Svet zena
Forum o partnerstvu, braku, zatrudnjivanju, trudnoci, porodjaju, deci, domacinstvu...
Mnogo saveta, porodicna i fina atmosfera.
Kao gosti ne vidite sve stranice zato pridruzite nam se... :)

Ukoliko imate problema sa registracijom, logovanjem ili slicno prijavite na svetzena@gmail.com
♥️❤️♥️

Join the forum, it's quick and easy

Svet zena
Forum o partnerstvu, braku, zatrudnjivanju, trudnoci, porodjaju, deci, domacinstvu...
Mnogo saveta, porodicna i fina atmosfera.
Kao gosti ne vidite sve stranice zato pridruzite nam se... :)

Ukoliko imate problema sa registracijom, logovanjem ili slicno prijavite na svetzena@gmail.com
♥️❤️♥️
Svet zena
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Blog - Svet zena
Svet zena
Zadnje teme
» Caskanje uz kaficu
od Bubica Pet Feb 02, 2018 11:20 pm

» Namestanje zeludca, materice...
od milica30 Ned Mar 12, 2017 2:21 pm

» Trudnoća po nedeljama - drugo tromesecje
od Tina Ned Feb 05, 2017 3:50 pm

» Hemoroidi
od Nensy85 Čet Feb 02, 2017 1:20 pm

» Trazimo uzrok poteskoca u zatrudnjivanju
od Nensy85 Čet Feb 02, 2017 1:02 pm

» Kako zamisljate sebe za 10 godina?
od Charlize93 Sub Jan 28, 2017 5:55 pm

» Cekamo rode :)
od Tina Pon Jan 23, 2017 6:21 pm

» Pohvalimo se nasom decom
od Tina Sub Jan 21, 2017 11:00 pm

» Razvod
od Bubica Čet Sep 10, 2015 10:22 am

» Prelepa zenska i decija garderoba
od Doktorka Pet Dec 05, 2014 3:30 pm

Verujete li u Boga?

+8
smiley
Aleksandra18
tasana065
Anna
TICA
morena
Brana
Crnokosa
12 posters

Strana 1 od 2 1, 2  Sledeći

Ići dole

Verujete li u Boga? Empty Verujete li u Boga?

Počalji od Crnokosa Pet Avg 13, 2010 2:01 pm

Verujute li da on postoji? Da li posecujete crkve, manastire?
Crnokosa
Crnokosa
Admin
Admin

Ženski Datum upisa : 06.08.2010

https://svetzena.forumsr.com

Nazad na vrh Ići dole

Verujete li u Boga? Empty Re: Verujete li u Boga?

Počalji od Crnokosa Ned Avg 15, 2010 6:37 pm

Ni ja ne idem u ovu nasu crkvu,ne znam zasto... ali zato obozavam nase okolne manastire! Kad imamo uslova mm i ja krenemo kolima pa obidjemo 2-3 dalja manastira... opusta me sve to, pogotovo miris u manastiru!
Crnokosa
Crnokosa
Admin
Admin

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Brana Sre Sep 01, 2010 5:07 pm

Verujem!!!A crkve ne posecujem jer tamo sam srela najvece pacenike koji tamo dolaze da bi ljudima solili pamet o tome kako treba da se zivi a i sami tako ne zive ali se tamo lece!!Sta da kazem kada sam za vreme velikog posta videla svestenika kako kupuje meso!! Ima jos toliko situacija da ne znam gde bi mi sve stalo kada bi pocela da pisem!!!
Ja se ispovedam pred pricest jos pre dve godine i svesteniku zvoni mobilni i on meni kaze cekaj da se javim pa ti i ovako nisi ni gresila!!! ???? itd..
Manastire OBOZAVAM da posecujem!!
Crkve volim da posetim kada nema mnogo ljudi tek tada osetim onaj Boziji mir unutra i obozavam da osetim miris tamjana!!Crkva je kao institucija bozija kuca ali ljudi u njoj su............ :sad:
Brana
Brana
Admin
Admin

Ženski Datum rođenja : 02.01.1988
Datum upisa : 18.08.2010
Godina : 36

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Gost Sre Sep 01, 2010 5:54 pm

verujem u Boga ...celim srcem..i otkada je tako vidim koliko sam gresna..nekada mi se cinilo da sam ja dobra a da su ljudi oko mene(cesto ) grozni oni koji iskoriscavaju moju "dobrotu"a to je cista glupost...niti sam ja neka suva dobrota ..niti mene neko iskoriscava...ali sa raznim ljudima se srecemo kako bi naucili stvari koje su nam potrebne u zivotu ...kada vidimo sebe koliko nesavrseni i prepuni mana i grehova...nasa ljubav prema ljudima raste....moj ego je jak i grozan i ja se borim -koliko god mogu....ali isto tako vidim ljude koji ne vide sebe...krive druge za svoje padove....ljude koji su razocarani u ljude.....to su sve neizleceni egoisti....Bog nam je dao volju i misljenje...kao naoruzanje za ucenje....molitvu za smirenje ...post za prociscenje..a crkve za postovanje....ne komentarisem popove ...jer je i to greh ..ko sam ja da kazem kakav je neko drugi..pogotovo pop..on svoje grehe ispoveda i nosi ja svoje...posetila sam mnoge crkve i manastire ....izdvojila bih naravno Ostrog -Slava mu i Milost,Veliku Remetu -na Fruskoj Gori,Vitovnicu-Petrovac na Mlavi,manastir Moraca u Crnoj Gori ...i naravno Pivski manastir, koji je kao i manastir Moraca pored toga sto odise neopisivom smirenoscu Duha Svetoga,jako interesantan zbog svoje istorije i freskopisanja....
Gost
Gost

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Crnokosa Sre Sep 01, 2010 6:09 pm

Ja imam jednu nedoumicu oko pricesta... Kako ja da se setim svega sto sam zgresila da kazem? I to sto zaboravim sta s njim?
Crnokosa
Crnokosa
Admin
Admin

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Brana Sre Sep 01, 2010 6:14 pm

Setis se samo onih grehova koji te najvise jedu i zbog kojih se najvise kajes naravno da ne mozes svih da se setis ali ako neki propustis pomolis se Bogu da ti ih oprosti!! :) :hugs:
Brana
Brana
Admin
Admin

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Gost Sre Sep 01, 2010 6:16 pm

pcela Maia ::Ja imam jednu nedoumicu oko pricesta... Kako ja da se setim svega sto sam zgresila da kazem? I to sto zaboravim sta s njim?
neko savetuje i da pre ispovesti zapises sve grehove kojih mozes da se setis.....
Gost
Gost

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Crnokosa Sre Sep 01, 2010 6:17 pm

Brana ::Verujem!!!A crkve ne posecujem jer tamo sam srela najvece pacenike koji tamo dolaze da bi ljudima solili pamet o tome kako treba da se zivi a i sami tako ne zive ali se tamo lece!!Sta da kazem kada sam za vreme velikog posta videla svestenika kako kupuje meso!! Ima jos toliko situacija da ne znam gde bi mi sve stalo kada bi pocela da pisem!!!
Ja se ispovedam pred pricest jos pre dve godine i svesteniku zvoni mobilni i on meni kaze cekaj da se javim pa ti i ovako nisi ni gresila!!! ???? itd..
Crkve volim da posetim kada nema mnogo ljudi tek tada osetim onaj Boziji mir unutra i obozavam da osetim miris tamjana!!Crkva je kao institucija bozija kuca ali ljudi u njoj su............ :sad:
Sto se tice popova nama je receno da dok nose mantiju oni bi trebalo da se ponasaju kako svestenim licima dolikuje,kad je skinu oni su obicni ljudi... ja se slazem sa ovim ali mislim da kad skine mantiju on treba da ostane dosledan njoj a ne da postane gori od mnogih ljudi... Ne ide mi to... i ovo sto je Brana navela stvarno nije u redu za jedno svesteno lice...
Na pravoslavnom portalu bilo je primera kada su se neki zalili na neke svestenike i zatrazeno im je ime crkve, grad i ime svestenika i mislim da su intervenisali...
Crnokosa
Crnokosa
Admin
Admin

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od morena Sre Sep 01, 2010 6:20 pm

Ja vjerujem u Boga. I idem na misu svaku nedjelju. A od kada sam trudna, mm i ja obavezno idemo zajedno svake nedjelje na misu. To mi je nešto prekrasno.
I osobno ne volim izgovore tipa: ne idem u crkvu jer su mi ljudi bez veze i svećenici ne valjaju. To većina ljudi kaže, kao vjerujem ja u Boga a crkvu nije vidio godinama. Teško je ići na misu svake nedjelje, to nije lagano, ne da ti se uvijek, ali u crkvu ideš radi sebe i Boga. I kad je vruće i kad pada snijeg i kad ti se spava....Ne možemo od Boga tražiti pomoć, a ništa ne dati i ne pokazati da smo spremni i na malo odricanja za to u šta vjerujemo.
morena
morena
Clan u razvoju
Clan u razvoju

Ženski Datum rođenja : 04.08.1980
Datum upisa : 19.08.2010
Godina : 44

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Brana Sre Sep 01, 2010 6:21 pm

pcela Maia ::
Brana ::Verujem!!!A crkve ne posecujem jer tamo sam srela najvece pacenike koji tamo dolaze da bi ljudima solili pamet o tome kako treba da se zivi a i sami tako ne zive ali se tamo lece!!Sta da kazem kada sam za vreme velikog posta videla svestenika kako kupuje meso!! Ima jos toliko situacija da ne znam gde bi mi sve stalo kada bi pocela da pisem!!!
Sto se tice popova nama je receno da dok nose mantiju oni bi trebalo da se ponasaju kako svestenim licima dolikuje,kad je skinu oni su obicni ljudi... ja se slazem sa ovim ali mislim da kad skine mantiju on treba da ostane dosledan njoj a ne da postane gori od mnogih ljudi... Ne ide mi to... i ovo sto je Brana navela stvarno nije u redu za jedno svesteno lice...
Na pravoslavnom portalu bilo je primera kada su se neki zalili na neke svestenike i zatrazeno im je ime crkve, grad i ime svestenika i mislim da su intervenisali...
:hugs:
Brana
Brana
Admin
Admin

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Gost Sre Sep 01, 2010 6:24 pm

pcela Maia ::
na to treba da obrate paznju crkveni odbori...u svakom zitu ima kukolja....ja sam mislila da ne bih zbog par ljudi generalizovala stvari a i tih par odgovaraju za svoj grehove....ne znam meni je tek sa 25 postalo to sve jasno ...pre toga kao sto sam vec rekla stvari sam gledala na manjoj slici.....
Gost
Gost

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Brana Sre Sep 01, 2010 6:29 pm

Ja idem u crkvu radi sebe ali ne voim da mi neko pametuje, ja slusam liturgiju i pevam u crkvenom horu i prilazi mi baba na pola liturgije i kaze kako mozes da sednes na pola liturgije to nije pristojni ti nisi pravi vernik a ja sam tada dobila i umirem od bolova!!Zasto huli kada ne zna razlog i navodi mene na greh da se svadjam sa njom ja sam samo cutala i gledala svoja posla!Takvih situacija sam imala na pretek i jednostavno ako covek veruje i moli se Bogu on to moze bilo gde i u crkvi i van nje ima ljudi koji dolaze svake nedelje na liturgiju i ne izlaze iz crkve a van nje svasta rade i cine ljudima lose ja verujem u Boga i znam kroz sta sam prosla i situacije gde sam videla Boziju pomoc on je uvek sa nama gde god bili i sta god cinili!!Van crkve ili u crkvi!!I ja ne osudjujem ljude ali sto nije u redu nije u redu i necu da cutim nego cu da kazem pa makar bilo svesteno lice koje treba da bude primer ljudima koji su u veri ili oni koji tek treba da pristupe veri pa im treba neko da ih posavetuje a neko da ih sablaznjava.

Poslednji izmenio Brana dana Sre Sep 01, 2010 6:32 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
Brana
Brana
Admin
Admin

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Crnokosa Sre Sep 01, 2010 6:31 pm

morena ::I ono šta sam napisala se odnosi i na mene, i ja znam bit lijena pa ne odem na misu. A trebala bi.
Ja imam drugačije mišljenje o svećenicima. Mislim da su oni samo ljudi i da griješe kao i svi mi. I uopće me nije briga šta rade u slobodno vrijeme. Jedino šta mislim da bi se trebali ponašati dolično, ali ako popiju koju previše ili nešto slično, nikom ništa.
Naravno da i oni grese, ljudi su... ali neke stvari ne dolikuju svestenim licima ni u slobodno vreme... a ipak su tamo i propovedaju ...

Ja nisam imala naviku da idem u crkvu jer moji nikad nisu odlazili tamo... i to mi je mnogo krivo, jer tek sad vidim neke stvari ali nastojat cu da ih promenim...
Crnokosa
Crnokosa
Admin
Admin

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Crnokosa Sre Sep 01, 2010 6:33 pm

Brana :: i jednostavno ako covek veruje i moli se Bogu on to moze bilo gde i u crkvi i van nje
Ovo si u pravu...
Cim nadjem tekst o tome iskopiracu ga ovde!
Profesor veronauke nam je isto pricao o tome... da je vazno iskreno se moliti Bogu a kada,gde i kako da nije bitno...
Crnokosa
Crnokosa
Admin
Admin

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Brana Sre Sep 01, 2010 6:35 pm

Naravno!! :hugs:
Brana
Brana
Admin
Admin

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Gost Sre Sep 01, 2010 6:37 pm

Brana ::Ja idem u crkvu radi sebe ali ne voim da mi neko pametuje, ja slusam liturgiju i pevam u crkvenom horu i prilazi mi baba na pola liturgije i kaze kako mozes da sednes na pola liturgije to nije pristojni ti nisi pravi vernik a ja sam tada dobila i umirem od bolova!!Zasto huli kada ne zna razlog i navodi mene na greh da se svadjam sa njom ja sam samo cutala i gledala svoja posla!Takvih situacija sam imala na pretek i jednostavno ako covek veruje i moli se Bogu on to moze bilo gde i u crkvi i van nje ima ljudi koji dolaze svake nedelje na liturgiju i ne izlaze iz crkve a van nje svasta rade i cine ljudima lose ja verujem u Boga i znam kroz sta sam prosla i situacije gde sam videla Boziju pomoc on je uvek sa nama gde god bili i sta god cinili!!Van crkve ili u crkvi!!I ja ne osudjujem ljude ali sto nije u redu nije u redu i necu da cutim nego cu da kazem pa makar bilo svesteno lice koje treba da bude primer ljudima koji su u veri ili oni koji tek treba da pristupe veri pa im treba neko da ih posavetuje a neko da ih sablaznjava.
Branice svugde nas ima svakakvih....oprostis ljudima i ti se osecas bolje ,veruj mi ..kada se jedis i nerviras samo sebi naskodis....ne znaju ljudi sta ce...ne postoji manji ili veci vernik..postoji samo vernik i nevernik...niko ne moze da kaze "koliki"je vernik ili tebi da soli pamet ...to su gluposti...ti znas gde je tvoje srce ..i Hvala Bogu na tome :hugs: :hugs: :hugs: :hugs:
Gost
Gost

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Crnokosa Sre Sep 01, 2010 7:02 pm

Nadjoh nesto sto je jako lepo receno:
Postoje ljudi koji grade crkve a ne obraćaju pažnju na svoje duše.
(Sv. Filaret moskovski)
Crnokosa
Crnokosa
Admin
Admin

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Brana Sre Sep 01, 2010 7:33 pm

pcela Maia ::Nadjoh nesto sto je jako lepo receno:
Postoje ljudi koji grade crkve a ne obraćaju pažnju na svoje duše.
(Sv. Filaret moskovski)
extra receno!! :)
Brana
Brana
Admin
Admin

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od TICA Pet Sep 03, 2010 9:04 am

BoG IMA POZITIVNE ODGOVORE NA SVE !
''Nije moguce''
-Sve je moguce-
''Suvise sam umoran''
-Ja cu te odmoriti-
''Niko me stvarno ne voli''
-Ja te volim-
''Ne mogu vise''
-Moja milost ti je dovoljna-
''Ne mogu da resim probleme''
-Ja cu voditi tvoje korake-
''Ne mogu to da uradim''
-Mozes sve da uradis-
''Nisam to u stanju da uradim''
-ja jesam-
''Ne mogu sam sebi oprostiti''
-Ja ti oprastam-
''Nemam''ono''sto je potrebno ''za to''
-Ja cu te snabdevati-
''Strah me je''
-Nisam ti dao duha bojazljivog nego snage-
''Uvek sam zabrinut i napet''
-Sve svoje brige meni prepusti-
''Nemam dovoljno vere''
-Ja svakom dajem vere onoliko koliko mu treba-
''Nisam dovoljno pametan''
-Ja ti dajem mudrost-
''Osecam se usamljeno''
-Nikada te necu napustiti niti zaboraviti-
TICA
TICA
Junior na forumu
Junior na forumu

Ženski Datum rođenja : 09.02.1990
Datum upisa : 20.08.2010
Godina : 34

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Crnokosa Pet Sep 03, 2010 9:10 am

:aplauz: :aplauz: :aplauz:
Crnokosa
Crnokosa
Admin
Admin

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od TICA Pet Sep 03, 2010 9:13 am

Ako imate vremena volela bih da preslusate na YouTubu Gospod govori coveku.Veoma je poucno ya one koji veruju da ipak nesto postoji.Ja nisam u mogucnoti link da postavim,ali nacicete !
TICA
TICA
Junior na forumu
Junior na forumu

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od TICA Pet Sep 03, 2010 9:16 am

DA SE NAJEZIS !
TICA
TICA
Junior na forumu
Junior na forumu

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Crnokosa Pet Sep 03, 2010 9:17 am

Ajd ja cu da postavim ali sta od svega toga...
Crnokosa
Crnokosa
Admin
Admin

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od TICA Pet Sep 03, 2010 9:19 am

Preslusaj,ako nisi,ima smisla sve.Samo ako pazljivo slusas !
TICA
TICA
Junior na forumu
Junior na forumu

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Crnokosa Pet Sep 03, 2010 9:22 am

Hocu nego sam htela da postavim ovde nesto...
Crnokosa
Crnokosa
Admin
Admin

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Strana 1 od 2 1, 2  Sledeći

Nazad na vrh

- Similar topics

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu