Zadnje teme
» Caskanje uz kaficuod Bubica Pet Feb 02, 2018 11:20 pm
» Namestanje zeludca, materice...
od milica30 Ned Mar 12, 2017 2:21 pm
» Trudnoća po nedeljama - drugo tromesecje
od Tina Ned Feb 05, 2017 3:50 pm
» Hemoroidi
od Nensy85 Čet Feb 02, 2017 1:20 pm
» Trazimo uzrok poteskoca u zatrudnjivanju
od Nensy85 Čet Feb 02, 2017 1:02 pm
» Kako zamisljate sebe za 10 godina?
od Charlize93 Sub Jan 28, 2017 5:55 pm
» Cekamo rode :)
od Tina Pon Jan 23, 2017 6:21 pm
» Pohvalimo se nasom decom
od Tina Sub Jan 21, 2017 11:00 pm
» Razvod
od Bubica Čet Sep 10, 2015 10:22 am
» Prelepa zenska i decija garderoba
od Doktorka Pet Dec 05, 2014 3:30 pm
Preporucujemo teme:
Teme za caskanje:
Cekamo rode :),
Caskanje trudnica,
Caskanje mamika
Zatrudnjivanje:
Hrana koja povecava plodnost
Trudnoca:
Prvo tromesecje,
Drugo tromesecje,
Trece tromesecje
Porodjaj:
Nakon porodjaja, Vasa porodjajna pricaDomaci munchmallow
Domaci munchmallow
Potreban materijal za keksiće:
- 1 kašika kakaoa
- oko 450gr brašna
- 100gr šećera
- 1/2 kašičice soli
- 3/4 kašičice praška za pecivo
- na vrh noža sode bikarbone
- na vrh noža cimeta
- 220gr margarina
- 3 jaja
Potrebno za penu:
- 120ml vode
- 4 prepune kašike svetlog sirupa ili meda (ja sam koristila med)
- 320gr šećera
- 2 kašike želatina u prahu
- 4 kašike hladne vode
- 4 belanca
- 1/2 kašičice ekstrakta vanile
Potrebno za glazuru od čokolade:
- 300gr mlečne čokolade
- 9 kasika ulja
Priprema:
Staviti na vagu kakao i odmeriti, pa dodati toliko brašna da ukupna težina bude 450gr. Dodati redom ostale suve sastojke, a zatim i iseckan margarin. Gnječiti prstima dok se margarin ne poveže sa brašnom i ostalim sastojcima ili izmiksati mikserom najmanjom brzinom. Dodati jaja pa zamesiti testo. Testo spakovati u najlon kesu i ostaviti u frizideru najmanje 1 sat, a najduze 3 dana. Ja sam držala nekih dva sata. Radnu površinu obilno posuti brašnom pa istresti testo. Posuti testo brašnom i odozgo pa istanjiti oklagijom. Testo razviti što tanje jer će keksići prilikom pečenja porasti. Iseći malom okruglom rakijskom čašicom ili modlicom keksiće i slagati ih u pleh obložen papirom za pečenje. Ostatke premesiti i ponavljati postupak sve dok ima testa. Peći na 190C oko desetak minuta. Ostaviti keksiće da se ohlade na sobnoj temperaturi.
Pomešati vodu, sirup i šećer pa staviti da prokuva na najjaču temperaturu. U međuvremenu natopiti želatin u hladnoj vodi. Kad prokuva ostaviti da vri oko pet minuta, dok se sve ne istopi i na površini počnu izlaziti balončići. Skinuti sa vatre, dodati nabubreli želatin i promešati da se istopi. Ostaviti na kratko sa strane. Umutiti čvrstu penu od belanaca, pa uz neprestano miksanje polako dodavati sirup. Na kraju dodati ekstrakt vanile i mutiti dok smesa ne dobije gustinu šlaga. Sipati dobijenu penu u kesu za ukrašavanje torti sa zvezdastim nastavkom i filovati keksiće. Špric staviti na sredinu keksića i polako istiskati, a pena će se širiti u krug. Idealno je smesu istisnuti u jednom potezu, bez zastajkivanja jer se u protivnom prave dva sloja i gubi glatka površina. Ostaviti na sobnoj temperaturi najmanje dva sata da se osuse. Ja sam ih napravila uveče, pa ostavila preko noći i tek sutradan prelila glazurom.
Na laganoj vatri isopiti čokoladu i ulje.
Tortice složiti na žicu pa prelivati čokoladom ili ih, uz pomoć viljuške spušati u čokoladu. Ja sam ovako, sa viljuškom, meni je tako lakše. Glazirane Muncmallow-e slagati na papir za pečenje i ostaviti da se glazura stegne.
Pre umakanja cokoladu malo rashladiti da bi se bolje uhvatila na penu.
Ispadaju tri pleha od električnog šporeta, nekih 90 komada.
- 1 kašika kakaoa
- oko 450gr brašna
- 100gr šećera
- 1/2 kašičice soli
- 3/4 kašičice praška za pecivo
- na vrh noža sode bikarbone
- na vrh noža cimeta
- 220gr margarina
- 3 jaja
Potrebno za penu:
- 120ml vode
- 4 prepune kašike svetlog sirupa ili meda (ja sam koristila med)
- 320gr šećera
- 2 kašike želatina u prahu
- 4 kašike hladne vode
- 4 belanca
- 1/2 kašičice ekstrakta vanile
Potrebno za glazuru od čokolade:
- 300gr mlečne čokolade
- 9 kasika ulja
Priprema:
Staviti na vagu kakao i odmeriti, pa dodati toliko brašna da ukupna težina bude 450gr. Dodati redom ostale suve sastojke, a zatim i iseckan margarin. Gnječiti prstima dok se margarin ne poveže sa brašnom i ostalim sastojcima ili izmiksati mikserom najmanjom brzinom. Dodati jaja pa zamesiti testo. Testo spakovati u najlon kesu i ostaviti u frizideru najmanje 1 sat, a najduze 3 dana. Ja sam držala nekih dva sata. Radnu površinu obilno posuti brašnom pa istresti testo. Posuti testo brašnom i odozgo pa istanjiti oklagijom. Testo razviti što tanje jer će keksići prilikom pečenja porasti. Iseći malom okruglom rakijskom čašicom ili modlicom keksiće i slagati ih u pleh obložen papirom za pečenje. Ostatke premesiti i ponavljati postupak sve dok ima testa. Peći na 190C oko desetak minuta. Ostaviti keksiće da se ohlade na sobnoj temperaturi.
Pomešati vodu, sirup i šećer pa staviti da prokuva na najjaču temperaturu. U međuvremenu natopiti želatin u hladnoj vodi. Kad prokuva ostaviti da vri oko pet minuta, dok se sve ne istopi i na površini počnu izlaziti balončići. Skinuti sa vatre, dodati nabubreli želatin i promešati da se istopi. Ostaviti na kratko sa strane. Umutiti čvrstu penu od belanaca, pa uz neprestano miksanje polako dodavati sirup. Na kraju dodati ekstrakt vanile i mutiti dok smesa ne dobije gustinu šlaga. Sipati dobijenu penu u kesu za ukrašavanje torti sa zvezdastim nastavkom i filovati keksiće. Špric staviti na sredinu keksića i polako istiskati, a pena će se širiti u krug. Idealno je smesu istisnuti u jednom potezu, bez zastajkivanja jer se u protivnom prave dva sloja i gubi glatka površina. Ostaviti na sobnoj temperaturi najmanje dva sata da se osuse. Ja sam ih napravila uveče, pa ostavila preko noći i tek sutradan prelila glazurom.
Na laganoj vatri isopiti čokoladu i ulje.
Tortice složiti na žicu pa prelivati čokoladom ili ih, uz pomoć viljuške spušati u čokoladu. Ja sam ovako, sa viljuškom, meni je tako lakše. Glazirane Muncmallow-e slagati na papir za pečenje i ostaviti da se glazura stegne.
Pre umakanja cokoladu malo rashladiti da bi se bolje uhvatila na penu.
Ispadaju tri pleha od električnog šporeta, nekih 90 komada.
Re: Domaci munchmallow
Munchmallow kolač
Sastojci:
- 5 jaja
- 400gr.secera
- 200gr.brasna
- 1 pecivo
- 2 kasike kakaoa
- 2dl.mleka
- 1dl.ulja
- 1 kesica zelatina
- 100gr.cokolade
Priprema:
Žumanca umutiti sa 200gr.secera dodati mleko, ulje, brasno, pecivo i kakao. Masu sipati u pleh i ispeci.Zelatin potopiti sa 4 kasike hladne vode,kad nabubri,zagrejte mesajuci.
Umutiti belanac u cvrst sneg,dodati 200gr.secera i mutiti dok se ne rastopi,dodati zelatin i mutiti jos malo.Sipati na pecenu koru i vratiti jos malo u rernu.Ohladjen preliti otopljenom cokoladom uz dodatak ulja.
Sastojci:
- 5 jaja
- 400gr.secera
- 200gr.brasna
- 1 pecivo
- 2 kasike kakaoa
- 2dl.mleka
- 1dl.ulja
- 1 kesica zelatina
- 100gr.cokolade
Priprema:
Žumanca umutiti sa 200gr.secera dodati mleko, ulje, brasno, pecivo i kakao. Masu sipati u pleh i ispeci.Zelatin potopiti sa 4 kasike hladne vode,kad nabubri,zagrejte mesajuci.
Umutiti belanac u cvrst sneg,dodati 200gr.secera i mutiti dok se ne rastopi,dodati zelatin i mutiti jos malo.Sipati na pecenu koru i vratiti jos malo u rernu.Ohladjen preliti otopljenom cokoladom uz dodatak ulja.
Re: Domaci munchmallow
Marshmallow
Sastojci:
- 3 belanca
- 500 ml. vode
- 3 vrecice zelatina (21gr.)
- 400gr. secera
- kasicica dobre vanile, ili ekstata kokosa
I jos:
- kokos za posipanje
Glazura od cokolade:
- 100gr. cokolade
- 1 kas. ulja
Priprema:
Zelatin stavite u ciniju i prelijte sa 100ml. vode.
Ostatak vode stavite da kljuca sa 300gr. secera. Dobro uspilujte i kada kuglice postanu teske i pocnu da formiraju niti prelijte preko omeksalog zelatina. Trebace 10-15 min. Dobro promesajte da se zelatin potpuno otopi.
Belanca dobro umutite sa 100gr. secera, pa u tankom mlazu ulivajte vreo uspilovani secer sa zelatinom. Mutite sve vreme, dok masa ne postane gusta i kremasta, oko 15 min.
Kalup, ja sam koristila tavu 20×27cm. premazite puterom/margarinom, i dobro pospite kokosom. Izlijte umuceni krem i ostavite par sati da se dobro stegne.
Istresite iz kalupa, narezite i uvaljajte u kokos ili prelijte glazurom od cokolade.
coolinarika.com
Sastojci:
- 3 belanca
- 500 ml. vode
- 3 vrecice zelatina (21gr.)
- 400gr. secera
- kasicica dobre vanile, ili ekstata kokosa
I jos:
- kokos za posipanje
Glazura od cokolade:
- 100gr. cokolade
- 1 kas. ulja
Priprema:
Zelatin stavite u ciniju i prelijte sa 100ml. vode.
Ostatak vode stavite da kljuca sa 300gr. secera. Dobro uspilujte i kada kuglice postanu teske i pocnu da formiraju niti prelijte preko omeksalog zelatina. Trebace 10-15 min. Dobro promesajte da se zelatin potpuno otopi.
Belanca dobro umutite sa 100gr. secera, pa u tankom mlazu ulivajte vreo uspilovani secer sa zelatinom. Mutite sve vreme, dok masa ne postane gusta i kremasta, oko 15 min.
Kalup, ja sam koristila tavu 20×27cm. premazite puterom/margarinom, i dobro pospite kokosom. Izlijte umuceni krem i ostavite par sati da se dobro stegne.
Istresite iz kalupa, narezite i uvaljajte u kokos ili prelijte glazurom od cokolade.
coolinarika.com
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu