Zadnje teme
» Caskanje uz kaficuod Bubica Pet Feb 02, 2018 11:20 pm
» Namestanje zeludca, materice...
od milica30 Ned Mar 12, 2017 2:21 pm
» Trudnoća po nedeljama - drugo tromesecje
od Tina Ned Feb 05, 2017 3:50 pm
» Hemoroidi
od Nensy85 Čet Feb 02, 2017 1:20 pm
» Trazimo uzrok poteskoca u zatrudnjivanju
od Nensy85 Čet Feb 02, 2017 1:02 pm
» Kako zamisljate sebe za 10 godina?
od Charlize93 Sub Jan 28, 2017 5:55 pm
» Cekamo rode :)
od Tina Pon Jan 23, 2017 6:21 pm
» Pohvalimo se nasom decom
od Tina Sub Jan 21, 2017 11:00 pm
» Razvod
od Bubica Čet Sep 10, 2015 10:22 am
» Prelepa zenska i decija garderoba
od Doktorka Pet Dec 05, 2014 3:30 pm
Preporucujemo teme:
Teme za caskanje:
Cekamo rode :),
Caskanje trudnica,
Caskanje mamika
Zatrudnjivanje:
Hrana koja povecava plodnost
Trudnoca:
Prvo tromesecje,
Drugo tromesecje,
Trece tromesecje
Porodjaj:
Nakon porodjaja, Vasa porodjajna pricaSta koristite za ciscenje kupatila?
+9
mama m
Maca
Mirka80
smiley
Aleksandra18
Anna
M&D
Maja.
Crnokosa
13 posters
Strana 1 od 2
Strana 1 od 2 • 1, 2
Sta koristite za ciscenje kupatila?
Sta od preparat i rikvizita koristite za ciscenje kuptila, wc-a?
Poslednji izmenio Crnokosa dana Uto Mar 05, 2013 9:20 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
Re: Sta koristite za ciscenje kupatila?
Čišćenje kupatila bez upotrebe hemikalija
Samo što ste sa čišćenjem završile proteklog vikenda, već Vam se čini da kupatilo vapi za novom turom osvežavanja. Umesto da koristite mnoštvo hemikalija, čime očistite – da, ali škodite svom zdralvju i prirodi, ovoga (i svakog sledećeg) puta, budite alternativne i upotrebite prirodne sastojke.
Za čišćenje kade, umivaonika, wc šolje, kao i površina sa pločicama, dovoljno je da imate sodu bikarbonu – odlično sredstvo za uklanjanje mrlja i kamenca; nakon upotrebe, isperite obrađena mesta vodom i uživaćete u rezultatu.
Čak i kada su u pitanju odvodi i onaj karakteristično neprijatan miris, soda bikarbona pristiže u pomoć! Nakon što ste (u gumenim rukavicama) očistile odvod od nakupljenih dlaka, sipajte ¾ šolje sode bikarbone, a zatim i belo destilovano sirće i zapušite rupu nekom starom krpom. Kombinacija sode i sirćeta formira jaku i efektnu penu koja će dobro pročistiti odvod; sačekajte dvadesetak minuta, a potom odvod isperite tako što ćete u njega polako sipati ključalu vodu. Ovaj postupak će napraviti završnicu Vašeg čišćenja odvoda.
Jednaka učinkovitost kao da ste koristile hemikalije, ali bez štetnih posledica po Vas i prirodu.
Samo što ste sa čišćenjem završile proteklog vikenda, već Vam se čini da kupatilo vapi za novom turom osvežavanja. Umesto da koristite mnoštvo hemikalija, čime očistite – da, ali škodite svom zdralvju i prirodi, ovoga (i svakog sledećeg) puta, budite alternativne i upotrebite prirodne sastojke.
Za čišćenje kade, umivaonika, wc šolje, kao i površina sa pločicama, dovoljno je da imate sodu bikarbonu – odlično sredstvo za uklanjanje mrlja i kamenca; nakon upotrebe, isperite obrađena mesta vodom i uživaćete u rezultatu.
Čak i kada su u pitanju odvodi i onaj karakteristično neprijatan miris, soda bikarbona pristiže u pomoć! Nakon što ste (u gumenim rukavicama) očistile odvod od nakupljenih dlaka, sipajte ¾ šolje sode bikarbone, a zatim i belo destilovano sirće i zapušite rupu nekom starom krpom. Kombinacija sode i sirćeta formira jaku i efektnu penu koja će dobro pročistiti odvod; sačekajte dvadesetak minuta, a potom odvod isperite tako što ćete u njega polako sipati ključalu vodu. Ovaj postupak će napraviti završnicu Vašeg čišćenja odvoda.
Jednaka učinkovitost kao da ste koristile hemikalije, ali bez štetnih posledica po Vas i prirodu.
Maja.- Pocasni clan
- Datum upisa : 19.08.2010
Saveti za čisto kupatilo
. Vecina sredstava za izbeljivanje je agresivna i nagriza povrsinu, zato ih ne ostavljajte da deluju predugo.
