Jednostavno moja tetka je takva, pristupacna i otvorena... i mladja od moje mame malo i drugacije razmislja!
Ma bitno je ja mislim da ima s kim da poprica a da li si ti ili tetka...
To vam ja pricam iz iskustva... nije bilo odavno to kod mene...
Ja i dalje sa mamom ne mogu da pricam o nekim stvarima a sa tetkom mogu...
Jednostavno moja tetka je takva, pristupacna i otvorena... i mladja od moje mame malo i drugacije razmislja!
Neću biti blaga i popustljiva kao moji roditelji. Ali, ja to, zaista, nikada nisam zloupotrebila. Iako su me dobro vaspitali i disciplinovali i socijalizovali i nisu me razmazili, a jedinica sam, sigurna sam da ću biti stroža prema svojoj deci.
Mivica- Datum rođenja : 15.06.1980
Datum upisa : 24.08.2010
Ja se slazem sa tobom MIvice, mora da se zna ko je roditelj i mora da se postuje! Meni ono mama i cerka kao drugarice ne pije vodu :NO:
apsolutno se slazem!!!deca trebaju da imaju poverenja i u druge ljude!!sto kaze mivica da se ljudski socijalizuju...pcela Maia ::Ja se slazem sa tobom MIvice, mora da se zna ko je roditelj i mora da se postuje! Meni ono mama i cerka kao drugarice ne pije vodu :NO:
Gost- Gost
Joj zene, ja sam bas bila buntovnik,!!! Nisam slusala ni mamu ni tatu, doduse tatu jesam pomalo jer sam vezana za njega bas bas! Nisam napravila nikakav veliki problem, nisam ih obrukala i oni to i kazu : Nasa Sandra nije fermala nikoga, ali eto, ipak je izrasla u posteno celjade (sreca) Zameram im sto su me vaspitali da budem JAKOO postena i sada mi se to obija o glavu, uvek teram neku pravdu, bezuspesno, i uglavnom budem povredjena!!! Inace oni su divni ljudi, imaju puno prijatelja, tata mi je stvarno omiljen u drustvu a postar je pa ga svi znaju, i ljudi me srecu na ulici i govore mi da je bas lik i extra covek, na sta sam ja jako ponosna
Gost- Gost
Hahha slicna prica kao kod mene... Dobro, ja sam pravila probleme malo u skoli... Od 4 godine srednje u 3 sam imala 1 iz vladanja. I ja sam vise slusala tatu... tj. svi moji problemi su bili jer sam im kontrirala, tati malo manje jer je normalno pricao sa mnom a nije mi nabacivao neke kazne kao moja mama... jbg to joj nikad nije upalilo kod mene!
Mene nisu vaspitavali da budem postena, nego eto takva sam jednostavno... Videla iz primera mnogih kakva treba da budem a kakva ne! I da je od vaspitanja, nije, jer je moj brat cista suprotnost od mene! Ja sam emotivna budala! I to sam tek sad postala, pre me je uvek bolelo uvo za sve!
Trebali su da me nauce da gledam samo sebe a ne da ja budem na poslednjem mestu! To je dobro sto sam takva ali u ovakvo vreme se ne isplati!
Mene nisu vaspitavali da budem postena, nego eto takva sam jednostavno... Videla iz primera mnogih kakva treba da budem a kakva ne! I da je od vaspitanja, nije, jer je moj brat cista suprotnost od mene! Ja sam emotivna budala! I to sam tek sad postala, pre me je uvek bolelo uvo za sve!
Trebali su da me nauce da gledam samo sebe a ne da ja budem na poslednjem mestu! To je dobro sto sam takva ali u ovakvo vreme se ne isplati!
Samo mogu da kazem da se slazes i sa jednom i sa drugom u vezi naseg vaspitanja da smo previse postene,iskrene i dobre za danasnje propalo drustvo!Ali ako bolje i tako nego da smo neki probisveti i narkomani ili kurve........
Moja mama je bila jako stroga dok je tata bio susta suprotnost tako da se znalo sta se moze kod jednog i kod drugog!Nista im ne zameram jer sam sada i sama roditelj i vidim koliko strahujem za svoje dete i trudim da od njega napravim coveka koji ce sutra biti dobar i posten covek i smatram da su nas oni vasitali kako su mislili da je najbolje i ispravno!
Moja mama je bila jako stroga dok je tata bio susta suprotnost tako da se znalo sta se moze kod jednog i kod drugog!Nista im ne zameram jer sam sada i sama roditelj i vidim koliko strahujem za svoje dete i trudim da od njega napravim coveka koji ce sutra biti dobar i posten covek i smatram da su nas oni vasitali kako su mislili da je najbolje i ispravno!
Brana- Admin
- Datum rođenja : 02.01.1988
Datum upisa : 18.08.2010
Godina : 36
Ma kazem ja da je sve to dobro... i tako i treba da budemo vaspitavane,pa onda i nasu decu tako da vaspitavamo...
Ali vreme je danas katastrofa, i lakse je onima koji nisu kao mi...
Vidim po mom bratu... Mnogo ce bolje i lakse da prodje u zivotu nego ja!
Ali vreme je danas katastrofa, i lakse je onima koji nisu kao mi...
Vidim po mom bratu... Mnogo ce bolje i lakse da prodje u zivotu nego ja!
Ali Maki veruj mi svakome ko radi lose vrati se lose kad tad tako da oni sigurno nisu u prednosti u odnosu na nas!!Ja mirno spavam znajuci da nikoga nisam opljackala,ubila,povredila,slagala itd...a oni..pa ne verujem da mirno spavaju ili ce tek da razmisljaju o tome....
Brana- Admin
- Datum rođenja : 02.01.1988
Datum upisa : 18.08.2010
Godina : 36
Bili su mnogo strogi,tata je policajac i uvek je bila prica ti ne znas cega se ja sve nagledam na poslu i sta sve ima,i pored toga sam mogla sa njim vise da pricam nego sa mamom,ne znam sto je bila takva,tako zatvorena...Nikada nisam bila problematicna a ni sestra,jednostavno sam volela drustvo.Najgore mi je bilo sto svi vrsnjaci imaju izlaz dokle hoce tj.dok ima dece na ulici a sestra i ja npr u 22 h u kuci,uhhh to me je izludjivalo,znalo se tad neko i da se smeje tome,deca kao deca...U grad sam izasla uvece ne secam se tacno u kom razredu srednje skole,i to su me jedva pustili sa starijim drugovima iz komsiluka,da me vrate kuci u 23 55 ma strasno koji blam,ali nema veze,ne zameram bolje sto su bili takvi,ovo vreme je strasno i bicu i ja stroga ali necu preterivati,i razgovor i prica sve resavaju
Aleksandra18- Pocasni clan
- Datum rođenja : 28.10.1987
Datum upisa : 03.12.2010
Godina : 37
Tata je uvjek bio strog a mama ne ali uvjek su pustali i mene i sestru u grad bez ogranicenja vremena dolaska kuci.Mi smo znale da ukoliko ne ispunimo ocekivanja pristojnog ponasanja i vremena povrata kuci da necemo moci izaci ubrzo,uvjek je nas pustao da same odlucimo sve.Ipak jako rano nam je dao tu slobodu i samostalnost,jako rano je za nekog od 18 god da se sam stara o sebi i preuzima odgovornost odraslog coveka,moraju oni biti tu da te poguraju,podrze.Tatina parola je kad si punoletan vec si covek i po.Osecala sam se kao da sam sama na svetu.
Caca- Pocasni clan
- Datum upisa : 22.02.2011
moji su pogresili mnogo toga....nisu me naucili da budem zla,da na pravi nacin branim sebe sreca pa sam shvatila da su omanuli pa sam se sama naucila,kako treba sa zivotinjama.
zoranabat- Senior na forumu
- Datum rođenja : 22.05.1980
Datum upisa : 11.02.2011
Hm... Pa ovako... Cale mi je bio bas strog, sto se tice izlazaka... Koliko puta smo ga ja i sestre kunule i zelele da ga nema... A sad se kajem zbog toga...Jer sa godinama sam shvatila da smo imale ono sto 90% dece nije... Od garderobe, preko igracaka i slatkisa; putovanja i uzivanja... Bujkvalno je radio da bi mi uzivale kao male princeze... Mada ne mogu mu oprostiti par batina...
A majku imam kakvu niko nema... Nije sto je moja, ali to je ZENA... Radila nije jer joj cale nije dao, a nije ni bilo potrebe... A to da, ako je neko domacica ima slab drustveni zivot, nije istina... Ima prijatelja i prijatelja, bas zbog njene dobrote...
Ne znam, imala sam detinstvo za pozeleti ga... I dala bih sve da takvo i Lazi pruzim... Ali to je danas malo teze...
A majku imam kakvu niko nema... Nije sto je moja, ali to je ZENA... Radila nije jer joj cale nije dao, a nije ni bilo potrebe... A to da, ako je neko domacica ima slab drustveni zivot, nije istina... Ima prijatelja i prijatelja, bas zbog njene dobrote...
Ne znam, imala sam detinstvo za pozeleti ga... I dala bih sve da takvo i Lazi pruzim... Ali to je danas malo teze...
Bubi89- Urednici
- Datum rođenja : 02.06.1989
Datum upisa : 04.01.2011
Godina : 35
Ja sam dete iz propaaaaalog braka i ne zelim ni da se secam cega sam se nagledala i naslusala ni kako sam grlila mladju sestru dok mi otac drzi za kosu majku i vuce niz stepenice .
onda sam napravila gresku sto sam se rano udala i zatrudnela gde bih dozivila da mi u kucu udje muzeva trudna svalerka . Pred sam porodjaj sok . Bila sam dete sa detetom u stomaku na kraju prepustena sama sebi . za majku tada sam predstavljala blam i sramotu a za oca i dan danas posto sam cerka svoje majke i njeno ime nosim . sama sam odgajala svog sina koji je jednom uzivotu video svog oca sa punih 20godina . Ne zbog toga sto je doticni pozeleo da ga vidi vec zbog toga sto je dete zelelo da izjavi da ga je sramota sto je sin takvog coveka . posle sedam godina podizanja deteta upoznala sam sadasnjeg supruga i posle 14 godina braka imam osecaj kao da smo porodica citavog zivota . jos mnogo puta zauzmem gard samo odbradne iako mi se nista nece lose desiti . Svaki pad i neuspeh ce vas oceliciti i stvoriti jos cvrscom . nazalost danasnju decu je sve teze kontrolisati koliko da se bilo koja majka trudi . veliki su uticaji sa strane ali zahtevajte od svoje dece iskrenost ta iskrenost ce vam znaciti mnogo a njima jos viise iako ce mozda kasno shvatiti vas prohtev .
onda sam napravila gresku sto sam se rano udala i zatrudnela gde bih dozivila da mi u kucu udje muzeva trudna svalerka . Pred sam porodjaj sok . Bila sam dete sa detetom u stomaku na kraju prepustena sama sebi . za majku tada sam predstavljala blam i sramotu a za oca i dan danas posto sam cerka svoje majke i njeno ime nosim . sama sam odgajala svog sina koji je jednom uzivotu video svog oca sa punih 20godina . Ne zbog toga sto je doticni pozeleo da ga vidi vec zbog toga sto je dete zelelo da izjavi da ga je sramota sto je sin takvog coveka . posle sedam godina podizanja deteta upoznala sam sadasnjeg supruga i posle 14 godina braka imam osecaj kao da smo porodica citavog zivota . jos mnogo puta zauzmem gard samo odbradne iako mi se nista nece lose desiti . Svaki pad i neuspeh ce vas oceliciti i stvoriti jos cvrscom . nazalost danasnju decu je sve teze kontrolisati koliko da se bilo koja majka trudi . veliki su uticaji sa strane ali zahtevajte od svoje dece iskrenost ta iskrenost ce vam znaciti mnogo a njima jos viise iako ce mozda kasno shvatiti vas prohtev .
ptica- Datum upisa : 28.03.2012
joj Kaco sve Bog vidi!
Ja mojima zameram najvise sto evo 2 god.sad ce i ne zele nikakav kontakt sa nama,ni unuku da upoznaju. To im ne mogu oprostiti.
Ja mojima zameram najvise sto evo 2 god.sad ce i ne zele nikakav kontakt sa nama,ni unuku da upoznaju. To im ne mogu oprostiti.
Tina- Urednici
- Datum rođenja : 14.07.1989
Datum upisa : 08.03.2011
Godina : 35
Setice se oni jednog dana nebrini imas svoj zivot zivis za sebe ne za druge . Moja se majka setila mene kada je videla da joj trebam . Moj suprug po zelji i hiru svoje bivse zene ne vidja svoja dva sina . A oni su ljudi vec ja nisam bila uzrok njihovog raskida jer se nismo ni sreli ni znali naj vise me boli dusa kada nasa zajednicka cerka dok je bila mala ih vidi pa kaze
MAMA ENO MOJ BATA SRDJAN I IGOR A STO ONI NE VOLE MENE I TATU .
A moj joj je suprug ostavijo spratnu kucu sa lusterima marije terezije a ja sam sa njim provela prvih pet godina u bez malo nemastini ali nikada nismo imali lose reci .
Nemoj se opterecivati na silu nista neide sama si rekla bog sve vidi pusti njega da sudi ali ti nemoj
MAMA ENO MOJ BATA SRDJAN I IGOR A STO ONI NE VOLE MENE I TATU .
A moj joj je suprug ostavijo spratnu kucu sa lusterima marije terezije a ja sam sa njim provela prvih pet godina u bez malo nemastini ali nikada nismo imali lose reci .
Nemoj se opterecivati na silu nista neide sama si rekla bog sve vidi pusti njega da sudi ali ti nemoj
ptica- Datum upisa : 28.03.2012
Strana 1 od 2 • 1, 2
Similar topics
» Sta vam najblizi najcesce zameraju?
» Oko cega se najcesce svadjate?
» Alkololizam u roditelja
» Razvod roditelja..
» Ucimo se na greskama svojih roditelja!
» Oko cega se najcesce svadjate?
» Alkololizam u roditelja
» Razvod roditelja..
» Ucimo se na greskama svojih roditelja!
Svet zena :: Deca :: Razgovori roditelja
Strana 1 od 2
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu