Zadnje teme
» Caskanje uz kaficuod Bubica Pet Feb 02, 2018 11:20 pm
» Namestanje zeludca, materice...
od milica30 Ned Mar 12, 2017 2:21 pm
» Trudnoća po nedeljama - drugo tromesecje
od Tina Ned Feb 05, 2017 3:50 pm
» Hemoroidi
od Nensy85 Čet Feb 02, 2017 1:20 pm
» Trazimo uzrok poteskoca u zatrudnjivanju
od Nensy85 Čet Feb 02, 2017 1:02 pm
» Kako zamisljate sebe za 10 godina?
od Charlize93 Sub Jan 28, 2017 5:55 pm
» Cekamo rode :)
od Tina Pon Jan 23, 2017 6:21 pm
» Pohvalimo se nasom decom
od Tina Sub Jan 21, 2017 11:00 pm
» Razvod
od Bubica Čet Sep 10, 2015 10:22 am
» Prelepa zenska i decija garderoba
od Doktorka Pet Dec 05, 2014 3:30 pm
Preporucujemo teme:
Teme za caskanje:
Cekamo rode :),
Caskanje trudnica,
Caskanje mamika
Zatrudnjivanje:
Hrana koja povecava plodnost
Trudnoca:
Prvo tromesecje,
Drugo tromesecje,
Trece tromesecje
Porodjaj:
Nakon porodjaja, Vasa porodjajna pricaKako prekinuti pušenje u toku trudnoće?
+5
Aleksandra18
M&D
morena
TICA
Maja.
9 posters
Strana 1 od 1
Kako prekinuti pušenje u toku trudnoće?
Morate saznati više o štetnim dejstvima cigareta u toku trudnoće. Pušenje nije uopšte zdravo, posebno za Vašu bebu. Tako da ako ste rob ove rđave navike, trebalo bi da prestanete da pušite pre nego što zatrudnite. To je prvi korak koji treba da načinite, kada planirate materinstvo. Postoji nekoliko metoda koje pomažu u odvikavanju od pušenja i stalno ih se pridržavajte dok ne postignete uspeh.
Ako niste težak pušač, onda Vam neće predstavljati veliki problem da prestanete da pušite. Prosto ne kupujte više cigarete i bacite upaljače, piksle i druge paklice cigareta – tj. sve ono u kući što se odnosi na cigarete. Ne razmišljajte o pušenju; zaokupite pažnju čitanjem knjiga o bebama i porodici. Ova metoda ne zahteva bilo kakav lek, ali će zahtevati jaku mentalnu snagu kako bi mogli da se iskontrolišete radi Vašeg zdravlja.
Kako prekinuti pušenje u toku trudnoće?U početku, možda ćete biti deprimirani, pod stresom, umorni, nervozni...Ali ovo će nestati kako vreme prolazi, ako ste strpljivi. Drugi način koji se pokazao uspešnim za odvikavanje od cigareta je da smanjujete broj cigareta dan za danom. Nakon 4-5 dana smanjite broj cigareta za jednu. Ovim putem, vrlo brzo ćete pušiti samo jednu cigaretu dnevno. Ipak kritičan deo će uslediti na kraju kada ne bi trebalo da ispušite nijednu cigaretu. Tad možete pušiti po jednu cigaretu tokom tog kritičnog dana, a onda napravite što veću pauzu između dva dana kada pušite. Ako imate jaku mentalnu snagu, moćićete da prestanete sa pušenjem sa ovom metodom takođe.
Ako niste težak pušač, onda Vam neće predstavljati veliki problem da prestanete da pušite. Prosto ne kupujte više cigarete i bacite upaljače, piksle i druge paklice cigareta – tj. sve ono u kući što se odnosi na cigarete. Ne razmišljajte o pušenju; zaokupite pažnju čitanjem knjiga o bebama i porodici. Ova metoda ne zahteva bilo kakav lek, ali će zahtevati jaku mentalnu snagu kako bi mogli da se iskontrolišete radi Vašeg zdravlja.
Kako prekinuti pušenje u toku trudnoće?U početku, možda ćete biti deprimirani, pod stresom, umorni, nervozni...Ali ovo će nestati kako vreme prolazi, ako ste strpljivi. Drugi način koji se pokazao uspešnim za odvikavanje od cigareta je da smanjujete broj cigareta dan za danom. Nakon 4-5 dana smanjite broj cigareta za jednu. Ovim putem, vrlo brzo ćete pušiti samo jednu cigaretu dnevno. Ipak kritičan deo će uslediti na kraju kada ne bi trebalo da ispušite nijednu cigaretu. Tad možete pušiti po jednu cigaretu tokom tog kritičnog dana, a onda napravite što veću pauzu između dva dana kada pušite. Ako imate jaku mentalnu snagu, moćićete da prestanete sa pušenjem sa ovom metodom takođe.
Maja.- Pocasni clan
- Datum upisa : 19.08.2010
Re: Kako prekinuti pušenje u toku trudnoće?
Pušenje je štetno za zdravlje majke i bebe. Kada pušite, vaša beba dobija manje kiseonika. Nedostatak kiseonika može da izazove usporen rast bebe i sticanje manje telesne težine. Pušenje u trudnoći je povezano i sa prevremenim porođajem i drugim komplikacijama gradiviteta.
Kako možete da pomognete sebi? Prekinite da pušite ili makar smanjite broj popušenih cigareta dnevno na minimum. Znamo da je to teško, ali zapamtite, to radite zbog vaše bebe.
Korisni saveti
Napišite razloge zbog kojih želite da prestanete da pušite. Uvek kada ste u iskušenju da zapalite cigaretu, ponovo pročitajte šta ste napisali. Veliki broj žena misli da im cigarete pomažu da se opuste. To, u stvari, nije tako. Popušena cigareta smiruje u vašem organizmu potrebu za nikotinom, a nedostatak nikotina vas zapravo čini napetom.
Izaberite „odlučujući dan”. Na taj dan, bacite sve cigarete, upaljače, šibice i pepeljare iz stana.
Pre nego što prestanete da pušite, donesite odluku o tome kako ćete se ponašati prvih dana. Korisno je da vodite dnevnik. To će vam pomoći da jasnije shvatite vaše pušačke navike.
Klonite se na neko vreme mesta, aktivnosti ili društva koje kod vas izaziva želju za cigaretom.
Zamolite partnera i prijatelje da vam pomognu. Ukoliko je vaš partner takođe pušač, pokušajte zajedno da ostavite cigarete, ili, ukoliko je to nemoguće, zamolite partnera da ne puši u prostoriji u kojoj se vi nalazite.
Konsultujte se sa vašim lekarom oko sigurnih pomagala za odvikavanje od pušenja kao što su žvakaće gume, flasteri, sprejevi za nos i slično. Nemojte koristiti ništa od navedenog, dok vam lekar ne da za to odobrenje.
Nemojte se obeshrabriti ukoliko vam ne uspe da iz prvog pokušaja ostavite cigarete.
Kako možete da pomognete sebi? Prekinite da pušite ili makar smanjite broj popušenih cigareta dnevno na minimum. Znamo da je to teško, ali zapamtite, to radite zbog vaše bebe.
Korisni saveti
Napišite razloge zbog kojih želite da prestanete da pušite. Uvek kada ste u iskušenju da zapalite cigaretu, ponovo pročitajte šta ste napisali. Veliki broj žena misli da im cigarete pomažu da se opuste. To, u stvari, nije tako. Popušena cigareta smiruje u vašem organizmu potrebu za nikotinom, a nedostatak nikotina vas zapravo čini napetom.
Izaberite „odlučujući dan”. Na taj dan, bacite sve cigarete, upaljače, šibice i pepeljare iz stana.
Pre nego što prestanete da pušite, donesite odluku o tome kako ćete se ponašati prvih dana. Korisno je da vodite dnevnik. To će vam pomoći da jasnije shvatite vaše pušačke navike.
Klonite se na neko vreme mesta, aktivnosti ili društva koje kod vas izaziva želju za cigaretom.
Zamolite partnera i prijatelje da vam pomognu. Ukoliko je vaš partner takođe pušač, pokušajte zajedno da ostavite cigarete, ili, ukoliko je to nemoguće, zamolite partnera da ne puši u prostoriji u kojoj se vi nalazite.
Konsultujte se sa vašim lekarom oko sigurnih pomagala za odvikavanje od pušenja kao što su žvakaće gume, flasteri, sprejevi za nos i slično. Nemojte koristiti ništa od navedenog, dok vam lekar ne da za to odobrenje.
Nemojte se obeshrabriti ukoliko vam ne uspe da iz prvog pokušaja ostavite cigarete.
TICA- Junior na forumu
- Datum rođenja : 09.02.1990
Datum upisa : 20.08.2010
Godina : 34
Ja sam pušač već 14 godina. Uopće mi nije bio problem prestati pušiti kad sam saznala da sam trudna. Nakon pozitivnog testa i bete, otišla sam na kavu, popušila svoje i bacila cigarete u smeće. Od tada je prošlo već skoro 2 i pol mjeseca. Još mi dođe gušt, pogotovo kad izađem s prijateljima, ali jednostavno znam da neću zapaliti. Ne bi nikad, ipak imam svoje zlato u sebi. Držim fige svima koje puše da prestanu. Ipak je to samo 9 mjeseci!
morena- Clan u razvoju
- Datum rođenja : 04.08.1980
Datum upisa : 19.08.2010
Godina : 44
Svaka cast !morena ::Ja sam pušač već 14 godina. Uopće mi nije bio problem prestati pušiti kad sam saznala da sam trudna. Nakon pozitivnog testa i bete, otišla sam na kavu, popušila svoje i bacila cigarete u smeće. Od tada je prošlo već skoro 2 i pol mjeseca. Još mi dođe gušt, pogotovo kad izađem s prijateljima, ali jednostavno znam da neću zapaliti. Ne bi nikad, ipak imam svoje zlato u sebi. Držim fige svima koje puše da prestanu. Ipak je to samo 9 mjeseci!
Ali to je samo stvar karaktera i zelje !
TICA- Junior na forumu
- Datum rođenja : 09.02.1990
Datum upisa : 20.08.2010
Godina : 34
Ja sam bila pusac...naravno prestala sam definitvvno ali sam pusila od sedmog razreda do 30 godine,kad sam bila trudna sa prvim djetetom sama sam bacila cigare kako je rekla @morena,otisla na kafu i na silu popusila cigaru i bacila citavih 9 mjeseci,naravno nakon porodjaja jos dva mjeseca i samo sam zapalila,tako sa sve troje djece,Kako,..j.jednostavno organizam mi nije dozovljavao da pusim,muka mi je od cigare i dima bilo....
Sada sam prestala da pusim definitvno i nemislim vise nikad zapaliti...
Sada sam prestala da pusim definitvno i nemislim vise nikad zapaliti...
M&D- Junior na forumu
- Datum upisa : 01.09.2010
Ja nisam pusac a i da jesam prekinula bih zbog bebe-neka moja snajka je pusila celu trudnocu,bebi nista nije falilo ali ne znam kako je mogla,ona je jela cigare i jos je zdravstveni radnik
Aleksandra18- Pocasni clan
- Datum rođenja : 28.10.1987
Datum upisa : 03.12.2010
Godina : 37
Ja sam pusac Nisam pusila dok sam bila trudna,cak ni u stanu kod nas niko ne pusi,od kad sam saznala da sam trudna zabranili smo pusenje u stanu.Muz ija izlazimo na hodnik da bi zapalili ili otvorimo prozor u kuhinji....Ne mogu da shvatim Aleksandra kako je mogla ta tvoja snajka,ako sam ja luda i trujem sebe bebu necu!I treci put ako ostanem trudna bacam cigare nadam se zauvek!
sissi- Senior na forumu
- Datum rođenja : 19.06.1981
Datum upisa : 29.11.2010
Godina : 43
Mozda sam vec pisala u ovoj temi ali nema veze... Neke zene ne batale cigare i kao nista detetu ne fali, a moja rodjena tetka je pusila obe trudnoce kao turcin i starijoj devojcici nista a mladja jos kao bebica imala probleme, te bronhitis, te alergije, te ne znam sta vise... i receno joj je da postoji mogucnost da je od cigara...
I zasto zbog tih sr**a da se dete muci
I zasto zbog tih sr**a da se dete muci
Ona se drzala teorije da detetu ne moze nista da fali,koliko slucajeva ima.Pa bar da je smanjila nego ni to
Aleksandra18- Pocasni clan
- Datum rođenja : 28.10.1987
Datum upisa : 03.12.2010
Godina : 37
Pa bzvze... al eto desi se i to... ja bih pukla kad bih znala da sam svesno to radila i moje dete pati sada zbog toga...
Trudnica pušenjem svoje nerođeno dete izlaže riziku abrupcije placente - što može dovesti do smrti ploda. Nikotin, takođe, sužava krvne sudove, tako da ometa protok hrane i kiseonika do bebe. Postoje čak i istraživanja koja dokazuju da se detetu povećava rizik od astme i leukemije. Deca pušača češće pate od astme i drugih respiratornih infekcija od dece nepušača. Veća je verovatnoća da će deca izložena duvanskom dimu kašljati noću, verovatno zbog stalnog udisanja duvanskog dima.
Ceo clanak na KLIK
Ceo clanak na KLIK
Istina,evo moja komsinica bila trudna po treci put,bila na amnio... neznam tacan naziv,bebac zdrav,sve je bio OK,decak,i pusila je svo vreme,tacnije,skrivala se. Secam se da sam bila na kafi kod nje i pitam je koliko je vec trudna,ona mi kaze 20. nedelja,i pitam je da li se bebica mrda,ona kaze ne. Nisam zelela da baksuziram i da je uplasim,tako da sam samo rekla da svaka zena oseca drugacije... Medju tim,tih dana ona ode na UZ,i beba mrtva vec dve nedelje. Nije nista osetila,ni bolove nije imala,ni temp. jednostavno beba umrla.
Bubica- Urednici
- Datum upisa : 14.09.2010
Jao...
Ne znam, ja sam za bolje spreciti nego...
Sigurno se ne desava svima zbog pusenja ali odakle znas...
Ne znam, ja sam za bolje spreciti nego...
Sigurno se ne desava svima zbog pusenja ali odakle znas...
prestala sam da pusim jer mi je bilo uzasno mukaaaaaa,sada mi dodje ponekada da zapalim ali necu
marasrna- Urednici
- Datum rođenja : 01.06.1975
Datum upisa : 15.03.2012
Godina : 49
Similar topics
» Hrkanje u toku trudnoće
» Pokreti ploda u toku trudnoće
» Zdravstveni rizici na radnom mestu u toku trudnoće
» Recnik trudnoce
» Rani simptomi trudnoce
» Pokreti ploda u toku trudnoće
» Zdravstveni rizici na radnom mestu u toku trudnoće