. Kadu nikada ne cistite agresivnim sredstvima, jer to nagriza emajl, a postoji i realna opasnost da vam hemikalije nagrizu kozu dok se kupate. Koristite prirodna sredstva; so, sirce i limunov sok.
. Keramicke plocice ce ostati sjajne ako ih povremeno istrljate krpom namocenom u alkohol, a nakon toga ispolirate suvom krpom.
. Ako su fuge uzmedu plocica bele i vremenom su se zaprljale, ocistite ih tako sto uzmete staru cetkicu za zube i neko sredstvo za izbeljivanje rublja. Blagim trljanjem cetkicom, prljavstina bi trebala nestati.
. Prirodno sredstvo kojim se mozete resiti velike vecine prljavstine i mrlja je jednak odnos sirceta i tople vode.
. Nakon svakog kupanja ili tusiranja kadu, umivaonik ili tus kabinu dobro isperite vodom i sunderom kako ne bi ostali ruzni rubovi od sapunice.
. NIKAD ne mesajte sredstvo za pranje sanitarija koje sadrzi hlor sa sircetom ili nekim drugim kiselim sredstvom. Dogodice se jaka hemijska reakcija pri kojoj se razvija i otrovni plin. To moze ostetiti ciscenu povrsinu, ali je jos je opasnije ako udahnete otrovne pare.
. Sirce i limunov sok najdelotvorniji su kod skidanja kamenca s armatura. Kamenac cete ukloniti tako da krpicu namocite u sirce, omotate je oko slavine i pustite da kiselina deluje nekoliko sati. Nakon toga ostaci kamenca se lagano skidaju sunderom.
. Bud u kupatilu je vrlo cesta pojava. Da bi se sprecio (ili smanjio) njen nastanak, kupatilo je potrebno sto cesce provetravati.
. Povremeno proverite u kakvom je stanju resetka na slavinama pa ako je potrebno, otvorite i ocistite.
. Vecina sredstava za izbeljivanje je agresivna i nagriza povrsinu, zato ih ne ostavljajte da deluju predugo.
. Kadu nikada ne cistite agresivnim sredstvima, jer to nagriza emajl, a postoji i realna opasnost da vam hemikalije nagrizu kozu dok se kupate. Koristite prirodna sredstva; so, sirce i limunov sok.
. Keramicke plocice ce ostati sjajne ako ih povremeno istrljate krpom namocenom u alkohol, a nakon toga ispolirate suvom krpom.
. Ako su fuge uzmedu plocica bele i vremenom su se zaprljale, ocistite ih tako sto uzmete staru cetkicu za zube i neko sredstvo za izbeljivanje rublja. Blagim trljanjem cetkicom, prljavstina bi trebala nestati.
. Prirodno sredstvo kojim se mozete resiti velike vecine prljavstine i mrlja je jednak odnos sirceta i tople vode.
. Nakon svakog kupanja ili tusiranja kadu, umivaonik ili tus kabinu dobro isperite vodom i sunderom kako ne bi ostali ruzni rubovi od sapunice.
. NIKAD ne mesajte sredstvo za pranje sanitarija koje sadrzi hlor sa sircetom ili nekim drugim kiselim sredstvom. Dogodice se jaka hemijska reakcija pri kojoj se razvija i otrovni plin. To moze ostetiti ciscenu povrsinu, ali je jos je opasnije ako udahnete otrovne pare.
. Sirce i limunov sok najdelotvorniji su kod skidanja kamenca s armatura. Kamenac cete ukloniti tako da krpicu namocite u sirce, omotate je oko slavine i pustite da kiselina deluje nekoliko sati. Nakon toga ostaci kamenca se lagano skidaju sunderom.
. Bud u kupatilu je vrlo cesta pojava. Da bi se sprecio (ili smanjio) njen nastanak, kupatilo je potrebno sto cesce provetravati.
. Povremeno proverite u kakvom je stanju resetka na slavinama pa ako je potrebno, otvorite i ocistite.
Maja.- Pocasni clan
Upravo sam oribala plasticnu kadu sircetom, nista drugo nece da mi skine kamenac. Takodje i tus se nakupio kamenca za 2-3 meseca katastrofa, jedino sirce pomaze definitivno!
Gost- Gost
Ja za wc koristim pirje svega neizbjezan Domestos,
M&D- Junior na forumu
- Datum upisa : 01.09.2010
Trenutno koristim arf deobad, ali inace cilit, iako ozbiljno razmisljam da pocnem cistiti sa prirodnim sredstvima...
Anna- Junior na forumu
- Datum rođenja : 12.01.1987
Datum upisa : 03.12.2010
Godina : 37
koristim Cilit Bang...
Maja.- Pocasni clan
Domestos i Arf
Aleksandra18- Pocasni clan
- Datum rođenja : 28.10.1987
Datum upisa : 03.12.2010
Sirce i samo sirce, jedino "sredstvo" koje stvarno ocisti kamenac. Ne mirise bas najlepse ali vaznije mi je da je cisto.
smiley- Pocasni clan
- Datum upisa : 09.12.2010
Za druge ne znam ali ja uzmem sundjer i sirce i ne stedim. I to sundjer sa sa onim grubim delom za ribanje, natopim sircetom i predjem sve sto treba, ostavim malo da odstoji pa isperem vodom. Ako treba na nekim mestima ponovim. Meni je najkriticnija tus kabina jer na staklu od iste vecito ima tragova kamenca i tufnica i samo sircetom skinem sve. Plocice isto tako. Sudopera se blista posle sirceta i uz to ne brinem hoce li negde ostati nedovoljno isprano. Nekad pre sam imala tamno plave podne plocice u kupatilu pa je bilo bas "zabavno" odrzavati to i tad sam bukvalno sipala sirce po podu, ostavim da stoji malo i onda cetkom ocistim sve moguce sa njih i super.
Izvini ja se bas raspisala.
Izvini ja se bas raspisala.
smiley- Pocasni clan
Ma ako pisi... Eto vidis kak osuper i prirodno... Kod nas kapala cesma malo u kuhinji i sudopera je uzasna i moram da pokusam sa sircetom...
Od svih onih preparata ruke mi budu u uzasnom stanju...
Od svih onih preparata ruke mi budu u uzasnom stanju...
To ti pricam. Sircetom ces to skinuti sigurno.
Ja s vremena na vreme case i solje operem sircetom jer znas kako se ponekad po dnu, oko ruckica i po "sarama" ako nije glatko sve, znaju videti beli tragovi od kamenca, koliko god se prale to se vremenom pojavi. Moja bivsa gazdarica recimo svaki put kad opere nesto od emajliranog posudja sipne malo sirceta i razlije po serpi ili cemu god i onda obrise. Miris brzo ispari a nema sanse da negde ostane trag od vode.
Ja s vremena na vreme case i solje operem sircetom jer znas kako se ponekad po dnu, oko ruckica i po "sarama" ako nije glatko sve, znaju videti beli tragovi od kamenca, koliko god se prale to se vremenom pojavi. Moja bivsa gazdarica recimo svaki put kad opere nesto od emajliranog posudja sipne malo sirceta i razlije po serpi ili cemu god i onda obrise. Miris brzo ispari a nema sanse da negde ostane trag od vode.
smiley- Pocasni clan
Ja imam one tuborg case i na njih se najvise vidi kamenac od vode... tackaste su...
Pokusacu sa sircetom i javljam sta sam uradila
Hvala na savetima
Pokusacu sa sircetom i javljam sta sam uradila
Hvala na savetima
Ok, javi sta bilo. Uspece naravno.
smiley- Pocasni clan
Domestos,ali ugusim se dok radim sa njim
Mirka80- Novajlija
- Datum rođenja : 07.11.1980
Datum upisa : 25.01.2011
Godina : 44
Dack anitra sa izbeljivacem ili cilit bang....a za svaki dan cif...
Maca- Urednici
- Datum rođenja : 22.06.1987
Datum upisa : 10.11.2010
Morala sam da vidim od kud idejamaca ::Dack anitra sa izbeljivacem
Znaci menja boju kose?
Poslednji izmenio Maia dana Sub Feb 05, 2011 10:40 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
Dack anitra od danas kao balzam za kosu! Navali narode.
smiley- Pocasni clan
on mi je najeftiniji a dobro skida prljavsinu...jos kad se pomesa za balzamom za kosu...sve ostaje glatko...
Maca- Urednici
- Datum rođenja : 22.06.1987
Datum upisa : 10.11.2010
domestos,cif za kamenac ili ace,mer,one zezalice za wc solju dack,osvezivac onaj mali...a za kuhinju cif za masnocu,fery...
mama m- Junior na forumu
- Datum rođenja : 17.05.1986
Datum upisa : 04.05.2011
Godina : 38
Mer za wc je super, kupila njega zadnji put...
Nema onog gusenja kao sa domestosom, a i cini mi se da bolje cisti.
Nema onog gusenja kao sa domestosom, a i cini mi se da bolje cisti.
Mr. Proper je zakon!!!
leptirko- Pocasni clan
- Datum rođenja : 04.06.1982
Datum upisa : 04.02.2013
Godina : 42
Strana 1 od 2 • 1, 2
Similar topics
» Ciscenje tepiha
» Ciscenje mikrotalasne rerne
» Koju kupku/gel za tusiranje koristite?
» Koju vrstu kontracepcije ili zastite koristite?
» Da li imate neke uzrecice koje stalno koristite?
» Ciscenje mikrotalasne rerne
» Koju kupku/gel za tusiranje koristite?
» Koju vrstu kontracepcije ili zastite koristite?
» Da li imate neke uzrecice koje stalno koristite?
Strana 1 od 2
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu