Zadnje teme
» Caskanje uz kaficuod Bubica Pet Feb 02, 2018 11:20 pm
» Namestanje zeludca, materice...
od milica30 Ned Mar 12, 2017 2:21 pm
» Trudnoća po nedeljama - drugo tromesecje
od Tina Ned Feb 05, 2017 3:50 pm
» Hemoroidi
od Nensy85 Čet Feb 02, 2017 1:20 pm
» Trazimo uzrok poteskoca u zatrudnjivanju
od Nensy85 Čet Feb 02, 2017 1:02 pm
» Kako zamisljate sebe za 10 godina?
od Charlize93 Sub Jan 28, 2017 5:55 pm
» Cekamo rode :)
od Tina Pon Jan 23, 2017 6:21 pm
» Pohvalimo se nasom decom
od Tina Sub Jan 21, 2017 11:00 pm
» Razvod
od Bubica Čet Sep 10, 2015 10:22 am
» Prelepa zenska i decija garderoba
od Doktorka Pet Dec 05, 2014 3:30 pm
Preporucujemo teme:
Teme za caskanje:
Cekamo rode :),
Caskanje trudnica,
Caskanje mamika
Zatrudnjivanje:
Hrana koja povecava plodnost
Trudnoca:
Prvo tromesecje,
Drugo tromesecje,
Trece tromesecje
Porodjaj:
Nakon porodjaja, Vasa porodjajna pricaBuđenje beba u sred noći
+9
Nensy85
Jelena.Djalic
Bubi89
Maca
Tina
Zverka
Julija.
Aleksandra18
Brana
13 posters
Svet zena :: Deca :: Beba (0-1)
Strana 1 od 2
Strana 1 od 2 • 1, 2
Buđenje beba u sred noći
Neke bebe uveče zaspe kao anđeli, ali zato, obično krajem prve ili početkom druge godine steknu naviku da se bude noću. To ponekad počne nakon zapaljenja uha kada ih bol probudi ili u toku nicanja zubića. Mnogi roditelji se plaše da će se bol ponoviti i da će beba patiti, postaju previše zabrinuti i počinju da utrčavaju u sobu i uzimaju bebu u naručje kad god se zaplače, promeškolji ili uzdahne.
Beba oseća strah roditelja, a uz to i pomalo uživa u pažnji koju dobija. Sve bebe se kao i odrasli u toku sna napola probude kada su u fazi lakog sna i menjaju položaj. Kada Vi nekoliko noći za redom, na to odmah utrčavate i dižete ih u naručje, hranite i pravite društvo, nosite po sobi, oni jednostavno nauče da iz polusna pređu u budno stanje i očekuju da ih zabavljate.
Neke će bebe nakon tog prvog buđenja početi da se bude sve češće i da ostaju sve duže budne. Zahtevaće da je nosite, ljuljate i reagovaće besnim plačem čim pomislite da ih spustite u krevet. Dete je u stanju da tu torturu sprovodi mesecima. To nije dobro ni za vas, a još manje za dete.
Posledice lošeg sna su brojne. Problemi sa spavanjem kod neke dece izaziva nesanice i posle pete godine. Deca koja kao bebe nisu imala dobar san, kasnije su mnogo agresivnija, življa, tri puta su više sklona lošem ponašanju. Deca koja noću slabo spavaju, lakše se zamaraju i nemaju dobru koncentraciju. Danju moraju više puta pomalo da odspavaju. Nesanica izaziva loše raspoloženje i kod dece i kod roditelja. Deca koja pate od nesanice više se sukobljavaju sa majkom.
Mnogim roditeljima se problem sa spavanjem čini nerešivim. Međutim, to se uglavnom lako leči. Postoje dva načina za prevazilaženje problema. Najčešće ćete to ostvariti ako je pustite da dve tri noći plače i nećete joj prilaziti. Potrebno je da ne ulazite u sobu kada zaplače. Ako spavate zajedno stavite neki paravan tako da vas dete ne vidi kad se probudi, jer iako se pravite da spavate ono će čim vas ugleda udariti u plač. To neće biti lako za Vas pogotovu ako imate meko srce. Vama će se činiti da beba neutešno plače satima. U najvećem broju slučajeva to nije duže od pola sata. Gledajte na sat i uverićete se. Svake sledeće noći će plakati kraće i za tri četiri dana će prestati. Mnogi se roditelji čude nakon toga kako su mogli da dozvole maltetiranje mesecima, a rešenje je jednostavno. Međutim, ako ga pustite da plače, pa onda uđete da ga malo utešite ništa od odvikavanja od loše navike.
Postoji i drugi način. Neki veruju da je problem noćnog buđenja između šestog i osamnaestog meseca posledica straha od odvajanja i da se leči tako što roditelj uđe u bebinu sobu, sedne pored kreveta ne paleći svetlo i tiho mrmljaju utešne reči, na primer: ”Ne plaši se, mama je ovde, spavaj” sve dok beba ne zaspi. Beba možda neće razumeti šta joj pričate, ali će shvatiti značaj tihog utešnog glasa. Rešenje je u tome da svake noći kraće tešite bebu. Ovaj metod traje duže, jer bebi treba više vremena da shvati da jednostavno treba da zaspi. Ako je ovaj metod delotvoran, jednostavaniji je i lakši i detetu i roditeljima, jer ne moraju da ga puste da dva tri dana plače. Međutim, ako dete jednostavno neće da zaspi na ovaj način, ne preostaje Vam ništa drugo nego da primenite manje osećajan metod.
Postoje neke stvari koje ne smete da radite. Ako vaše dete, kome ste već ukinuli noćni podoj ili obrok počne da se budi noću, nemojte ga hraniti, niti mu davati sok. Sok iz flašice, koji se pije tokom noći, nije prijatelj zubića, a osim toga dete će se teško odreći tog slatkog noćnog zadovoljstva. Nemojte da palite svetlo, govorite glasno i uzimate dete.
Beba oseća strah roditelja, a uz to i pomalo uživa u pažnji koju dobija. Sve bebe se kao i odrasli u toku sna napola probude kada su u fazi lakog sna i menjaju položaj. Kada Vi nekoliko noći za redom, na to odmah utrčavate i dižete ih u naručje, hranite i pravite društvo, nosite po sobi, oni jednostavno nauče da iz polusna pređu u budno stanje i očekuju da ih zabavljate.
Neke će bebe nakon tog prvog buđenja početi da se bude sve češće i da ostaju sve duže budne. Zahtevaće da je nosite, ljuljate i reagovaće besnim plačem čim pomislite da ih spustite u krevet. Dete je u stanju da tu torturu sprovodi mesecima. To nije dobro ni za vas, a još manje za dete.
Posledice lošeg sna su brojne. Problemi sa spavanjem kod neke dece izaziva nesanice i posle pete godine. Deca koja kao bebe nisu imala dobar san, kasnije su mnogo agresivnija, življa, tri puta su više sklona lošem ponašanju. Deca koja noću slabo spavaju, lakše se zamaraju i nemaju dobru koncentraciju. Danju moraju više puta pomalo da odspavaju. Nesanica izaziva loše raspoloženje i kod dece i kod roditelja. Deca koja pate od nesanice više se sukobljavaju sa majkom.
Mnogim roditeljima se problem sa spavanjem čini nerešivim. Međutim, to se uglavnom lako leči. Postoje dva načina za prevazilaženje problema. Najčešće ćete to ostvariti ako je pustite da dve tri noći plače i nećete joj prilaziti. Potrebno je da ne ulazite u sobu kada zaplače. Ako spavate zajedno stavite neki paravan tako da vas dete ne vidi kad se probudi, jer iako se pravite da spavate ono će čim vas ugleda udariti u plač. To neće biti lako za Vas pogotovu ako imate meko srce. Vama će se činiti da beba neutešno plače satima. U najvećem broju slučajeva to nije duže od pola sata. Gledajte na sat i uverićete se. Svake sledeće noći će plakati kraće i za tri četiri dana će prestati. Mnogi se roditelji čude nakon toga kako su mogli da dozvole maltetiranje mesecima, a rešenje je jednostavno. Međutim, ako ga pustite da plače, pa onda uđete da ga malo utešite ništa od odvikavanja od loše navike.
Postoji i drugi način. Neki veruju da je problem noćnog buđenja između šestog i osamnaestog meseca posledica straha od odvajanja i da se leči tako što roditelj uđe u bebinu sobu, sedne pored kreveta ne paleći svetlo i tiho mrmljaju utešne reči, na primer: ”Ne plaši se, mama je ovde, spavaj” sve dok beba ne zaspi. Beba možda neće razumeti šta joj pričate, ali će shvatiti značaj tihog utešnog glasa. Rešenje je u tome da svake noći kraće tešite bebu. Ovaj metod traje duže, jer bebi treba više vremena da shvati da jednostavno treba da zaspi. Ako je ovaj metod delotvoran, jednostavaniji je i lakši i detetu i roditeljima, jer ne moraju da ga puste da dva tri dana plače. Međutim, ako dete jednostavno neće da zaspi na ovaj način, ne preostaje Vam ništa drugo nego da primenite manje osećajan metod.
Postoje neke stvari koje ne smete da radite. Ako vaše dete, kome ste već ukinuli noćni podoj ili obrok počne da se budi noću, nemojte ga hraniti, niti mu davati sok. Sok iz flašice, koji se pije tokom noći, nije prijatelj zubića, a osim toga dete će se teško odreći tog slatkog noćnog zadovoljstva. Nemojte da palite svetlo, govorite glasno i uzimate dete.
Brana- Admin
- Datum rođenja : 02.01.1988
Datum upisa : 18.08.2010
Godina : 36
Re: Buđenje beba u sred noći
Tekst je potpuno tacan Ja sam taj tip koji tesko pusti bebu da odplace,ali morala sam i vec se navikava
Aleksandra18- Pocasni clan
- Datum rođenja : 28.10.1987
Datum upisa : 03.12.2010
Godina : 37
Jeste tacno ja sam pvu metodu primenila sa NIkolinom i uspelo je!
Sad me to ceka i sa Djoletom
Sad me to ceka i sa Djoletom
Julija.- Urednici
- Datum rođenja : 26.07.1987
Datum upisa : 30.04.2011
super ...al moja smizla se budi da bi sikila
nista dr.
i to siki zatvorenih okica i posle sike odma nazad na dzonjanje
nista dr.
i to siki zatvorenih okica i posle sike odma nazad na dzonjanje
Zverka- Junior na forumu
- Datum upisa : 13.05.2011
Blago tebi, Djole hoce da se igra i brblja
Julija.- Urednici
desilo se i meni par puta ...COCA ::Blago tebi, Djole hoce da se igra i brblja
al nekako sam sama od pocetka samog skontala da nocu kakva god da je ona ja treba da cutim... i bice kao mirnija
iskreno i pali
mada ...par puta jeste divljala od pola 4 do pola 7 ...al par puta
Zverka- Junior na forumu
Ma on je bio super bebica dok nismo otisli na odmor i tamo se skroz poremetio! Cutim i ja pravim se da spavam on se izbrlja i kad mu se prispava trazi sisu i frajer bi sa sikom u ustima da spava, odrema tako i nastavi ponovo, i zaspi ujutru oko 7,8h al tada mi se probudi Nikolina dodje na vrata kuca i vice mama piki ja!
Julija.- Urednici
i meni se Lena obicno jednom probudi u toku noci da siki i tako i zaspi odmah. Problem je u tome sto ja ne mogu da izdrzim da ne zaspim pa da je vratim u krevetac nego ostane tako da spava sa nama u krevetu. Ako je naviknem,tesko nama
Tina- Urednici
- Datum rođenja : 14.07.1989
Datum upisa : 08.03.2011
Godina : 35
E tako e i samnom bilo i ja sam sedim dok ga dojim i ponovo je u krevecu! Najveci problem je sto se vrti, okrece i ne smem da zaspim sa njim.
A poceo je da se budi na svakih sat vremena ili mu treba jaca vecera ili mu izlaze zubici, ne znam ali veceras ce da dobije zitarice pred samo spavanje.
A poceo je da se budi na svakih sat vremena ili mu treba jaca vecera ili mu izlaze zubici, ne znam ali veceras ce da dobije zitarice pred samo spavanje.
Julija.- Urednici
ja kada je dojim ja legnem,lakse i meni i njoj! A nocas sam uspela probudila se oko 4 da jede,ja je nahranila i izdrzala da ne zaspim i stavila je u krevetac i spavala do 8
Tina- Urednici
Super! Lakse je i meni da lezim ali ne smem
Julija.- Urednici
Jao ja sam imala problem jer mi Mita zaspi oko 9 i budi se u 11...Tako nedelju dana....Sada ga stavljam na spavanje u 10 i budi se oko 4 da rucka i nastavi da spava u svom kreveticu.....Jutros se probudio u 9.30....svi smo se lepo naspavali.....
Maca- Urednici
- Datum rođenja : 22.06.1987
Datum upisa : 10.11.2010
bas je Mita super. I meni Djordje zaspi u pola 9 kad uspem ja mu produzim do pola 10 aliista prica.
Julija.- Urednici
On je nocna ptica na mamu ali tata nam je zaveo red kada se vratio....svi na vreme u krevet......Sinoc sam ga kupala proslo 10 a ja zaspala u 11....Inace ja zaspim posle 1 jer sve poslove radim nocu.
Maca- Urednici
joj i ja zaspim oko 1h onda krene djole da se budi na svakih sat dva
Julija.- Urednici
E to ti je bre da dobijes popizditis......
I jos moram da uranim jer me sramota da me sveki budi......
I jos moram da uranim jer me sramota da me sveki budi......
Maca- Urednici
joj i jeste da popizdis jos ga ja dojim tako sto sedim ne smem da ga stavim pored sebe zaspacu a on sad vrcoje strasan.
A Nikolina mi sad spava do 8, 9 10h kako kad da i on lepo spava bilo bi mi super
A Nikolina mi sad spava do 8, 9 10h kako kad da i on lepo spava bilo bi mi super
Julija.- Urednici
I kad ja kazem da je najlepse i najteze zanimanje biti majka svi mi se smeju i misle da umisljam.....
Mada on meni lepo spava i stvarno bi bilo super da se nije izdesavalo ovo u poslednje vreme pa sam ja iscrpljena jer jurim na sve strane.....
Sada se sve stisalo pa cemo uzivati u lencarenju a i zima dusu dala za odmor....
Mada on meni lepo spava i stvarno bi bilo super da se nije izdesavalo ovo u poslednje vreme pa sam ja iscrpljena jer jurim na sve strane.....
Sada se sve stisalo pa cemo uzivati u lencarenju a i zima dusu dala za odmor....
Maca- Urednici
meni sonja naucena od dana jedan MALTENE
u pola 8-8 kupanjac.oblacenje mackanje bla bla bla...
sika odma zatim i spavanjac
u pola 9 meni ona vec spava do 12-pola 1
onda se budi na svaka 3 sata
svoj red je vec naucila...a ako okasnim MINUT sa kupanjem i tim "redom" koji je ona sebi odredila ODMA drekai haos
preko leta je sama pomerila kupanje na 8i 15
u pola 8-8 kupanjac.oblacenje mackanje bla bla bla...
sika odma zatim i spavanjac
u pola 9 meni ona vec spava do 12-pola 1
onda se budi na svaka 3 sata
svoj red je vec naucila...a ako okasnim MINUT sa kupanjem i tim "redom" koji je ona sebi odredila ODMA drekai haos
preko leta je sama pomerila kupanje na 8i 15
Zverka- Junior na forumu
Joj moj mali se stalno budi, bar 2-3x nocu, ali spava pored mene odma, a sa druge strane dovucem krevetac, da ne moze da zaspi, pa mu tutnem siku cim se probudi i odma spava dalje...
Imam lak san i mirno spavam, inace ne bi smela pored da ga stavim...
Mislila sam kao izmedju nas, ali Dusan nemirno spava pa ne smem...
A i brale tako mi slatko kad mi se ujutru unosi u facu, i kad otvorim oci a njegova glavica tik ispred, sa onim zubicima malim... Jooooj
Imam lak san i mirno spavam, inace ne bi smela pored da ga stavim...
Mislila sam kao izmedju nas, ali Dusan nemirno spava pa ne smem...
A i brale tako mi slatko kad mi se ujutru unosi u facu, i kad otvorim oci a njegova glavica tik ispred, sa onim zubicima malim... Jooooj
Bubi89- Urednici
- Datum rođenja : 02.06.1989
Datum upisa : 04.01.2011
I moj svrca ima red malo nas je poremetio odmor ali ovde se znalo redno.....Ali budi se 2 3 puta nekad i 4
Julija.- Urednici
MI nikad nismo imali odredjeno vreme za kupanje i spavanje, posto smo leti znali i do 23h da setamo, uglavnom je bio ujutru kupan...
A i jedno mesec dana sam kao pokusala da mu uvedem neku rutinu, dzaba, on zaspi kad mu se cefne... Tako da sam odustala... Mada sad super spavam.. On se od 22h do 7h probudi tih 2-3x...
A i jedno mesec dana sam kao pokusala da mu uvedem neku rutinu, dzaba, on zaspi kad mu se cefne... Tako da sam odustala... Mada sad super spavam.. On se od 22h do 7h probudi tih 2-3x...
Bubi89- Urednici
budi se sada po 10x da sisa i spava sa nama,pocela sam da ludim definitivno jer kako se Igor pomeri ja skocim da ga uhvatim jer mislim da ce da padne sa kreveta,kao da je on Lena,vi nemate pojma koliko se ja uplasim,to mi se desava vec par nedelja
Tina- Urednici
Ovaj moj ludak oko 5 ujutru krene da se budi, i tako anredna 2h, uzas, na 15-20min...
Bubi89- Urednici
Moja Katarina ima skoro 8 mjeseci i budi se po 6-7 puta nocu, onda ustanem dodam joj dudu, ili je nahranim ili dam joj vode i sve tako u krug. Premorena sam od toga, sad joj izbvijaju zubici, pa je svaki dan sve gore. Treba li da ukinem to nocno hranjenje, pa da onda pokusam sa ovom metodom da je pustim da place ili sta...?
Jelena.Djalic- Datum rođenja : 02.08.1991
Datum upisa : 17.05.2012
Godina : 33
Strana 1 od 2 • 1, 2
Similar topics
» Beba u prvim danima
» Beba i sedenje
» Pokreti kod beba
» Ojedi kod beba
» Beba naginje telo u jednu stranu?!
» Beba i sedenje
» Pokreti kod beba