Zadnje teme
» Caskanje uz kaficuod Bubica Pet Feb 02, 2018 11:20 pm
» Namestanje zeludca, materice...
od milica30 Ned Mar 12, 2017 2:21 pm
» Trudnoća po nedeljama - drugo tromesecje
od Tina Ned Feb 05, 2017 3:50 pm
» Hemoroidi
od Nensy85 Čet Feb 02, 2017 1:20 pm
» Trazimo uzrok poteskoca u zatrudnjivanju
od Nensy85 Čet Feb 02, 2017 1:02 pm
» Kako zamisljate sebe za 10 godina?
od Charlize93 Sub Jan 28, 2017 5:55 pm
» Cekamo rode :)
od Tina Pon Jan 23, 2017 6:21 pm
» Pohvalimo se nasom decom
od Tina Sub Jan 21, 2017 11:00 pm
» Razvod
od Bubica Čet Sep 10, 2015 10:22 am
» Prelepa zenska i decija garderoba
od Doktorka Pet Dec 05, 2014 3:30 pm
Preporucujemo teme:
Teme za caskanje:
Cekamo rode :),
Caskanje trudnica,
Caskanje mamika
Zatrudnjivanje:
Hrana koja povecava plodnost
Trudnoca:
Prvo tromesecje,
Drugo tromesecje,
Trece tromesecje
Porodjaj:
Nakon porodjaja, Vasa porodjajna pricaPunjen krompir
2 posters
Svet zena :: Recepti :: Glavna jela :: Jela sa mesom
Strana 1 od 1
Punjen krompir
Sastojci:
- 5 većih krompira
- 3 jajeta
- 150 gr sitnog sira
- 100 gr pršute , slaninice (može i šunka!)
- 20 gr margarina
- so, biber, peršun
- 1 dl kisele pavlake
- po kašika susama i prezli
Priprema:
Krompire operite i skuvajte do pola ( ne smeju da se raspadnu). U međuvremenu umutite jaja i sir pa dodajte sitno seckanu pršutu i slaninicu (ili šunku) i seckan peršun. Posolite i pobiberite. Skuvan i prohlađen krompir oljuštite pa mu kašičicom izdubite sredinu (izdubljen krompir možete upotrebiti za krompir čorbu ili sutradan za restovan krompir!). Punite krompire umućenom smesom, poređajte ih u podmazanu tepsiju, na svaki krompir stavite po komadić margarina i pecite na 200 stepeni oko 20 min. Stavite kašiku susama i kašiku prezli da se malo proprže. Gotov krompir servirajte na tanjir , stavite kašiku pavlake odozgo i pospite sa mešavinom proprženih prezli i susama.
raznajela.blogspot.com
- 5 većih krompira
- 3 jajeta
- 150 gr sitnog sira
- 20 gr margarina
- so, biber, peršun
- 1 dl kisele pavlake
Priprema:
Krompire operite i skuvajte do pola ( ne smeju da se raspadnu). U međuvremenu umutite jaja i sir pa dodajte sitno seckanu pršutu i slaninicu (ili šunku) i seckan peršun. Posolite i pobiberite. Skuvan i prohlađen krompir oljuštite pa mu kašičicom izdubite sredinu (izdubljen krompir možete upotrebiti za krompir čorbu ili sutradan za restovan krompir!). Punite krompire umućenom smesom, poređajte ih u podmazanu tepsiju, na svaki krompir stavite po komadić margarina i pecite na 200 stepeni oko 20 min. Stavite kašiku susama i kašiku prezli da se malo proprže. Gotov krompir servirajte na tanjir , stavite kašiku pavlake odozgo i pospite sa mešavinom proprženih prezli i susama.
raznajela.blogspot.com
Re: Punjen krompir
Krompir harmonika
Sastojci:
- krumpir
- sir (lako topljivi)
- slanina
- sol
- biber
- origano
- kiselo vrhnje
- pivo ili voda
Priprema:
Krumpir se nareže na kriške, ali ne do kraja. U proreze se ugura slanina i sir (lako topljivi). Krumpiri se malo posole (pazi slanina je slana, što joj i samo ime kaže) i pobibere, a onda se gore doda i malo origana. Sve se stavi u pećnicu na vruće ulje. Ja sam krumpir podlijevala sa sve ukupno oko 3 dlc piva (tko ne želi može dodati vode). Gore se stavi folija i peče nekih 20 min. Nakon toga folija se makne, preko krumpira se prelije vrhnje i zapeće do kraja. Uz ovaj krumpir ja sam napravila špinat, a može se jesti i samo uz salaticu.
gastronomija.info
Sastojci:
- krumpir
- sir (lako topljivi)
- slanina
- sol
- biber
- origano
- kiselo vrhnje
- pivo ili voda
Priprema:
Krumpir se nareže na kriške, ali ne do kraja. U proreze se ugura slanina i sir (lako topljivi). Krumpiri se malo posole (pazi slanina je slana, što joj i samo ime kaže) i pobibere, a onda se gore doda i malo origana. Sve se stavi u pećnicu na vruće ulje. Ja sam krumpir podlijevala sa sve ukupno oko 3 dlc piva (tko ne želi može dodati vode). Gore se stavi folija i peče nekih 20 min. Nakon toga folija se makne, preko krumpira se prelije vrhnje i zapeće do kraja. Uz ovaj krumpir ja sam napravila špinat, a može se jesti i samo uz salaticu.
gastronomija.info
Crnokosa ::Sastojci:
- 5 većih krompira
- 3 jajeta
- 150 gr sitnog sira
- 20 gr margarina
- so, biber, peršun
- 1 dl kisele pavlake
Priprema:
raznajela.blogspot.com
veceras je ovo bilo na meniju i bilo je mmmmmmm,ne padne tesko na zeludac,osecas se super.ja sam stavila salamu i maslac.
marasrna- Urednici
- Datum rođenja : 01.06.1975
Datum upisa : 15.03.2012
Godina : 49
Evo moja verzija punjenih krompira od skoro:
Skuvala krompir, isekla na pola i izdubila sredinu. Sredinu pomesala sa pavlakom, dodala zacine i naseckala suvi vrat. Napunila i pekla. Preukusno a stavis sta imas trenutno u frizideru.
Nije neka slicka al zabelezila sam
Skuvala krompir, isekla na pola i izdubila sredinu. Sredinu pomesala sa pavlakom, dodala zacine i naseckala suvi vrat. Napunila i pekla. Preukusno a stavis sta imas trenutno u frizideru.
Nije neka slicka al zabelezila sam
i to je super
tu mogu varijacije i kombinacije da se koriste.ja uprincipu muljam sta imam,ne pridrzavam se recepta.parola:snadji se
tu mogu varijacije i kombinacije da se koriste.ja uprincipu muljam sta imam,ne pridrzavam se recepta.parola:snadji se
marasrna- Urednici
- Datum rođenja : 01.06.1975
Datum upisa : 15.03.2012
Godina : 49
Svet zena :: Recepti :: Glavna jela :: Jela sa mesom
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu