Svet zena
Forum o partnerstvu, braku, zatrudnjivanju, trudnoci, porodjaju, deci, domacinstvu...
Mnogo saveta, porodicna i fina atmosfera.
Kao gosti ne vidite sve stranice zato pridruzite nam se... :)

Ukoliko imate problema sa registracijom, logovanjem ili slicno prijavite na svetzena@gmail.com
♥️❤️♥️

Join the forum, it's quick and easy

Svet zena
Forum o partnerstvu, braku, zatrudnjivanju, trudnoci, porodjaju, deci, domacinstvu...
Mnogo saveta, porodicna i fina atmosfera.
Kao gosti ne vidite sve stranice zato pridruzite nam se... :)

Ukoliko imate problema sa registracijom, logovanjem ili slicno prijavite na svetzena@gmail.com
♥️❤️♥️
Svet zena
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Blog - Svet zena
Svet zena
Zadnje teme
» Caskanje uz kaficu
od Bubica Pet Feb 02, 2018 11:20 pm

» Namestanje zeludca, materice...
od milica30 Ned Mar 12, 2017 2:21 pm

» Trudnoća po nedeljama - drugo tromesecje
od Tina Ned Feb 05, 2017 3:50 pm

» Hemoroidi
od Nensy85 Čet Feb 02, 2017 1:20 pm

» Trazimo uzrok poteskoca u zatrudnjivanju
od Nensy85 Čet Feb 02, 2017 1:02 pm

» Kako zamisljate sebe za 10 godina?
od Charlize93 Sub Jan 28, 2017 5:55 pm

» Cekamo rode :)
od Tina Pon Jan 23, 2017 6:21 pm

» Pohvalimo se nasom decom
od Tina Sub Jan 21, 2017 11:00 pm

» Razvod
od Bubica Čet Sep 10, 2015 10:22 am

» Prelepa zenska i decija garderoba
od Doktorka Pet Dec 05, 2014 3:30 pm

Koju vrstu kontracepcije ili zastite koristite?

5 posters

Ići dole

Koju vrstu kontracepcije ili zastite koristite? Empty Koju vrstu kontracepcije ili zastite koristite?

Počalji od Brana Pet Sep 03, 2010 5:57 pm

KONTRACEPCIJA

Kontracepcija obuhvata sve metode koje sprječavaju nastanak neželjene trudnoće. Kontracepcijske metode najvjerojatnije postoje koliko i ljudski rod. U nekim dijelovima svijeta primjenjuju se normalno, dok u nekim još uvijek postoje predrasude, što iz vjerskih razloga što iz straha i neznanja.

Prema načinu djelovanja dijelimo ih na barijerna sredstva, hormonske metode, maternične uloške, kirurške metode, prirodne metode i postkoitalnu zaštitu.

Pošto nema "savršene" metode izbor kontracepcije će biti neka vrsta kompromisa. Sigurnost i djelotvornost su vjerojatno najvažniji faktori, a nekima je važna i njihova praktičnost, dostupnost i cijena. Pri izboru metode važno je biti informiran o njenim prednostima i nedostacima, mogućim popratnim efektima, djelotvornosti zaštite od trudnoće i spolno prenosivih infekcija, te o pravilnom načinu upotrebe. Potrebno je uzeti u obzir i vašu dob, zdravstveno stanje, koliko često imate spolne odnose, te osobne stavove i uvjerenja. Najbolje bi bilo konzultirati se s liječnikom koji će vam pomoći u donošenju odluke, a za neke metode je liječnički pregled obavezan.

1 - Prirodne metode kontracepcije
2 - Kontracepcijske (hormonske) pilule
- kombinirana pilula
- pilula samo s progestagenom
3 - Kontracepcijski flasteri
4 - Kontracepcijska injekcija
5 - Kontracepcijski implantati
6 - Spermicidna sredstva
7 - Dijafragme i cervikalne kapice
8 - Muški (prezervativi) i ženski (femidom) kondomi
9 - Unutarmaternični uložak (spirala)
10 -Unutarmaternični sustav
11 -Sterilizacija muškaraca i žene
12 -Hitna kontracepcija (pilula za dan poslije)

Poslednji izmenio Brana dana Pet Sep 03, 2010 6:02 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
Brana
Brana
Admin
Admin

Ženski Datum rođenja : 02.01.1988
Datum upisa : 18.08.2010
Godina : 36

Nazad na vrh Ići dole

Koju vrstu kontracepcije ili zastite koristite? Empty Re: Koju vrstu kontracepcije ili zastite koristite?

Počalji od Brana Pet Sep 03, 2010 5:59 pm

Ja koristim zastitu u vidu prekida snosaja i nikada do sada nisam imala nezeljenu trudnocu!!Sa kondomom nikada ne bih mogla imati odnos sa mm sve imam osecaj kao da mi je unutra ginekoloska rukavica!! :haha:
Brana
Brana
Admin
Admin

Nazad na vrh Ići dole

Koju vrstu kontracepcije ili zastite koristite? Empty Re: Koju vrstu kontracepcije ili zastite koristite?

Počalji od Gost Pet Sep 03, 2010 6:02 pm

Ne koristim kontracepciju :) jer hocu bebanu. A posto sam imala samo jednog sex. partnera pre muza nisam ni tada koristila, isto samo prekinut snosaj. A sa mm na pocetku zabavljanja obavezno kondom.
Gost
Gost

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Gost Pet Sep 03, 2010 6:03 pm

Brana ::Ja koristim zastitu u vidu prekida snosaja i nikada do sada nisam imala nezeljenu trudnocu!!Sa kondomom nikada ne bih mogla imati odnos sa mm sve imam osecaj kao da mi je unutra ginekoloska rukavica!! :haha:
:haha: :haha: :haha: :haha:
Lele, kud spomenu, budem li morala (nedaj Boze zbog infekcije i td.) koristiti kondom ima odmah da se setim :haha: :haha: :haha:
Gost
Gost

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Crnokosa Pet Sep 03, 2010 6:05 pm

Od trenutka kad smo prvi put spavali nista koristili nismo... Prvo smo hteli bebce a sad prekinut snosaj i jos nisam trudna! :hehehe:
Crnokosa
Crnokosa
Admin
Admin

Ženski Datum upisa : 06.08.2010

https://svetzena.forumsr.com

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Brana Pet Sep 03, 2010 6:09 pm

Sandrina 85 ::
Brana ::Ja koristim zastitu u vidu prekida snosaja i nikada do sada nisam imala nezeljenu trudnocu!!Sa kondomom nikada ne bih mogla imati odnos sa mm sve imam osecaj kao da mi je unutra ginekoloska rukavica!! :haha:
:haha: :haha: :haha: :haha:
Lele, kud spomenu, budem li morala (nedaj Boze zbog infekcije i td.) koristiti kondom ima odmah da se setim :haha: :haha: :haha:
:haha: :haha:
Brana
Brana
Admin
Admin

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Gost Pet Sep 03, 2010 6:11 pm

pcela Maia ::Od trenutka kad smo prvi put spavali nista koristili nismo... Prvo smo hteli bebce a sad prekinut snosaj i jos nisam trudna! :hehehe:
E da su ti sad tu Verka i Miljce :haha: :haha: :haha: :haha:
Gost
Gost

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Crnokosa Pet Sep 03, 2010 6:16 pm

Znam :haha:
Cim ja napisem tako nesto a one se, ja ne znam kako i odakle, odmah pojave :haha:
Crnokosa
Crnokosa
Admin
Admin

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Gost Pet Sep 03, 2010 6:22 pm

pcela Maia ::Znam :haha:
Cim ja napisem tako nesto a one se, ja ne znam kako i odakle, odmah pojave :haha:
E, nema ih... Ajde ovaj put necu da im budem zamena, odahni malo :)
Gost
Gost

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Crnokosa Pet Sep 03, 2010 6:23 pm

:naklon: :naklon: :naklon:

redheart si

:haha:
Crnokosa
Crnokosa
Admin
Admin

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od smiley Ned Dec 26, 2010 10:39 am

Samo kad su plodni dani prekinut snosaj i funkcionise. :kez:
smiley
smiley
Pocasni clan
Pocasni clan

Ženski Datum upisa : 09.12.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od marasrna Uto Mar 19, 2013 2:00 pm

hahaaaaaaa.........dobra tema ali sada su zenice ili trudne ili rade na bebcicima tako da retko koja koristi kontracepciju

ja..nista whoopie ,nekada mi je kontracepcija nezadovoljstvo pa onda i nema sexa :dont:
marasrna
marasrna
Urednici

Ženski Datum rođenja : 01.06.1975
Datum upisa : 15.03.2012
Godina : 49

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od leptirko Uto Mar 19, 2013 2:04 pm

Nismo je nikada ni koristili, samo prekid na vreme :haha: :haha: :haha:
leptirko
leptirko
Pocasni clan
Pocasni clan

Ženski Datum rođenja : 04.06.1982
Datum upisa : 04.02.2013
Godina : 42

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh

- Similar topics

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu